Τελευταία Νέα

"Για δες, ποιοί έχουν το...θράσος και μιλάνε"!!!

tags :
ΓIA ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ: Οι αναλυτές της Deutsche Βank υποστηρίζουν ότι υπάρχει μερίδα πολιτικών στην Ευρώπη που θα κρατήσουν πολύ σκληρή στάση προς την Ελλάδα.

Η Γερμανική τράπεζα αναλύει τα πιθανά σενάρια, ωστόσο προειδοποιεί ότι δεν είναι ευδιάκριτο αν η Ευρώπη θέλει άμεση καθαρή λύση για την Ελλάδα ή αν θα επικρατήσουν οι σκληροπυρηνικές φωνές. 

Τα βασικά σενάρια Σενάριο 1 – Ήπια προσέγγιση: Είναι πιθανό σενάριο είναι πράγματι οι εταίροι της ευρωζώνης να προσφέρουν στην Ελλάδα μια συμφωνία πιο ήπια, δείχνοντας μεγαλοθυμία και θέλοντας να αποτρέψουν την ανθρωπιστική κρίση.

Σενάριο 2 – Χρεοκοπία και παραμονή στο ευρώ –  Εμφανίζει τις λιγότερες πιθανότητες ένα τέτοιο σενάριο όπου η Ελλάδα χρεοκοπεί, αλλά παραμένει στη ζώνη του ευρώ, χάρη στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών από τους εταίρους της ζώνης του ευρώ.

Σε αυτό το σενάριο η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς χρηματοδότηση θα χρησιμοποιεί μόνο εγχώριους πόρους όπως τα φορολογικά έσοδα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.


Σενάριο 3 new deal –  Το τρίτο σενάριο θέλει να αυξάνεται η πιστωτική ασφυξία στην Ελλάδα  και στο τραπεζικό σύστημα  υποχρεώνοντας την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κλειδώσει την συμφωνίαΣενάριο 4 Grexit: ..… Κατά την άποψή μας, Grexit και σενάριο 3 είναι τα πιο πιθανά – με περίπου ίσες πιθανότητες –

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα οδηγήσει ορισμένους ευρωπαίους να κρατήσουν σκληρή γραμμή. Ωστόσο η αθροιστική πιθανότητα των 3 πρώτων σεναρίων υπερβαίνουν την πιθανότητα του Grexit

Σ.Σ.: Η πιο… τρύπια απόλες τις τρύπες γερμανική τράπεζα έχει το θράσος να κάνει εκτιμήσεις και πολλάκις υποδείξεις…

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ [πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην αφεντιά της με το ερώτημα ..."Είναι η Deutsche Bank η επόμενη Lehman Brothersη Deutsche Bank έχει έκθεση σε 54,7 τρισ. ευρώ σε παράγωγα που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη από το γερμανικό ΑΕΠ!!!!

Στις  9 Ιουνίου η Standard and Poor’s μειώνει την πιστοληπτική ικανότητας της Deutsche Bank σε BBB + δηλ. μόλις τρεις βαθμίδες πάνω από τα junk ή σκουπίδια.

(Παρεμπιπτόντως η βαθμολογία  BBB + είναι χαμηλότερη από την βαθμολογία που είχε η Lehman πριν καταρρεύσει)

Το πρόβλημα για την Deutsche Bank είναι ότι οι συμβατικές λιανικές τραπεζικές εργασίες δεν αποτελούν σημαντική πηγή  κέρδους. Για να διατηρήσει υψηλά περιθώρια κέρδους, η Deutsche Bank στράφηκε σε ριψοκίνδυνες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Η Deutsche Bank έχει έκθεση σε 54,7 τρισ. ευρώ σε παράγωγα που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη από το γερμανικό ΑΕΠ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η έκθεση της J P Morgan σε παράγωγα είναι 5 τρισ. δολάρια.

ΓΕΡΜΑΝΟΦάρα: Και μας κατακρίνουν και μας θάβουν και και…. !!! Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι είναι μία...κινούμενη ωρολογιακή βόμβα. Που είναι ικανή ανά πάσα στιγμή να εκραγεί... 

"ΜΟΚΟ" όμως όλοι οι του Συστήματος... Για ευνοήτους λόγους...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης