Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust]

tags :
Οι ειδικοί σχολιάζουν [σήμερα ο Βαγγέλης Σιούτης της Guardian Trust]

 

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Ανοδικά κινείται, μέχρι στιγμής, η τρέχουσα εβδομάδα μετά τις δύο προηγούμενες πτωτικές, ενώ μετά και την σημερινή συνεδρίαση, χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν” αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Κατ΄ αρχήν η στήριξη της περιοχής των 650 μονάδων, με το φίλτρο δύο ημερών, λειτούργησε, ενώ το ανοδικό κερί της Δευτέρας μας δίνει επιπλέον στήριξη στις 645 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης διέσπασε ανοδικά τον ΚΜΟ 30 ημερών (σήμερα βρίσκεται στις 661 μονάδες) και έδωσε σήμερα ενδοσυνεδριακή διόρθωση με την προσφορά των βραχυπρόθεσμων επενδυτών να απορροφάται (σημάδι θετικό για την συνέχεια) και να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 675 μονάδες, σημείο κρίσιμο αν θέλει να δει υψηλότερα νούμερα προς τις 710 μονάδες.
Στην περιοχή αυτή των 710 μονάδων που είναι τα υψηλά του Γενικού Δείκτη μετά τα capital controls (708,29 μονάδες) θα κριθεί η δύναμη των αγοραστών, για να μπορέσει η Αγορά να απεγκλωβιστεί από το εύρος διακύμανσης από τα capital controls και μετά.
Αντίθετα αδυναμία στήριξης στις 645 μονάδες, θα επιταχύνει την πτωτική κίνηση του Δείκτη προς τα χαμηλά του. Οι Τράπεζες παραμένουν ο “αδύναμος κρίκος” της Αγοράς και θα παραμείνουν, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν οι κεφαλαιακές ανάγκες περί τα τέλη Οκτώβρη.
Ως τότε οι επενδυτές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί στα όσα διαδίδονται, αφού κανείς δεν μπορεί να έχει σαφή εικόνα για τον τρόπο των αυξήσεων και τις κεφαλαιακές ανάγκες των Τραπεζών. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη, ενώ αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά των μετοχών, ανάλογα με τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν στα πλάνα αναδιάρθρωσης , την σταθερότητα των διοικήσεων τους και την μετοχική τους σύνθεση.
Στις μετοχές που είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχουν διασπάσει τον ΚΜΟ 200 ημερών έχουν προστεθεί και άλλες, ενώ και οι τζίροι, αν και όχι ικανοποιητικοί, είναι αυξημένοι στις ανοδικές συνεδριάσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης και το κρίσιμο τώρα είναι η χωρίς καθυστέρηση προώθηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και η ψήφιση του ως τις 15 Οκτωβρίου, κάτι που ήδη έχουν δηλώσει και οι αρμόδιοι Υπουργοί.
Χρειάζεται αποφασιστικότητα στα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, για να αρχίσει να επανέρχεται η εμπιστοσύνη στους κόλπους των επενδυτών.
Την επόμενη εβδομάδα έχουμε λήξη Παραγώγων (για τους δείκτες) ενώ κρίσιμες θα είναι και οι συζητήσεις του Υπουργού Οικονομικών από σήμερα ως την Κυριακή, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας” επισημαίνει ο υπεύθυνος τηςGuardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης