Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσαν μύθοι και αυταπάτες!!

tags :
Μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσαν μύθοι και αυταπάτες!!
Ηταν αποκαλυπτικά όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Μέσα σε λίγα λεπτά, όταν η αντιπολίτευση ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία, κατέρρευσαν μύθοι και αυταπάτες, με τους συριζαίους υπουργούς και βουλευτές να κοιτάζονται μεταξύ τους σαν χαμένοι στο διάστημα.

Και πρώτα απ' όλα η αυταπάτη που είχε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

Image result for αυταπατες

Αλλά ας θυμίσω το παρακάτω:

Στις 20 Μαρτίου 2015, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας η αναζήτηση εσόδων που θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ».

Υποσχέθηκε δηλαδή να εισπράξει από αυτή την «αμαρτωλή λίστα» περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Ιδού λοιπόν πόσα ακριβώς εισέπραξε, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν επισήμως στη Βουλή (για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος)...

Λίστα Λαγκάρντ

Από τα 2.062 άτομα που περιείχε η λίστα Λαγκάρντ ελέγχθηκαν 212 περιπτώσεις. Βεβαιώθηκαν στο διάστημα 2015-2016 200 εκατ. ευρώ φόροι.

Αλλά έως σήμερα εισπράχθηκαν... μηδέν ευρώ. Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση που έδωσε το οικονομικό επιτελείο στην ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς.

Ακολουθούν όμως κι άλλες απίστευτες απαντήσεις.

Για παράδειγμα, ρώτησαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τι γίνεται με τις offshore εταιρείες, τους ελέγχους των οποίων κάθε φορά ο Πρωθυπουργός ή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (για θέματα Διαφθοράς) επικαλούνται.

Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι μόνον 24 offshore εταιρείες έως τώρα έχουν ελεγχθεί και έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 20 εκατ. ευρώ. Εχουν εισπραχθεί... μηδέν ευρώ.

ΒΗΜΑτοδότης 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης