Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Στις όσες εταιρίες δημοσίευσαν αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ξεχωρίζουν οι Motor Οil, FFGroup, Σαράντης και ΔΕΗ. Και δίνουν το έναυσμα για ένα επαναπροσδιορισμό των εκτιμήσεων κερδοφορίας για την τρέχουσα χρήση.
             
ΓENIKOΣ ΔEIKTHΣ φαίνεται να σταθεροποιείται κάνοντας την γνωστή πλάγια κίνηση της αναμονής, ενώ ο FTSE25 βρίσκεται πολύ κοντά στη “μαύρη τρύπα” των 177 μονάδων, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να του “τραβήξουν το χαλί” και να τον σπρώξουν καθοδικά προς τις 170 μονάδες περίπου” (Απ.Μάνθος)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απόλυτα κρίσιμη για την περαιτέρω ανοδική κίνηση του κρίνεται η περιοχή των 1,50 – 1,55 ευρώ. Ανοδική διαφυγή θα δώσει κίνηση προς την ζώνη 1,80 – 1,90 ευρώ. Πρώτη στήριξη στα 1,41 ευρώ και το “stop” στο “long” στα 1,32 ευρώ (Λουκάς Παπαιωάννου, FFS).

ΖΗΤΗΜΑ θέλησης και μόνον είναι πλέον η ανοδική διαφυγή για τον τίτλο της ΔΕΗ… Εχει και η γελοιοποίηση τα όριά της…

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ξεκινά με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το α’ τρίμηνο. Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου κλείνουν την ερχόμενη εβδομάδα για όσες εταιρίες προαιρετικά θα δημοσιεύσουν. Στις κυριότερες ανακοινώσεις ξεχωρίζουν ΟΠΑΠ την προσεχή Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα ανακοινώσουν Alpha Bank, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Τράπεζα Κύπρου και Frigoglass.

Την τελευταία ημέρα του μήνα θα λάβει χώρα η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI με κυριότερη αλλαγή την διαγραφή της ΔΕΗ από τους δείκτες. Στις 31 Μαΐου η ΕΧΑΕ θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης (10 λεπτά ανά μετοχή).
Σχετική εικόνα

ΘΕΤΙΚΟΙ οι αναλυτές της Eurobank Equities που σχολίασαν ότι υπερέβησαν τις εκτιμήσεις τους τα καθαρά κέρδη της Εθνικής, κυρίως λόγω χαμηλότερων προβλέψεων” σε έκθεσή τους στην οποία διατηρούν σύσταση “ΑΓΟΡΑ” και Τ.Στ. 0,4800 ευρώ. Η Ε.Eq. επικεντρώνεται στον περιορισμό της σύστασης νέων “κόκκινων” δανείων αλλά και στις εκτιμήσεις για περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας του ομίλου.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: O τίτλος μετά από πολύ μεγάλο διάστημα κάνει προσπάθεια να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη τάση του σε ανοδική. Σε ημερήσιο γράφημα έχουμε το 0,3790 και το 41 σαν πιθανά επίπεδα αντίστασης. Το 0,3430 γίνεται σημαντική στήριξη πλέον… Eνώ το 0,3380 είναι το Stop μας στο long

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Coca Cola HBC (6,39 δισ.), ΟΤΕ (4,34 δισ.), ΑΛΦΑ (3,75 δισ) και ΕTE (2,65 δισ. ευρώ). Yπάρχει τεράστια στρέβλωση εις βάρος μίας εξ αυτών…

ΛΟΓΩ των ισχυρών χρηματιστηριακών κερδών που έχουν καταγραφεί, μεσοπρόθεσμα, το ενδεχόμενο διόρθωσης αρχίζει πλέον και αποκτά προβάδισμα για την συνέχεια. Η μείωση των τζίρων προς το τέλος της εβδομάδας ίσως να δίνει μια πρώτη ένδειξη τοπικής κορύφωσης.

Σχετική εικόνα


ΜΙΓ: Εξαιρετική πορεία στο ταμπλό, βγήκαν οι ανακοινώσεις και περιμένουμε και την λογιστική κατάσταση… Να δούμε σφαιρικά την όλη εικόνα… Μεγάλη ευκαιρία όταν την είχαν λιώσει κάτω και από το 0,10 -0,0900- 0,0800- 0,7000- 0,0600 ευρώ. Τώρα όμως;;

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα (813.219) από (670.559). Καθαρό χρέος 535.829 από 681.282. Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων 652.470 από 603.814. Σχέση Καθαρού Χρέους προς Ίδια Κεφάλαια 0,82 από 1,13…

ΝΕΑ υψηλότερη τιμή – στόχο για την μετοχή της Folli Follie, στα 25 από 21 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την σύσταση “ΑΓΟΡΑ”. (Σας είχαμε γράψει ότι θα υποχρεωθούν οι αναλυτές που την καλύπτουν και την…υποτιμούσαν να αλλάξουν τις Τ.Στ. τους)

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ στο 5ήμερο όλως ιδιατέρως οι ΜΙΓ, ΥΓΕΙΑ, ΝΗΡΕΑΣ, ΕΛΠΕ, ΙΝΤΚΑ, ΛΑΜΔΑ, ΕΛΙΝΟΙΛ και ΑΝΕΜΟΣ.

ΟΙ συναλλακτικοί όγκοι την εβδομάδα που πέρασε ήταν από τους καλύτερους φετινούς ως προς την κατανομή τους στις συνεδριάσεις αλλά και την διάχυση του σε μετοχές με φθίνουσα πορεία.Αυτή η παράμετρος αποτελεί ενδεχομένως και απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ανοδική συνέχεια. Λόγω των ισχυρών χρηματιστηριακών κερδών που έχουν καταγραφεί μεσοπρόθεσμα το ενδεχόμενο διόρθωσης αρχίζει πλέον και αποκτά προβάδισμα για την συνέχεια. Η μείωση των τζίρων προς το τέλος της εβδομάδας ίσως να δίνει μια πρώτη ένδειξη τοπικής κορύφωσης.

ΟΤΕ: Από την ημέρα της …ΝΤΟΠΑΣ με τα 12,5000 Τιμή Στόχου, δεν είδε άσπρη μέρα. Μεγάλες απώλειες την Παρασκευή  που ξεπέρασαν το 4%. Σε πλαγιοκαθοδική κίνηση που άρχισε στα 9,58 ευρώ, βαδίζει στον δρόμο προς τα 8,65 και 8,35 ευρώ.

Σχετική εικόνα

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο τίτλος της AEGEAN AIRLINES σε μία πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή την αποκοπή μικτού μερίσματος ύψους 0,7 ευρώ ανά μετοχή. Ο τίτλος έχασε και το ψυχολογικό όριο των 8,00 ευρώ και αν δώσει συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα και των 7,70 ευρώ, μπορεί να υποχωρήσει προς τα 7,44 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).Τώρα υπάρχει και η αφορμή του όχι ικανοποιητικού τριμήνου που ανακοίνωσε…

ΣΤΗΝ αντίθετη περίπτωση, που ο Δείκτης δηλώσει αδυναμία πιστοποίησης της ισχυρής ανοδικής τμήσης και ανοδικής κατεύθυνσης πέριξ των 650 με 660 μονάδων, θα πρέπει να αναμένουμε το “πολυδιαφημιζόμενο” “pullback” προς την βραχυχρόνια ζώνη στήριξης των 625 με 615 μονάδων (Απόστολος Μάνθος)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε δεν συμπλήρωσε “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων, με τον ΓΔ στο – 0,41%. Στις Τράπεζες, ο κλαδικός τους δείκτης ολοκλήρωσε με απώλειες 6,76%, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών, κατά την εβδομάδα που έληξε αυξήθηκε κατά 55,3% και διαμορφώθηκε στα 128 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του χρόνου ο ΓΔ σημειώνει κέρδη 0,87% και ο Τραπεζικός δείκτης απώλειες 6,77%.

ΤΕΧΝΙΚΑ ο Γενικός Δείκτης σημείωσε νέο υψηλό έτους στην συνεδρίαση της Τετάρτης ενώ από το Πάσχα και μετά μετράει μόλις δύο αρνητικά εβδομαδιαία πρόσημα στα επτά. Η κόπωση που υπάρχει στα επίπεδα των 650 μονάδων ήταν εμφανής και δικαιολογείται και από την είσοδο των ταλαντωτών σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών.

Ωστόσο η εναλλαγές των ημερήσιων πρωταγωνιστών στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας περιόρισαν το εύρος της διόρθωσης και διατήρησαν το Γενικό Δείκτη σε επαφή με τα ετήσια υψηλά έτους. Πλέον ο ΓΔ διέσπασε και τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών ο οποίος κινείται οριζόντια στην περιοχή των 630 μονάδων και αποτελεί το πρώτο επίπεδο στήριξης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι τράπεζες δείχνουν μετά από σημαντικό διάστημα αντιστροφή των βασικών τάσεων στα μεγέθη της οργανικής κερδοφορίας, περιορισμού του οργανικού κόστους λειτουργίας αλλά και του χρηματοδοτοτικού κόστους καθώς και μείωση του ρυθμού καταγραφής στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

FTSE25: Αν δεν υπάρξει άμεση ανοδική αντίδραση, η απώλεια των 178 – 177 μονάδων, για τον 25αρη, θα βγάλει πωλήσεις, με επόμενες στηρίξεις τις 175 (περνά η ανοδική γραμμή τάσης που ενώνει το πολυετές χαμηλό του Φεβρουαρίου και το χαμηλό του Απριλίου) και 172 μονάδες. Πρώτη αντίσταση οι 178 και επόμενη οι 185 – 186 μονάδες.


ΧΠΑ: Συνεδρίαση που ξεκίνησε με εναλλαγές προσήμων και ολοκληρώθηκε με σημαντική πτώση και στην Αγορά Παραγώγων, η τελευταία της εβδομάδας, ενώ νέα μείωση των συναλλαγών παρατηρήθηκε, περισσότερο στα συμβόλαια του δείκτη και λιγότερο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (79.468 συμβόλαια). Το συμβόλαιο του FTSE κινήθηκε μεταξύ 177 και 182 μονάδων και αύξησε την υπερτίμηση στο 0,80%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Σχετική εικόνα


ΨΑΞΙΜΟ: Οι προσπάθειες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ για ανάπτυξη σχέσεων με παράγοντες του εξωτερικού με στόχο την άντληση χρηματοδότησης συνεχίζονται. «Αν δραστηριοποιούμαστε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τα 100 εκατ. ευρώ που πληρώνει σε τόκους κάθε χρόνο η Viohalco θα ήταν μόλις γύρω στα 30»…

ΩΣΤΟΣΟ η πιο «μεγάλη» ημέρα της ερχόμενης εβδομάδας είναι η Πέμπτη 2 Ιουνίου κατά την οποία συνεδριάζει η ΕΚΤ. Σε αυτή την συνεδρίαση οι ελληνικές τράπεζες θα ανακτήσουν την δυνατότητα χρηματοδότησης απευθείας από την ΕΚΤ καθώς μετά την συμφωνία του Eurogroupτης 24ης Μαΐου ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δημοσιονομικό πρόγραμμα. Επισημαίνεται τέλος ότι η Αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή την προσεχή Δευτέρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης