Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]

ΜΕ ΤΗΝ πένα των αναλυτών: Δυστυχώς συνεχίζεται η εικόνα απαξίωσης του ΧΑ παρά την θεωρητική επιστροφή των επενδυτών από τις Καλοκαιρινές διακοπές και την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων του β΄ 3μηνου πλην των Τραπεζών

Καθώς η Αγορά παραμένει δέσμια, αφενός των capital controls και αφετέρου του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, επισημαίνειο Στρατής Πολυχρονέας.

Το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την Εθνική εκλογική αναμέτρηση, είναι λογικό να διατηρήσει την μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα, με το ζητούμενο πλέον να είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Κυβερνητικού συνασπισμού...

Ο οποίος θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και θα τύχει θετικής αξιολόγησης από τους Δανειστές προκειμένου να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι απαραίτητες ενέσεις ρευστότητας προς την Ελληνική Οικονομία.

Άξιες αναφοράς όμως είναι και οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Πορτογαλία, Τουρκία και Ισπανία, καθώς θα διαπιστωθεί αν στις Χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνο θα αποδοκιμαστεί, ή όχι, η πολιτική λιτότητας...

ΜΙΑ πολιτική που στηρίζει ο άξονας της Γερμανίας (όχι μόνο μέσω του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και μέσω της πολιτικής που θα εφαρμοστεί στις Χώρες αυτές) και από την άλλη, αν θα αυξηθεί ή όχι η γεωπολιτική ένταση στην Περιοχή των Βαλκανίων, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί αυτό και πριν τις εκλογές.

Όσον αφορά τις ξένες Αγορές, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο σε Κίνα και Η.Π.Α., όπου στην πρώτη περίπτωση ζητούμενο παραμένει η ανατροπή της επιβράδυνσης της Κινεζικής Οικονομίας, ενώ στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα πράξει η FED με τα επιτόκια στις 17/9.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ και από τεχνικής απόψεως, ο ΓΔ φαίνεται να κινείται σε ένα στενό όριο διακύμανσης (606-635 μονάδες) διάσπαση της οποίας μπορεί να οδηγήσει σε μια κίνηση με μεγαλύτερο όριο. 

Η βραχυπρόθεσμη εικόνα του DAX, όπως και αυτή του S&P 500 παραμένει αρνητική με στηρίξεις τα πρόσφατα χαμηλά τους. 

Τέλος, στα εταιρικά αποτελέσματα του β΄ 3μήνου δεν αποτυπώνεται η εφαρμογή και επίδραση σε αυτά των capital controls, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα απόμενα τρίμηνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης