Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Βρυώνης: Διαφήμιση, κανάλια και offshore

tags :
Βρυώνης: Διαφήμιση, κανάλια και offshore


Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών.
Σήμερα έχει σειρά ο Φίλιππος Βρυώνης. Διαφήμιση, κανάλια και offshore: αυτό μοιάζει να είναι το τρίπτυχο της «επιτυχίας» του Φίλιππου Βρυώνη, το οποίο όμως επετεύχθη μέσα από ένα πλέγμα υπεράκτιων εταιρειών, με τον ίδιο άλλοτε φανερό και άλλοτε αφανή μέτοχο. Στις 30 Αυγούστου θα διεκδικήσει μία εκ των τεσσάρων αδειών για κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, έχοντας ως όχημα τη «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.».
Την εταιρεία που απέκτησε από το ΚΚΕ το 2014, με την προέλευση των χρημάτων να χάνεται.. σε μια δαιδαλώδη διαδρομή, με σταθμούς την Κύπρο και τα «Παραπολιτικά», του στενού φίλου τού Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη.
Οι δραστηριότητες του Φίλιππου Βρυώνη προκαλούν ίλιγγο, όχι λόγω των χρηματικών ποσών που διακινούνταν, καθώς τα σχετικά στοιχεία παραμένουν ασαφή, αλλά κυρίως εξαιτίας του πλήθους των εταιρειών με τις οποίες ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες συνδέονται.
Ο Φίλιππος Βρυώνης από τη δεκαετία του 1990 έγινε γνωστός ως ο επιχειρηματίας που «κατάφερε να γεμίσει την Αττική και ολόκληρη την Ελλάδα με υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες».
Οπως ανέφερε η «Αλμα Ατέρμων Α.Ε.», στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος ο Φίλιππος Βρυώνης, εν έτει 2007 κατείχε «ποσοστό της τάξεως του 70% της υπαίθριας διαφήμισης, ενώ σε ορισμένους τομείς, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το μερίδιο της εταιρείας φτάνει στο 90%».
Σημείωνε δε ότι η εταιρεία, στο Δ.Σ. της οποίας συμμετείχαν μόνο συγγενικά πρόσωπα του Φίλιππου Βρυώνη, «παρέχει πολλαπλή συνεχόμενη παρουσία σε πολυσύχναστους δρόμους», αλλά και «ικανότητα να στοχεύει συγκεκριμένα target groups (δημογραφικά και γεωγραφικά)» και μάλιστα σε «υψηλή συχνότητα».
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Ν. Σβέρκου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» efsyn.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης