Τελευταία Νέα

Η αποδόμηση του αρχηγού - Τι ήταν εκείνο που ενόχλησε ιδιαίτερα τον κ. Τσίπρα

tags :
Η αποδόμηση του αρχηγού - Τι ήταν εκείνο που ενόχλησε ιδιαίτερα τον κ. Τσίπρα
Ισως ο (μέχρι τώρα πανίσχυρος κομματικά) Αλέξης Τσίπρας να έφυγε δυσαρεστημένος από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής διαπιστώνοντας ότι μερίδα «συντρόφων» του, αυτούς που ο ίδιος ανέδειξε, ούτε τον πίστεψε ούτε τον ακολούθησε στις αποφάσεις του.



ΒΗΜΑτοδότης 


Δύο από τους προταθέντες από τον ίδιο στην Κεντρική Επιτροπή δεν εξελέγησαν, δύο άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη αρνήθηκαν τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, για να επαληθευθεί η ρήση του επικεφαλής της ομάδας των «53» Ευκλ. Τσακαλώτου ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να μπει στο κιούπι, να κοντύνουν κάπως οι αρμοδιότητές του στο κόμμα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει να γίνει ένα κόμμα αρχηγικό και προεδρικό.

Ετσι τι του έμεινε; Να ξαναγυρίσει στα παλιά, στην... αντιπολιτευτική στρατηγική, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη (τον αποκάλεσε «παιδί της Siemens») επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να συσπειρώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Και αμέσως μετά, όταν είδε πως δεν του βγαίνει ούτε ο αντιπολιτευτικός τόνος, επιχείρησε εν όψει εκλογών να συνδέσει κόμμα, κυβέρνηση και μηχανισμούς δημιουργώντας ένα πολιτικά ερμαφρόδιτο (όπως χαρακτηρίστηκε) όργανο, αποτελούμενο από δύο συμβούλια.

Ενα κομματικό αποτελούμενο από υπουργούς και ένα άλλο από στελέχη, απ' αυτούς δηλαδή που ονειρεύονται ότι κάποια στιγμή θα τους θυμηθεί και θα γίνουν κι αυτοί υπουργοί.

Και το χειρότερο; Δέχθηκε να αντικαταστήσει τον «πρωινό καφέ» με ένα από τα ανωτέρω νέα όργανα, κάνοντας (θέλοντας και μη) το χατίρι των σκληρών κομματικών που απαιτούσαν οι αποφάσεις να λαμβάνονται 50-50 από κυβέρνηση και κόμμα.


***

Εκείνο όμως που ενόχλησε τον κ. Τσίπρα είναι η μη εκλογή του Αρ. Μπαλτά στην Κεντρική Επιτροπή αν και τον πρότεινε: «Το κόμμα έχει αυτοσυντήρηση και ξέρει τι κάνει για να επιζήσει», όπως έλεγε ένας κεντροεπίτροπος. Για τον κ. Τσίπρα ο Αρ. Μπαλτάς ήταν ο σοφός του κόμματος, άνθρωπος με ανώτατη μόρφωση, πρώην δάσκαλός του, άψογος θεωρητικός. Με βαριά καρδιά, όπως μαθαίνω, δέχθηκε τη μη εκλογή του κ. Μπαλτά του (και δεν τους έβαλε να ξαναψηφίσουν).

Θα πείτε και την Ολγα Γεροβασίλη πρότεινε και ούτε αυτή εξελέγη. Μου λένε ότι δεν τον ένοιαξε και τόσο η μη εκλογή της Ολγας. Οι άσπονδοι εχθροί της κυβερνητικής εκπροσώπου έλεγαν στην ΚΕ ότι δεν μπορούσε η Ολγα να διεκπεραιώσει μια νέα προς τις εκλογές στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ένα μπρίφινγκ με δημοσιογράφους δεν μπόρεσε να συνεχίσει...


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης