Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...

tags :
ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...

Η "ελεγχόμενη" Ουκρανική κρίση δεν πρόκειται να επηρεάσει το Χ.Α., υποστηρίζει με έμφαση ο Ηλίας Ζαχαράκης.*

Η Αγορά περιμένει τα αποτελέσματα της BlackRock, ενώ από την άλλη διεξάγεται ένας "πόλεμος" δηλώσεων μεταξύ IMF Ευρωπαίων, αλλά και της Τράπεζας την Ελλάδος, μιας και το IMF φαίνεται να ψάχνει τρόπο να απεμπλακεί από την Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, ενώ το γεγονός θα φέρει και το τέλος του μνημονίου όπως το ξέραμε.

Όσον αφορά το Χ.Α., οι τίτλοι που πλέον φαίνεται να "παίρνουν την σκυτάλη" είναι τα "δεύτερα" εικοσάρια (παλαιά ftsem) αλλά και αρκετοί τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο Fourlis συνεχίζει το ράλι του, έχοντας και την μεγαλύτερη απόδοση από αρχές έτους, ενώ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα πως η Αγορά δεν βλέπει μόνο την κερδοφορία, με ανάλογο παράδειγμα αυτό του Τιτάνα.

Δύσπιστα παραμένουν πολλά από τα εγχώρια κεφάλαια, καθώς το "sentiment" συνεχίζει να είναι αρνητικό, την ίδια ώρα που το Ελληνικό spread συνεχίζει να κινείται από χαμηλό σε χαμηλότερο, έχοντας πλέον πέσει σε επίπεδα κάτω από το 7%, κάτι που είχαμε να δούμε από τις αρχές της κρίσης.

Αντίθετα, τα ξένα κεφάλαια συνεχίζουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον τόσο για μετοχές όσο και για τα Ελληνικά εταιρικά αλλά και Κρατικά ομόλογα..

Γεγονός που βοηθάει την οικονομία και τις Επιχειρήσεις σημαντικά, μιας και μέρα με την μέρα πέφτει το κόστος δανεισμού τους, καλυτερεύοντας ουσιαστικά και τα μεγέθη τους.

Η πτώση των sreads μας φέρνει πιο κοντά σε μία δοκιμαστική έξοδο στις Αγορές, κάτι το οποίο φαίνεται από την μία παράλογο, μιας και μέχρι τώρα ο δανεισμός μας είναι με τόσο χαμηλά επιτόκια που δεν έχουν καμία σχέση με τα τρέχοντα...

Παρόλα αυτά είναι ο "δούρειος ίππος" για να βγούμε από το μνημόνιο αλλά και να βοηθηθούμε για να μπορέσουμε να μειώσουμε την μεγάλη λιτότητα και παράλληλα να δοθεί στην Χώρα η ευκαιρία να γυρίσει σε σημαντική ανάπτυξη.

Τέλος μία αποκρατικοποίηση, σοβαρή, στην φετινή χρονιά μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία ενώ μην ξεχνάμε και την επίσημη ανακοίνωση για το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι και το "καλύτερό μας χαρτί" στις 23 Απριλίου.

Φυσικά το μεγαλύτερο γεγονός που έχουμε μπροστά μας. είναι η συζήτηση και λύση για την βιωσιμότητα του χρέους.

"Συνεχίζουμε να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στην Αγορά με τον μεγάλο μας στόχο στην περιοχή του 1400-1500.


Ο μόνος λόγος που θα μπορούσαμε να ανησυχήσουμε είναι μία άτακτη υποχώρηση των ξένων Αγορών", αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

*(από την καθημερινή αναφορά του Θαν. Σταυρόπουλου για την Αγορά στο euro2day.gr)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης