Τελευταία Νέα

Είναι μια εξαιρετική συγκυρία που πρέπει να την εκμεταλλευτεί η Χώρα...

tags :
Είναι μια εξαιρετική συγκυρία που πρέπει να την εκμεταλλευτεί η Χώρα...
H ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών διεκόπη χθες αφού η κακή εικόνα των διεθνών Αγορών παραπέμπει σε διόρθωση που ίσως ξεπεράσει αυτή την φορά το 5% , ειδικά στις ΗΠΑ, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Την προηγούμενη βδομάδα στα χαμηλά της Αγοράς είχαμε, σε πολλές μετοχές του 25αρη μεγάλους όγκους συναλλαγών, όπως και στο σύνολο των 25 blue chips. 

Συνεπώς αν το οικονομικό περιβάλλον βελτιωθεί και τελικά επέλθει συμφωνία με τους Εταίρους, θα δούμε ένα καλό ανοδικό κύμα – αντίδραση που μπορεί να ξεπεράσει τις 945 μονάδες.

Διαφορετικά η Αγορά θα επανέλθει σε πτωτική φορά και τα νέα χαμηλά, χαμηλότερα των 708,61 μονάδων θα είναι θέμα χρόνου.

Οι κρισιμότερες μέρες για την Ελληνική Οικονομία και το Χρηματιστήριο είναι αυτές της επόμενης βδομάδας όπου η Ελληνική πλευρά θα διατυπώσει ξεκάθαρες προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στους Εταίρους και εκείνοι θα τις αξιολογήσουν.

Αν η αξιολόγηση είναι θετική και τις αποδεχτούν θα επέλθει συμφωνία και σταδιακά η ρευστότητα θα επανέλθει σε ανεκτά επίπεδα. 

Γιατί στην παρούσα φάση η Χώρα έχει ουσιαστικά ελάχιστη ρευστότητα και είναι ένα βήμα πριν τα "capital controls", ενώ ο χρόνος που απαιτείται να ολοκληρωθεί η όποια συμφωνία είναι οριακά επαρκής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην δε Ευρωζώνη τα μακροπρόθεσμα διαγράμματα των μεγάλων Αγορών είναι σαφή για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης. 

DAX και CAC 40 τουλάχιστον ενώ βραχυπρόθεσμα "οφείλουν" διόρθωση αφού ήταν σε υπεραγορασμένα επίπεδα, μακροπρόθεσμα έχουν εξαιρετική εικόνα και έχουν στόχους πολύ υψηλότερα από τις 12.000 και 5.000 μονάδες αντίστοιχα.

"Είναι συνεπώς μια εξαιρετική συγκυρία που πρέπει να εκμεταλλευτεί η Χώρα, αν συνυπολογιστούν οι χαμηλές τιμές Ενέργειας, το φθηνό ευρώ και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ" τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Alliance Ltd.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης