Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η μείωση των τζίρων προς το τέλος της εβδομάδας ίσως να δίνει μια πρώτη ένδειξη τοπικής κορύφωσης...

tags :
Η μείωση των τζίρων προς το τέλος της εβδομάδας ίσως να δίνει μια πρώτη ένδειξη τοπικής κορύφωσης...
Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης σημείωσε νέο υψηλό έτους στην συνεδρίαση της Τετάρτης ενώ από το Πάσχα και μετά μετράει μόλις δύο αρνητικά εβδομαδιαία πρόσημα στα επτά.

Η κόπωση που υπάρχει στα επίπεδα των 650 μονάδων ήταν εμφανής και δικαιολογείται και από την είσοδο των ταλαντωτών σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών.

Ωστόσο η εναλλαγές των ημερήσιων πρωταγωνιστών στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας περιόρισαν το εύρος της διόρθωσης και διατήρησαν το Γενικό Δείκτη σε επαφή με τα ετήσια υψηλά έτους.

Πλέον ο Γενικός Δείκτης διέσπασε και τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών ο οποίος κινείται οριζόντια στην περιοχή των 630 μονάδων και αποτελεί το πρώτο επίπεδο στήριξης.

Η ήπια κίνηση της αγοράς την εβδομάδα που πέρασε έφερε πιο κοντά την πλαγιονανοδική γραμμή στήριξης η οποία βρίσκεται στις 625 μονάδες ανεβαίνοντας μία μονάδα σε κάθε συνεδρίαση.

Οι συναλλακτικοί όγκοι την εβδομάδα που πέρασε ήταν από τους καλύτερους φετινούς ως προς την κατανομή τους στις συνεδριάσεις αλλά και την διάχυση του σε μετοχές με φθίνουσα πορεία.

Αυτή η παράμετρος αποτελεί ενδεχομένως και απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ανοδική συνέχεια. Λόγω των ισχυρών χρηματιστηριακών κερδών που έχουν καταγραφεί μεσοπρόθεσμα το ενδεχόμενο διόρθωσης αρχίζει πλέον και αποκτά προβάδισμα για την συνέχεια.

Η μείωση των τζίρων προς το τέλος της εβδομάδας ίσως να δίνει μια 
πρώτη ένδειξη τοπικής κορύφωσης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης