Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

H όλη εικόνα της Αγοράς δικαιώνει τους τολμηρούς που συνεχίζουν να κτυπάνε σε καίρια σημεία

tags :
H όλη εικόνα της Αγοράς δικαιώνει τους τολμηρούς που συνεχίζουν να κτυπάνε σε καίρια σημεία
Ασφαλώς η όλη εικόνα της Εγχώριας Αγοράς δικαιώνει τους τολμηρούς παίκτες που συνεχίζουν να κτυπάνε σε καίρια σημεία,την στιγμή που κόντρα σε κάθε πρόβλεψη ο ΓΔ συμπλήρωσε “καρέ ΣΥΝ” με κέρδη 9,66%.

Και άφησε τους ουδέτερους ή τους συντηρητικούς ή φοβισμένους των παικτών στήλη άλατος…

ΧΑΡΑΚΕΣ: Τεχνικά, η συνεδρίαση δεν άλλαξε κάτι, παρά το γεγονός ότι ο ΓΔ, έστω και μέσω των τελικών δημοπρασιών, πέτυχε κλείσιμο οριακά υψηλότερα των 520 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 520 μονάδων, μπορούν να φέρουν προβληματισμό στο “στρατόπεδο” των “short”.

‘Ομως για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Αγορά αλλάζει τάση, μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να κλείσει μήνα πάνω από τις 630 μονάδες.

Σχετική εικόνα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Εκεί που έδειχνε ότι δεν θα… άντεχε και θα διόρθωνε, σήκωσε το ανάστημά της και απέδειξε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τα τερματικά της όπλα.

Γιατί, για τα επιχειρηματικά της, ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα να αμφισβητηθούν… Στο +1,22% λοιπόν την Πέμπτη, συν 2,26% την Παρασκευή, συν 3,09% προχθές κι ακόμη υψηλότερα στο +4,71% χθες η μετοχή της ΣΑΡΑΝΤΗΣ…

Με αποτέλεσμα από τα χαμηλά 12μήνου στα 6,5600 να ξαναβρεθεί στα 7,3000 ευρώ μειώνοντας τις απώλειες της από την αρχή της χρονιάς στο 5,05%…

Το ελληνικό χρηματιστήριο μετά το rebalancing των δεικτών του ETF GREK, που προσέλκυσε εισροές ξένων επενδυτών ειδικά από Citigroup και UBS κινήθηκε άνευρα.

Σχετική εικόνα

Στις τράπεζες κυριάρχησε η ισχυρή πτώση -4% της Πειραιώς ενώ η Eurobank έφθασε ενδοσυνεδριακά έως +10%. Αμερικανικό fund που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγες ημέρες αγοράζει μετοχές Eurobank, ωστόσο σύντομα ολοκληρώνει.

Μεικτές τάσεις σημειώθηκαν στον FTSE 25 με ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ ανοδικά αλλά η ΔΕΗ υποχώρησε μετά την προχθεσινή δυναμική της αντίδραση.

Η χρηματιστηριακή αγορά ποντάρει στην αξιολόγηση της οικονομίας η οποία θα έρθει τον Απρίλιο του 2016. Ο τρόπος της αντίδρασης της αγοράς αφήνει μέτωπα ανοικτά τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας.

ΚΑΙ μπορεί μεν ο Φεβρουάριος να έκλεισε με απώλειες 6,53% σε επίπεδο ΓΔ και 8,7% σε επίπεδο FTSE 25, αλλά από τις 12 Φεβρουαρίου ο ΓΔ κατέγραψε ένα μίνι ράλι 17,20% και ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 22,72%, περιορίζοντας τις συνέπειες του sell off των δύο πρώτων εβδομάδων.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, για τον Γενικό Δείκτη, είναι ρεκόρ 2,5 μηνών και παραπέμπει στο διάστημα 16 έως και 21/12/2015.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι χθες ο FTSE 25 δοκίμασε δύο φορές την αντίσταση των 142 μονάδων, χωρίς επιτυχία, “αναβάλλοντας” την αναμέτρηση με την κύρια αντίσταση που είναι οι 145 μονάδες.

ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ σε επίπεδο γενικού δείκτη, για να μπορέσει να αλλάξει η μεσοπρόθεσμη τάση θα πρέπει να αναρριχηθεί ο βασικός δείκτης πάνω από τις 630 περίπου μονάδες ή και ακόμα χαμηλότερα κάτι που θα δούμε σε δεύτερο χρόνο.

Μια τέτοια εξέλιξη όμως δεν αναμένεται να δούμε μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης. Αυτός ο βασικός καταλύτης, όμως, μπλέκεται ακόμη περισσότερο με το προσφυγικό ζήτημα, που η στάση του ΔΝΤ κάνει δυσκολότερη τη λύση του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης