Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο της οικονομίας και του κόσμου έχει κουραστεί να περιμένει

tags :
Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο της οικονομίας και του κόσμου έχει κουραστεί να περιμένει
Χωρίς νέα δεδομένα έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα με την αγορά και την πραγματική οικονομία να έχει βαρεθεί να περιμένει εξελίξεις σε σχέση με την αξιολόγηση με την ψυχολογία μέρα με την μέρα να γίνεται και χειρότερη. Ο χρόνος κυλάει χωρίς θετικά νέα ενώ οι ελπίδες για μία πολιτική λύση που ήλπιζε η κυβέρνηση έχουν εξανεμιστεί.

Ξέρει πως αν δεν προλάβει να μπει στο QE έστω και την τελευταία στιγμή τα πράγματα μπορεί να επιστρέψουν και πάλι στο 2015 με τις λύσεις να είναι πολύ πιο περιορισμένες πλέον. Φαίνεται να γίνονται προσπάθειες να υπάρξει έστω μία αρχική συμφωνία μέχρι τέλος Ιανουαρίου και οριστικοποίηση μέσα στον Φεβρουάριο με τον χρόνο πλέον να πιέζει ασφυκτικά.

Το ΔΝΤ είναι κλειδί στην υπόθεση αν και δύσκολα δεν θα υπάρξει συμμετοχή του. Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο της οικονομίας και του κόσμου έχει κουραστεί να περιμένει κάτι που δεν έρχεται βλέποντας πόσος χρόνος και χρήμα έχουν χαθεί ήδη.

Ο ΓΔ γύρισε σε αρνητικό έδαφος (-0,70%) με τον f25 στο (-1,61%) και τον ΔΤΡ στο (-4,19%). Αντίστοιχα ο ftsem βρίσκεται με κέρδη της τάξεως του 7.09%. Στον ΓΔ παραμένουμε Long όσο κλείνουμε πάνω από τις 624 μονάδες ενώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζονται το 600 επίπεδο είναι και το επίπεδο που δεν πρέπει να χάσουμε σε εβδομάδα.

Παραμένουμε αισιόδοξοι όσον αφορά την πορεία τόσο της χρηματαγοράς όσο και της οικονομίας μια και δεν έχουμε και ιδιαίτερες διεξόδους με το πρόβλημα να συνεχίζει να είναι ο χρόνος που κυλάει χωρίς να έχουμε εξελίξεις βαραίνοντας το κλίμα και χάνοντας την ευκαιρία για γρηγορότερη ανάπτυξη. Φαίνεται ότι ο υπουργός οικονομικών ήδη κάνει κινήσεις για να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Greek Market WEEKLY Overview

FTASE 25 Large Cap & Comments Ο FTSE έκλεισε πάνω στην στήριξη του 1695-1700 επιπέδου. Mία κατοχύρωση μπορεί εύκολα να μας φέρει στο 1672 που διάσπαση θα δοκιμάσει το ημερήσιο και εβδομαδιαίο 1632. Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 1736-1740 μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 1780

ΓΔ & Comments

O ΓΔ έκλεισε την εβδομάδα πάνω στις στηρίξεις της ζώνης του 633-640 που διάσπαση θα δοκιμάσει το ημερήσιο stop του 624. Το 652 έχει γίνει σημαντική αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε και πάλι να δοκιμάσει μία ανοδική κίνηση στο 670. Πολύ σημαντικό το κλείσιμο του μήνα μιας και είναι σημαντικό έστω να κλείσει πάνω από το 635

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης