Τελευταία Νέα

Χ,.Α.: Έχουν κι αυτά την σημασία τους...

tags :
Χ,.Α.: Έχουν κι αυτά την σημασία τους...
Χ.Α.: Σύμφωνα με την HSBC ο εκτιμώμενος δείκτης P/E για το 2014 (21,4) είναι υψηλός, ωστόσο το 2015 προβλέπεται να υποχωρήσει στο 16,1. Ο δείκτης P/B εκτιμάται στο 1,5 για φέτος και στο 1,4 για το επόμενο έτος. Προβλέπει ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 44,2% το 2014 αλλά θα ανακάμψουν το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 56,2%.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ*: ΟΜΩΣ στην ελληνική αγορά υπάρχουν αρκετές μετοχές που διαπραγματεύονται με πολλαπλασιαστή κερδών κάτω του 15 και ορισμένες κάτω του 10 έως και στο 5(!)...

ΧΑΡΑΚΕΣ: Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 400 μονάδων, ενώ αν χάσει και το αποφασιστικό επίπεδο των 395 μονάδων, θα "χτυπήσουν" "stop loss" από τους λίγους που άνοιξαν θέσεις "long" κατά τις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

ALPHA BANK: Με έξι θετικές παρουσίες στο ταμπλό στις τελευταίες (21) βλέπει την τιμή της να διολισθαίνει από το 0,7500 στο 0,6790 ευρώ τώρα. Υστερεί της Πειραιώς κατά 1,7 δισ. ευρώ και όσο νάναι έχει δημιουργηθεί μία στρέβλωση...

ΑΛΦΑ: Η J.P.Morgan σε πρόσφατη - ως γνωστόν - ειδική αναφορά αναβάθμισε τις τιμές στόχους στα 0,95 ευρώ για την Alpha (από 0,84) και στα 2,29 ευρώ την Πειραιώς (από 2 ευρώ). Περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα... 40% και 35% αντίστοιχα.

ΤΑΜΠΛΟ: Η πρόσφατη ταλαιπωρία οφείλεται στις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μετά τις αλλαγές σταθμίσεων σε Alpha Βank και Πειραιώς...Μία ταλαιπωρία που θα συνεχιστεί με τις επικείμενες αλλαγές σταθμίσεων σε Eurobank και Εθνική, μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον CEO της Beta, μέσα στο Μάιο είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ένα ακόμη rebalancing, αυτή τη φορά από την ίδια την Morgan Stanley, καθώς ενδέχεται ο οίκος να αυξήσει την στάθμιση της Ελλάδας στον MSCI. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό.




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης