Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Οι επενδυτές πούλησαν την «είδηση» της συμφωνίας κλείνοντας ένα κύκλο προσδοκιών που ξεκίνησε από το Μάρτιο...

tags :
Οι επενδυτές πούλησαν την «είδηση» της συμφωνίας κλείνοντας ένα κύκλο προσδοκιών που ξεκίνησε από το Μάρτιο...
Οι επενδυτές πούλησαν την «είδηση» της συμφωνίας κλείνοντας ένα κύκλο προσδοκιών που ξεκίνησε από το Μάρτιο.

Πλέον ο οδικός χάρτης των «μεγάλων νέων» αφορά την αποκατάσταση της επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων, ενδεχόμενων πιστοληπτικών αναβαθμίσεων εντός του καλοκαιριού, της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της συζήτησης για το χρέος.

Αυτή είναι η νέα ατζέντα της ελληνικής αγοράς η οποία εκτός από την εκτέλεση των συμφωνηθέντων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έχει διαφοροποιηθεί αισθητά ως προς το προφίλ ρίσκου που είχε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα:

Απευθύνεται σε μια διαφορετική ομάδα επενδυτών, περισσότερο προσανατολισμένων στα νέα και λιγότερο στην προσδοκία. Η αλλαγή σκυτάλης στην ελληνική αγορά θα γίνει με πιο αργό ρυθμό καθώς το κομμάτι των επενδυτών στο οποίο απευθύνεται είναι πιο μακροπρόθεσμο, περισσότερο εκπαιδευμένο στους αριθμούς και λιγότερο επιρρεπές στην «δυναμική».


Κατά τα λοιπά α αποτελέσματα όσων εταιριών ανακοίνωσαν πρώτο τρίμηνο συντήρησαν το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά μετά την συμφωνία του Eurogroup.

Οι τράπεζες δείχνουν μετά από σημαντικό διάστημα αντιστροφή των βασικών τάσεων στα μεγέθη της οργανικής κερδοφορίας, περιορισμού του οργανικού κόστους λειτουργίας αλλά και του χρηματοδοτοτικού κόστους καθώς και μείωση του ρυθμού καταγραφής στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Στις όσες εταιρίες δημοσίευσαν αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων μεγέθη εμφάνισαν οι 
MotoroilFFGroup, Σαράντης και ΔΕΗ δίνοντας αφορμές επαναπροσδιορισμού των εκτιμήσεων κερδοφορίας για την τρέχουσα χρήση.

Μάνος Χατζηδάκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης