Τελευταία Νέα

Χ.Α.:Σχόλια,πολλά μικρά και ενδιαφέροντα...

tags :
Χ.Α.:Σχόλια,πολλά μικρά και ενδιαφέροντα...
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Προσέγγιση:

Ενώ μέχρι πριν λίγες εβδομάδες οι συνειδητοποιημένοι επενδυτές δεν εύρισκαν καν μετοχή με ελκυστικά μεγέθη και αποτιμήσεις προκειμένου να τοποθετηθούν στο γνωστό τους στυλ (σταδιακά και με τακτική... καραμπίνας ή και πετονιάς...), τώρα έχουν βρεθεί στην άλλη άκρη και δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν...
  • Διατεθειμένοι να περιμένουν και με γνώμονα την άποψη-προσέγγιση... ''Οτι στον τόκο θα έχω μία απόδοση λχ 10% στη τριετία, ενώ εδώ στο ταμπλό μήπως βγάλω αρκετά περισσότερα...'' έχουν πλέον μπροστά τους αρκετά ελκυστικές έστω προκλητικές περιπτώσεις...

ΑLPHA BANK:

Υπό μεγάλη πίεση βρίσκεται η μετοχή της για τους γνωστούς λόγους και αιτίες, αλλά πλέον έχει υπεισέλθει και το στοιχείο της υπερβολής... Από το ενδοσυνεδριακό υψηλό της Δευτέρας στο 0,6420 ευρώ ξεκινάει σήμερα από το 0,5600 ευρώ, σε υπερπουλημένη - βραχυπρόθεσμα - περιοχή. Μιλάμε για ένα 13% σε χρόνο Dt...


EEE:

Aνακοινώνει αποτελέσματα γ΄τριμήνου την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου (ημέρα Πέμπτη), πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Οι αναλυτές της Eurobank Equities εκτιμούν ότι ο πολυεθνικός όμιλος θα έχει ένα ακόμη "δύσκολο" τρίμηνο σε όρους όγκου πωλήσεων. Η Εurobank Eq. διατηρεί σύσταση ΠΩΛΗΣΗ και τιμή-στόχο στα 15,4000 ευρώ -κάτω 10% περίπου από την τρέχουσα τιμή της ΕΕΕ στο ταμπλό...

ΕΕΕ(Ι):

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, αναμένεται ένα ακόμη "δύσκολο" τρίμηνο σε όρους όγκου πωλήσεων, όπως έχει προειδοποιήσει και η διοίκηση της εισηγμένης. Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στα 0,39 ευρώ ανά μετοχή, μειωμένα κατά 5% σε ετήσια βάση. (εκτιμώμενο P/e λίαν υψηλό)..


ΔΕΗ:

Για να βρεθεί η τιμή της στα προ 6 μόλις εβδομάδων επίπεδα τιμών της απαιτείται ένα +100%(!). Έφτιαξε λίγους και καταστρέφει πλέον πολλούς... Συμπλήρωσε πέντε σερί μείον και από τα 7,2700 ευρώ της περασμένης Τρίτης έχασε σχεδόν άλλο ένα ενάμισι ευρώ...

ΔΕΗ(Ι):

Η Alpha Fianance διατηρεί την τιμή-στόχο των 16,80 ευρώ και την σύσταση YPEΡΑΠΟΔΟΣΗ για την μετοχή της,ενώ Wood&Co. και Goldman Sachs κατέβασαν τις δικές τους στα 9,6000 και 9,8000 ευρώ αντίστοιχα...


CITI:

Εκτιμά ότι παραμένει δύσκολο το εγχείρημα να βρεθεί η στήριξη των 180 βουλευτών που απαιτείται για την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο.
Σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής προέδρου η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές λίγους μήνες μετά. Και επιμένει στη διατήρηση της μεταβλητότητας λόγω της αβεβαιότητας στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

CITI(Ι):

Όσον αφορά στις μετοχές των εισηγμένων εταιριών, ξεχωρίζει τον ΟΤΕ και την Aegean επισημαίνοντας ότι διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη και είναι προφυλαγμένες από τις οικονομικές και πολιτικές μεταβολές...


Εκτιμώντας ότι είναι οι δυο περιπτώσεις εισηγμένων που δεν θα επηρεαστούν δραστικά από μια αλλαγή κυβέρνησης. Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει την μετοχή της Εθνικής.

Σε επίπεδο αξιολόγησης, η Citi δίνει σύσταση ΑΓΟΡΑ στην Aegean (με τιμή-στόχο τα 8,9000 ευρώ), στον ΟΤΕ (με τιμή-στόχο τα 15,0000 ευρώ), και στην Εθνική (με τιμή-στόχο τα 3,0000 ευρώ).

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ:

Τη θέση της ΙΝΛΟΤ  παίρνει στο FTSE/ASE Large Cap η μετοχή της ΑΡΑΙΓ σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών για το διάστημα Απρίλιος 2014- Σεπτέμβριος 2014.

Παράλληλα αλλάζουν τα ποσοστά στάθμισης για ΕΥΔΑΠ -4,76% (σε 29% από 39%) και Folli Follie (από 66% σε 51%).

Επιπλέον στον MID Cap20 εισέρχονται οι μετοχές της ΙΝΛΟΤ -6,15%, της Πλαίσιο και της ΕΛΤΕΧ Άνεμος ενώ βγαίνουν οι τίτλοι της ΑΡΑΙΓ,της Σαράντης και του Ιατρικού Αθηνών.

Σημειώνεται ότι όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 1η Δεκεμβρίου, 2014.

EYΠΙΚ:

Η σταθερότητα του τίτλου και η εξαιρετική πορεία του ομίλου σε όλους τους τομείς έχει απομακρύνει τους πωλητές και η τιμή παραμένει σταθερότατη στο ταμπλό στα επίπεδα των 1,4000 ευρώ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει διευρύνει το μερίδιο αγοράς σημειώνοντας αξιοσημείωτη κερδοφορία και χωρίς να υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αμκ.


ΕΥΠΙΚ(Ι): Με κέρδη ανά μετοχή 0,1466 ευρώ (στο 6μηνο...), ίδια κεφάλαια 64 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 11,9 εκατ. ευρώ και αποτιμάται σε 38,5 εκατ. ευρώ...

Στη τιμή των 1,4200 ευρώ (+2,90% χθες με 11000 τμχ) διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο P/e ίσως και κάτω του 4,5(!)...

ΟΤΕ-έκθεση+σχόλια:

Τιμή στόχου στα 12,40 ευρώ δίνουν οι αναλυτές της τσέχικης Wood & Co. με σύσταση ''Αγορά''.

Σύμφωνα με τον οίκο ο ΟΤΕ έχει ελκυστικές αποτιμήσεις καθώς μετά την άνοδο της μετοχής στα 13,2000 ευρώ το Μάρτιο ακολούθησε την πτωτική πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.


ΟΤΕ:

Κρίνει ότι τα σημερινά επίπεδα τιμής είναι «αδικαιολόγητα», δεδομένου ότι τα θεμελιώδη μεγέθη είναι ισχυρά και η απομόχλευση του ισολογισμού προχώρησε.

Από την άλλη πλευρά, τα ρίσκα για τον ΟΤΕ είναι κυρίως μακροοικονομικά και πολιτικά, καθώς οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα ο «παράλογος» ανταγωνισμός στη Ρουμανία αποτελεί ένα ακόμα αρνητικό παράγοντα.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης