Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα από την συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Μαρτίου

tags :
Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα από την συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Μαρτίου
Χ.Α. - Αγορά: Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση, σημαντική αλλαγή στον Γενικό Δείκτη θα σημειωθεί αν αυτός υπερκεράσει την δύσκολη ζώνη 1380 - 1400, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς τις 1450 μονάδες.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, όσο ο Δείκτης δεν δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 1305 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1280 και 1265 μονάδες.

Περίπου η ίδια εικόνα και για τον FTSE25 καθώς η συνέχιση της ανοδικής τάσης θα κριθεί με την υπέρβαση των 445 μονάδων, που θα δώσει κατεύθυνση προς τις 455 μονάδες.

H βραχυπρόθεσμh ανοδική τάση παύει να ισχύει με καθοδική διάσπαση των 418 μονάδων και με την αμέσως επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στις 410 μονάδες.

Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Συνεχίσθηκε η εξαύλωση στη μτχ της Κέκροψ (τα μεγάλα ονόματα συνήθως οδηγούν σε πανωλεθρίες όσους τα εμπιστεύονται, κατά ένα... μυστήτριο πάντα και περίεργο τρόπο), που βλέπει την κφση της στα 5,15 εκατ. ευρώ(!)...

Η ΕΛΒΕ δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της και παραμένει στην κφση των 7,8 εκατ. ευρώ, τα ΕΛΠΕ παραπαίουν (όταν παρατηρεί κανείς το πως συμπεριφέρονται όλες σχεδόν οι υπόλοιπες του FTSE25) με την Motor Oil να τα εκθέτει ανεπανόρθωτα. Πιεζόταν - ως ήταν και εύλογο - ο τίτλος της ΛΑΜΔΑ...

ΤΙ να σχολιάσει κανείς και για την ''αναλγησία'' των επικεφαλής της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που παρακαλουθούν αμέτοχοι την εταιρεία να αποτιμάται στο ένα τρίτο της book value και δεν συγκινούνται όταν έχουν απογειωθεί - συγκριτικά και αναλογικά πάντοτε - οι άλλες υγιείς ( τρόπος του λέγειν...) του κλάδου της...

ΣΕ νέα υψηλά 10ετίας και βάλε ο απίστευτος τίτλος του ΚΥΡΜ που ξεπέρασε και τα 2 ευρώ, βλέποντας ή μάλλον καμαρώνοντας την κφση των σχεδόν 50 εκατ. ευρώ. Ανακοινώνει και τα αποτελέσματα χρήσης 2013 για τα οποία οι''κεραίες'' της στήλης κάνουν λόγο για κέρδη μαμούθ(!).

Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ(Ι): Μετά από 4 σερί θετικά πρόσημα διόρθωσαν κατά 1 σεντ και -0,93% τα ΠΠΑΚ στο 1,07 ευρώ, αλλά με την δική τους κφση στα 4,2 εκατ. μπορεί αργότερα να έχουμε έντονες συγκινήσεις.

Αξιοθαύμαστη η συνολική εικόνα της διετίας για την απαράμιλλη μετοχή της Sarantis, ενώ χθες η ΟΤΟΕΛ έκλεισε στο μείον. Και αυτό από μόνον του αποτελεί μεγάλη είδηση...

Πολύ καλή και πάλι η εκθαμβωτική μτχ της Aegean Airlines (που πέρυσι οι αναλυτές της Citi την έδιναν για Πώληση με τιμή στόχο τα 1,6000 ευρώ, όχι τίποτα άλλο για να μην ξεχνιόμαστε...)

ΚΑΙ τα τρία warrants έκλεισαν ανοδικά για 4η σερί ημέρα(!) και η συνολική αποτίμησή τους ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ την στιγμή που η Eurobank βλέπει την δική της στα... 2,7 δισ. ευρώ(!!).

Στον FTSΕ25 που υποχώρησε κατά 0,25% στις 439,76 μονάδες η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 76,44 εκατ. ευρώ με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να απορροφούν τα 57 εκατ. ευρώ.

Στο "ισοζύγιο" των προσήμων 13 μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό, με καλύτερη επίδοση το 1,99% της Πειραιώς και χειρότερη το -2,50% των ΕΛΠΕ που συμπλήρωσαν πέντε αρνητικές στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχαμε τέταρτη σερί θετική παρουσία με κλείσιμο στις 1.305,09 μονάδες (υψηλά 2014 σε τιμή κλεισίματος), ενώ η αξία των συναλλαγών του υποχώρησε κάτω και των 2,5 εκατ. ευρώ. Με 14-6 υπερίσχυσαν οι ανοδικές μετοχές του.

Ξεχώρισε ιδιαίτερα η Αττικής (διαπραγματεύεται σε ιστορικά κατώτατα) με άνοδο 4,6% και 3 εκατ. τεμάχια περίπου, ενώ συνέχισαν την πολύ καλή εικόνα τους οι μετοχές των Ιντρακόμ, Ελληνικά Καλώδια και Αβαξ.

Στους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν οι μετοχές των Ναυτεμπορική με άνοδο 24,3% στη τιμή του 0,1890 ευρώ με 29.000 τεμάχια και ανεκτέλεστο αγορών, Τηλέτυπος (19,8%), Πήγασος (18,8%),

ΚΑΙ Χατζηκρανιώτης στο +11,7% με 63.800 τμχ, ΕΤΕΤΠ στο 1,3200 ευρώ (5,6% και 2,12 εκατ. τεμάχια αξίας 2,7 εκατ. ευρώ) και ΕΛΤΟΝ Χημικά στο 1,20 ευρώ, με άνοδο 4,4% και 27000 τεμάχια.

ΔΕΝ άνοιξαν χθες - μεταξύ άλλων - οι μετοχές των Audio Visual, FG Europe, Ελινόιλ, Ελτράκ, Μεβάκο, Κεπενού, Πλαστικά Κρήτης, ΚΤΗΛΑ, Κορδέλλου, με ένα τμχ οι ΕΒΡΟΦ, ΒΟΣΥΣ και η τεράστια είδηση - διαπίστωση... ότι ναι, η Space έκανε πράξη και μάλιστα για ένα ολόκληρο τεμάχιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης