Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου...

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου...
Συνεδρίαση με δύο πρόσωπα... και κέρδη 1% για τον γ.δ. καθώς - παρά τις αρχικές πιέσεις που δέχτηκε και που τον έφεραν ακόμη και στο -2,33% - κατάφερε να αλλάξει το κλίμα και να κλείσει τελικά με κέρδη που έφτασαν το 1%.

Η αντίδραση δόθηκε από τις μη τραπεζικές μετοχές κυρίως από τον ΟΠΑΠ αλλά και τις ΜΟΗ, ΕΥΠΡΟ και ΜΠΕΛΑ για να συνεχίσουν κι αρκετές του FTSE25.

IΔΙΑΙΤΕΡΑ ξεχώρισαν οι τίτλοι  των Μαΐλλης με άνοδο 18% στο 0,0980 ευρώ και στην κεφαλαιοποίηση των 31,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια άνω των 60 εκατ. ευρώ και υπέρμετρα υψηλό τραπεζικό δανεισμό.


Επίσης, ξεχώρισαν η EΥΠΡΟ στο +7,50% και στα 8,60 ευρώ, ο απίστευτος ΦΡΛΚ με άνοδο 6,30%, σε νέα υψηλά 40 μηνών στα 5,9000 ευρώ και στο +800% από τα προ 20μήνου ιστορικά χαμηλά του.

Πολύ καλή η ΚΛΕΜ με άνοδο 5,4% στα 2,15 ευρώ, εξαιρετική η παρουσία της Πειραιώς που από το αρχικό -3% στα 1,9400 ευρώ ολοκλήρωσε στα 2,0900 ευρώ και στο +4,5%. Να σημειωθεί ότι στο μείον της Πειραιώς δόθηκαν 3,6 εκατ. τεμάχια από τα 7,6 εκατ. που προσφέρθηκαν.

Να επισημάνουμε και τις πολύ καλές παρουσίες των ΤΕΝΕΡΓ, Ιατρικού Αθηνών, Ικτίνου, Υγεία, Ελλάκτωρ, Motor Oil και φυσικά του ξεχωριστού ΟΠΑΠ που πρώτος γύρισε ανοδικά και από το -2,8% για να βρεθεί στο κλείσιμο με άνοδο 3,6% στα υψηλά της ημέρας - σχεδόν - και στα 11,8100 ευρώ.


Ο Γενικός Δείκτης λοιπόν έκλεισε στις 1.323 μονάδες με κέρδη 0,99%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στις 1.279,91 μονάδες.

Ο τζίρος ήταν αυξημένος και διαμορφώθηκε στα 113,18 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος ανήλθε  στα 57,8 εκατ. τεμάχια.

Από τον τζίρο, τα 87,6 εκατ. εξ αυτών απορροφήθηκαν από τις μετοχές του FTSE25 και μόλις 7,4 εκατ. ευρώ από τις 20 μετοχές του MidCap που πάντως έχουν ανέβει πολύ από τα 1,5 και 2 εκατ. ευρώ ημερησίως των πρόσφατων συνεδριάσεων.


TO ΣΧΟΛΙΟ

Η αλήθεια είναι ότι αναλυτές, χρηματιστές αλλά και επενδυτές είχαν… εθιστεί στην πτώση και την κατήφεια της αγοράς για εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «χάσουν» σημαντικό μέρος της ανόδου, της «απόδρασης» από τα χαμηλά.

Πλέον, εδώ και κάποιους μήνες και καθώς η αγορά αποκτά δυναμική με αυξημένους μάλιστα τζίρους, οι αναλυτές έχουν αλλάξει ρότα, συνειδητοποιώντας ότι το πράγμα… σοβαρεύει αρκετά!

Έτσι, προχωρούν σε διαρκείς – αναγκαστικές μάλιστα – αναβαθμίσεις, κυνηγώντας (πλέον) τις μετοχές στο ταμπλό! Διεθνείς οίκοι αλλά και εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες, «υποχρεώνονται» σε αναπροσαρμογή των τιμών στόχων καθώς η αγορά – παρ’ όλες τις αναταράξεις – «χτίζει» διαρκή νέα υψηλά.

Εύλογα, οι τιμές των μετοχών στο ταμπλό είναι υψηλότερες πλέον απ’ όλες τις προηγούμενες τιμές στόχους των αναλυτών. Αυτή η αναδίπλωση, ασφαλώς μαρτυρά και την… τροχιά της τάσης της αγοράς που παραμένει αμετάκλητα ανοδική, καλλιεργώντας προσδοκίες για την συνέχεια του 2014.

Την στιγμή που οι περισσότερες μεγάλες διεθνείς αγορές βρίσκονται κοντά στα υψηλά τους αρκετών ετών ή στα ιστορικά υψηλά τους, η ελληνική αγορά – λόγω της ιδιάζουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας – έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Κεντρικός καταλύτης είναι η πορεία των δημοσιονομικών και γενικώς η πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.
------------------


Χ.Α. - ΓΔ: Ο στόχος των 1.380 μονάδων παραμένει υπό όρους και εφόσον οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποκλιμακωθούν και απομακρυνθεί ο κίνδυνος πολέμου και στην Ελλάδα οι τράπεζες ειδικά οι αδύναμες κεφαλαιακά ανακοινώσουν σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η Eurobank το έχει πράξει μέσω της αμκ που σχεδιάζει, αρκεί να περάσει ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ωστόσο η Εθνική δεν έχει παράσχει καμία επίσημη ενημέρωση.


ΟΠΑΠ: Η μετοχή του έκλεισε στα 11,81 ευρώ με άνοδο +3,60% και όγκο 1,22 εκατ. τεμάχια, συνεχίζοντας την εξαιρετική του εικόνα ευρισκόμενος σε νέα υψηλά δυόμιση ετών!

ΧΘΕΣ ανακοινώθηκε η σημαντική συμφωνία με την GTECH στο διαδικτυακό στοίχημα και όχι μόνο, με τον οργανισμό να περιμένει οφέλη σε θέματα τεχνογνωσίας, ενώ υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στο iGaming.

ΝΑ λοιπόν που η διαρκής άνοδος της μετοχής του ΟΠΑΠ εσχάτως και μάλιστα με πολύ αυξημένους όγκους έκρυβε είδηση. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για την πορεία του...

ΚΑΙ για την μετεξέλιξή του στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας στο χώρο του τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών (υπηρεσίες iGaming).

ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι ο τίτλος του ΟΠΑΠ ενισχύθηκε 11,34% την περασμένη εβδομάδα και +19,37% το Φεβρουάριο με διαρκή υψηλά δυόμιση και πλέον ετών και μάλιστα με πολύ αυξημένους όγκους.


ΤΑΜΠΛΟ - "ΧΑΡΑΚΕΣ" (από τον Θαν. Στ.): Νέα υψηλά 32 μηνών για τον ΟΠΑΠ, με την επόμενη αντίσταση να οριοθετείται στα 11,80 ευρώ.
Σε υψηλά 37 μηνών κινείται, πλέον, ο τίτλος του Ελλάκτωρα,έχοντας σαν επόμενη σημαντική αντίσταση τα 4,20 ευρώ.


Χαμηλότερα του 25αρη σε νέο υψηλό 36 μηνών έκλεισε ο τίτλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, με την αμέσως επόμενη τεχνική αντίσταση να εντοπίζεται στα 4,08 - 4,14 ευρώ. Επέστρεψε η σχετική κινητικότητα στην Kleeman, που πρέπει να δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 2,23 ευρώ, για να "εγείρει απαιτήσεις" για κίνηση προς τα 2,90 ευρώ.

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Πλαίσιο, με αξιοσημείωτο αριθμό κομματιών να αλλάζουν χέρια στα 6,60 ευρώ. Ο τίτλος επαναπροσεγγίζει τα υψηλά τρέχοντος έτους που είναι και υψηλά 65 μηνών.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Επόμενες σημαντικές αντιστάσεις στα 7,50 και 8,65 ευρώ, για την μετοχή της εταιρείας που στην χρήση 2013 σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ κερδοφορίας...ΤΑ ταμειακά διαθέσιμα ήταν περίπου τετραπλάσια από το σύνολο του Τραπεζικού δανεισμού (!).Αν ο τίτλος "ανακαλυφθεί" από το "έξυπνο χρήμα" και ανεβάσει συναλλαγές, αναμένεται "γκολ και θέαμα" (!).


"Non Stop" η ανοδική κίνηση για τον Fourli που έκλεισε σε νέα υψηλά 35 μηνών αφήνοντας πίσω του και την σημαντική αντίσταση των 5,80 ευρώ. ΦΡΛΚ: Αν αγνοηθούν τα θεμελιώδη και καθαρά από τεχνικής σκοπιάς, ο τίτλος μπορεί να κινηθεί προς την σημαντική αντίσταση των 6,50 ευρώ.


ΤΑΜΠΛΟ: Επαναφορά στο 0,9000 ευρώ για το ΙΑΤΡΙΚΟ, που απομακρύνεται από την τιμή της τότε Δημόσιας προσφοράς στο 0,8000 και κλείνει την στρέβλωση με την κφση του ΙΑΣΩ.

Το ΥΓΕΙΑ κινείται πολύ καλά τώρα τελευταία, με άνοδο χθες 3,5% στο 0,4700 και με 400000 τμχ. Μάλιστα κάποιοι διορατικοί χθες μάζεψαν 200.000 τμχ στο μείον και μέχρι το -4,2% στο 0,4350 ευρώ. Αποτιμάται σε 143,7 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον παραμένει.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ προκύπτουν για την συνεχιζόμενη αδυναμία της ΙΝΚΑΤ, στο να ξεφύγει δηλ. από το 1,2000 ευρώ όταν παίζει με P/bv στο 0,33 με ΔΔΜ στο 0,29 και οι υπόλοιπες του κλάδου χορεύουν ξέφρενα στο ταμπλό με τους δείκτες τους κατά πολύ υποδεέστερους των αντίστοιχων της ΙΝΚΑΤ...

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ τώρα και το εξης τραγελαφικό...

Επισήμανση: Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζει τα ΑΥΛΑ του σε 1,05 δισ. ευρώ και έχει καθαρή θέση... 910 εκατ.. 
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ τα υπολογίζει σε 350 εκατ. και έχει καθαρή θέση 387 εκατ.
Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ τα δικά της σε... 0,44 εκατ. ευρώ κάτω και από το μισό εκατομμύριο δηλαδή και έχει καθαρή θέση 82 εκατ. ευρώ.

ΑΒΑΞ: Και πάλι θετικός, με άνοδο μεν 1,58% αλλά έχοντας γυρίασει ένα μείον 5,26%. Από το 1,8000 και το χαμηλό της ημέρας έκλεισε τελικά στο 1,9300 ευρώ με συναλλαγές 67.800 τμχ. Με κφση 150 εκατ. ευρώ παραμένει ελκυστικά αποτιμημένος συγκρινόμενος με τις άλλες δύο μεγάλες του κλάδου.

ΙΝΤΚΑ: Έχει κοπάσει η συναλλακτικότητα του 1 και του 1,2 εκατ. τμχ ημερησίως αλλά η τιμή της διατηρείται άνετα στα υψηλά της. Χθες γύρισε το αρχικό -3% στο +1,10% με συναλλαγές 346.000 τμχ. Εύρος 0,7920 και 0,8300 με κλείσιμο 0,8260 ευρώ. Στα 110 εκατ. η κφση.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης