Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services

tags :
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services

  • Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
“Η Αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τον χρόνο επίτευξης της συμφωνίας με τους Θεσμούς κυρίως, καθώς οι περισσότεροι έχουν πειστεί ότι αυτό θα συμβεί και απλά δεν ξέρουν το πότε” επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.

Κρίσιμα ερωτήματα παραμένουν, ωστόσο, τι και εάν θα ανακοινωθεί για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, την ποσοτική χαλάρωση και την εφαρμογή του προγράμματος που θα συμφωνηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στο Χ.Α. υπάρχουν σήμερα ουσιαστικά τρεις μεγάλες κατηγορίες μετοχών

Α) Οι Τραπεζικές μετοχές που έχουν και μεγάλη βαρύτητα στον Γενικό Δείκτη, οι εταιρείες που έχουν μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους από την Ελληνική Αγορά ( πχ ΟΤΕ – ΟΠΑΠ ) και οι εταιρείες που έχουν σχέση με το ευρύτερο Δημόσιο και τις Αποκρατικοποιήσεις. ( πχ ΔΕΗ – ΟΛΘ – ΕΥΔΑΠ κτλ).



Η ομάδα αυτή εμφανίζει τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τις πολιτικές εξελίξεις και τον αντίκτυπο που έχουν στην πραγματική Οικονομία όπως ο ρυθμός αύξησης των “κόκκινων” δανείων και η πορεία του ΑΕΠ. Είναι αυτή η ομάδα που σε περίπτωση βελτίωσης του κλίματος είναι υποψήφια να υπεραποδώσει.

Β) Οι εταιρείες που έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, καλό προϊόν και ισχυρούς ισολογισμούς και πλήττονται κυρίως από τον κίνδυνο Χώρας, όπως οι Motor Oil, Μυτιληναίος, Τιτάνας, Jumbo, Coca Cola 3 Έψιλον που εμφανίζουν “ανοσία” στις πολιτικές εξελίξεις και ορισμένες κάνουν και νέα υψηλά έτους. Οι τιμές αυτών των εταιρειών αντιστοιχούν σε επίπεδα Γενικού Δείκτη 1000 μονάδων, καταρρίπτοντας ένα μύθο ότι δεν υπάρχουν κέρδη στην Ελληνική Αγορά.

Γ) Οι εισηγμένες οι οποίες κάνουν χαμηλούς τζίρους και οι μικροεπενδυτές είναι εγκλωβισμένοι εδώ και χρόνια και περιμένουν ένα θαύμα για να αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον. Αν η εταιρεία έχει καλά θεμελιώδη προσβλέπουν ή στο μέρισμα ( π.χ. περίπτωση Κυριακίδης Μάρμαρα) ή σε αύξηση κερδοφορίας – εξαγωγών (π.χ περίπτωση ΚΡΙ – ΚΡΙ , MLS) ή σε κάποια δημόσια πρόταση για έξοδο με premium από τον βασικό μέτοχο (πχ περίπτωση KLEEMAN).

Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services, “η Αγορά εμφανίζει στηρίξεις στις 630 μονάδες και στις 610 μονάδες, επίπεδο που δύσκολα έχασε και στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ αντιστάσεις εμφανίζει κυρίως στις 680 μονάδες, επίπεδο που αν διασπαστεί με όγκο θα μας οδηγήσει προς τις 710 μονάδες”.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης