Τελευταία Νέα

X.A.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα, σχόλια - εκτιμήσεις - παρατηρήσεις και επισημάνσεις - ΣYNEΔΡΙΑΣΗ 16 - 4 - 2014

tags :
X.A.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα, σχόλια - εκτιμήσεις - παρατηρήσεις και επισημάνσεις - ΣYNEΔΡΙΑΣΗ 16 - 4 - 2014
FTSE25: Οι μεγάλες αποδόσεις σημειώθηκαν προς το κλείσιμο ή στις Δημοπρασίες. Υπάρχουν δηλαδή βραχυπρόθεσμοι παίκτες πρόθυμοι να βγουν και να ρευστοποιήσουν...

TAMΠΛΟ: Αρκετές μετοχές δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στη χθεσινή ''γιορτή'', αν και έχουν τις δυνατότητες αλλά και τις διαθέσεις για να αποτελούν μέρος της. Μεταξύ αυτών εύκολα εντοπίζει κανείς την Σιδενόρ, την ΚΛΜ, την ΠΛΑΘ, τα ΕΛΚΑ, την ΤΙΤΚ, την Trastor και αρκετές ακόμη.

''ΧΑΡΑΚΙΕΣ": Τεχνικά, για να σηματοδοτηθεί επιστροφή στην βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, θα πρέπει ο γδ να επιτύχει κλεισίματα υψηλότερα των 1304 μονάδων και ο FTSE υψηλότερα των 421 μονάδων ( στο +2,26% χθες στις... 391,47 μονάδες).

ΣΧΕΔΟΝ 6% η διακύμανση της ΦΦΦΚΡΠ που από το -1,65% έκλεισε στα υψηλά της ημέρας στη Δημοπρασία με άνοδο 4,2% στα 23,96 ευρώ. Πίεζαν τεχνηέντως στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης την ΜΠΕΛΑ, που ξαφνικά αντέδρασε προς το τέλος για να βρεθεί στο +4,6% και να ολοκληρώσει στα 11,41 ευρώ που την αποτιμούν σε... 1,55 δισ. ευρώ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο συντελεστής στάθμισης των μετοχών της Πειραιώς, σε όλους τους δείκτες του ΧΑ στους οποίους συμμετέχει, αυξάνεται από 19% σε 33%.

Για τους διεθνείς δείκτες που συμμετέχει η Πειραιώς οι αλλαγές θα ισχύσουν από την επόμενη της έναρξης διαπραγμάτευσης, δηλαδή με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα από τις 17 Απριλίου, καθώς το "free float" της μετοχής θα φθάσει στο 35%.

Οι ''Ταύροι'' - μετά από μία  9ήμερη ''ταπείνωση'' πήραν χθες γερές ανάσες οξυγόνου. Στην αλλαγή αυτή του κλίματος βοήθησε και η αναβάθμιση της σύστασης του ελληνικού χρηματιστηρίου σε equalweight από την Μorgan Stanley, μια ξεκάθαρη ένδειξη ψήφου εμπιστοσύνης στην εγχώρια αγορά.

Η
χθεσινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "ειδικών συνθηκών" και "ασφαλέστερα" συμπεράσματα για την Αγορά θα προκύψουν από την προσεχή Τρίτη.

ΚΙ ΑΥΤΟ γιατί σήμερα είναι η λήξη των συμβολαίων Απριλίου, στην Αγορά Παραγώγων (χθες σημειώθηκε "διακριτικό" "short covering"), ενώ θα ακολουθήσει σημαντικός αριθμός αργιών, λόγω του Πάσχα, κάτι που θα αποτρέψει τα χαρτοφυλάκια να προχωρήσουν σε σημαντικές τοποθετήσεις.

Η ΘΛΙΨΗ -απογοήτευση: Mόλις 2,2 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στον MIDCAP, εκ των οποίων τα 1,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν την Eurobank και τα υπόλοιπα 0,8 εκατ. ευρώ τις υπόλοιπες... (19)!! Και μιλάμε για ΟΛΘ, ΕΛΒΑΛ, ΦΡΛΚ, ΟΤΟΕΛ, ΠΛΑΘ, ΕΥΑΠΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ κλπ...

ΔΗΛΑΔΗ μερικές από τις πλέον ποιοτικές και δυναμικές εισηγμένες να ανήκουν σε αυτόν και να μην υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Λυπηρή διαπίστωση, που ατυχώς επαληθεύεται καθημερινά.

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ - ταμπλό: Στις 7 Απριλίου η μετοχή της Μαθιός διαπραγματευόταν στο 0,3050 ευρώ. Έκτοτε και σε επτά συνολικά συνεδριάσεις δεν άνοιξε στις πέντε εξ αυτών.

Στη μία από τις δύο φορές που άνοιξε, με τζίρο 300 περίπου ευρώ βρέθηκε στο +24% και στο 0,3780 ευρώ. Και στην άλλη (χθες) με δέκα (10) τμχ αξίας (4) ευρώ στο +29,1% και στο 0,4880 ευρώ. Συν 60% δηλαδή και τι να σχολιάσεις. Η πράξη χθες έγινε στις 17:13 και 46 δευτ.(!!).


ΤΗΝ ίδια στιγμή κάποιος διεστραμμένος επενδυτής(sic) αγοράζοντας ένα κομμάτι έστελνε στο -10% την μετοχή της Audio Visual.. Καμαρώστε και τους δύο (γιατί και η εταιρεία έχει μεγάλη ευθύνη) φυσικά.

ΓΑΛΑΞΙΔΙ: Αμ οι δικοί του, στο -28% με 13 ευρώ τζίρο στη τιμή του 0,2530 ευρώ και στην κφση των 3,56 εκατ. ευρώ αλλά πέρα βρέχει και γι αυτούς.

Η ΜΕΓΑΛΗ απογοήτευση: Από ποιές άλλες... παρά από τις Eurobank (-6,16%) και Εθνική (-2,30%), με τους δύο τίτλους να κλείνουν στο χαμηλό ημέρας και την Εθνική σε χαμηλό επταμήνου, χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 3,00 ευρώ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στα 10,7 δισ. ευρώ αισίως η Πειραιώς, στα 8,8 δισ. η ΑΛΦΑ και στα 7,1 δισ. (είχε και 10,4 δισ. πριν ένα τρίμηνο) η ΕΤΕ. Στον γ.δ. η Πειραιώς διαμορφώνει πλέον το 11%, η μτχ του ΟΤΕ το 10,5% και της ΑΛΦΑ το 10,1%. Ακολουθεί η ΕΕΕ με 7,3%.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης