Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των αγορών και του Χ.Α (10/3)

tags :
Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των αγορών και του Χ.Α (10/3)
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ – εκτίμηση: Είναι υποχρεωμένος προκειμένου να (ΔΙΑ)σωθεί εκ του ασφαλούς, να προχωρήσει προσεχώς στην δημιουργία ενός και μοναδικού ομίλου έχοντας απορροφήσει την CENERGY η οποία προηγουμένως θα έχει απορροφήσει τον ογκόλιθο δανεισμού της ΧΑΛΚΟΡ που έχει απογειωθεί στο… υπερπέραν. ‘Αλλωστε η ΧΑΛΚΟΡ συμμετέχει κατά 25% στην CENER όπου η ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατέχει το 82% περίπου… Παιχνίδι δυνατό, για γερά νεύρα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και μπορεί να τονώσει μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρηματιστηρίου, έστω εμμέσως.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ- GOLDMAN SACHS: Η πολιτική αβεβαιότητα λόγω καθυστερήσεων στην αξιολόγηση ανακόπτει την ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών (πριν 3 εβδομάδες)




ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ διατηρεί η NBG Securities για τη μετοχή, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η αποτίμηση της στα τρέχοντα επίπεδα είναι δίκαιη δεδομένου του δανεισμού της αλλά και των εκτιμήσεων ότι θα εμφανίσει και το 2016 απώλειες.

  • Ο τίτλος έχει υποαποδώσει σε σχέση με την ελληνική αγορά ενώ στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με την τιμή στόχο των 1,40 ευρώ αλλά και έναντι του μέσου όρου των αντίστοιχων επιχειρήσεων του κλάδου.
H EKTIMHΣΗ: Τα υψηλότερα επιτόκια από την Fed θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα λουτρό αίματος στην αγορά ομολόγων σαν εκείνη του 1994, σύμφωνα με την Societe Generale.

ΕΝΩ οι αγορές δίνουν σχεδόν 100% πιθανότητες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της στις 14-15 Μαρτίου 2017, ο στρατηγικός αναλυτής της γαλλικής τράπεζας Albert Edwards υπενθυμίζει τι συνέβη το 1994 όταν οι αγορές ανέμεναν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν.

Σχετική εικόνα

Αφού η Fed αύξησε τα επιτόκια, η απόδοση του διετούς ομολόγου -που κινείται αντίστροφα από την τιμή του- ενισχύθηκε κατά σχεδόν 50 μονάδες βάσης.  «Η ταχεία αύξηση των επιτοκίων της Fed θα προκαλέσει ρίγη στις αγορές αμερικανικών ομολόγων, οδηγώντας ανοδικά τις αποδόσεις, κυρίως στο διετές, όπως συνέβη το 1994» επισημαίνει ο Edwards. Εκείνη τη χρονιά, οι κάτοχοι ομολόγων έχασαν περισσότερο από 1 τρισ. δολ.


ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Σε τεχνικό επίπεδο, ούτε και χθες κατάφερε να κινηθεί προς την αντίσταση των 659 μονάδων (γραμμή ΑΒ) ο γενικός δείκτης, εμφανίζοντας σαφή αδυναμία να ενισχυθεί περαιτέρω, ολοκληρώνοντας οριακά πάνω από τον ΚΜΟ των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται για ακόμη μία συνεδρίαση (ΘΕΟΔ. ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ).


ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διέγραψε τα κέρδη που σημείωνε στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας η μετοχή που έκλεισε όμως πάνω από τον ΚΜΟ των 200ΗΜ υποχωρώντας από το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την στήριξη στα €1,1389. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 0,81% κι έκλεισε στα €1,2300.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Μικρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή που ολοκλήρωσε πάνω από τους ΚΜΟ των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και την στήριξη στα €2,2585. Στο -0,43% στα €2,3200.

ΤΕΝΕΡΓ: Κι αυτή οριακά σε αρνητικό έδαφος και να υποχωρεί από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, ολοκληρώνοντας πάνω από τους ΚΜΟ των πέντε και δέκα ημερών, με την στήριξη στα €2,8080. Υποχώρησε 0,34% στα €2,9000.

ΜΠΕΛΑ:Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες για τα Jumbo, με την μετοχή να διατηρείται κάτω από τον ΚΜΟ των πενήντα ημερών, παραμένοντας με σήμα πώλησης, και με την στήριξη στα €12,9851. Στο -0,60% στα €13,2500.

ΙΝΛΟΤ: Σημαντικές πιέσεις, με την μετοχή να ολοκληρώνει κάτω από τον ΚΜΟ των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να ακυρώνεται, και την στήριξη στα €1,1283. Στο -3,42% στα €1,1300.


OIL: Νέες σημαντικές απώλειες για το αργό πετρέλαιο και χθες μετά από την προχθεσινή βουτιά που έφτασε το 5,4%. Το αργό πετρέλαιο βρέθηκε ενδοσυνεδριακά για πρώτη φορά μέσα στο 2017 κάτω από τα 49 δολάρια ανά βαρέλι καθώς τα προχθεσινά στοιχεία από την αμερικάνικη κυβέρνηση έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων για ένατη διαδοχική εβδομάδα και την εγχώρια παραγωγή σε υψηλό άνω του ενός έτους.



Σε αυτό το κλίμα, εύλογες ήταν οι ανησυχίες των επενδυτών πως η συμφωνία των μελών του OPEC για μείωση της παραγωγής δεν είναι αρκετή για να επαναφέρει ισορροπία στην αγορά. Το αργό πετρέλαιο WTI παραδόσεως Απριλίου έχασε 1 δολάριο ή 2% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 49,28 δολάρια.

GΟLD: Συνεχίστηκε και χθες για 8η σερί ημέρα η πτωτική πορεία του ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Μάιο του 2016. Παρά την υποχώρηση του δολαρίου, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες με το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα μεγαλώνει. Το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου έχασε 6,20 δολάρια ή 0,50% στα 1.203,20 δολάρια ανά ουγγιά.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ – Eurostoxx 600: Στις 372,86 μονάδες με οριακά κέρδη 0,08%. Από τις μετοχές του δείκτη με την μεγαλύτερη άνοδο: Akzo Nobel +14,51%, Lagardere +9,82%, και Aviva +6,36%. Από τις μετοχές του δείκτη με την μεγαλύτερη πτώση: Domino’ s Pizza -13,45%, Tullow Oil -6,48%, και Morrison S/markets -6,11%.Στην Ισπανία, ο IBEX 35 στις 9.992,50 μονάδες με κέρδη 1,44%. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB στις 19.595,50 μονάδες +0,58% και στην Ελβετία ο SMI στις 8.638,50 μονάδες +0,14%.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ – ΟΜΟΛΟΓΑ:  Στην αγορά ομολόγων είχαμε ανοδικές τάσεις για την πλειοψηφία των αποδόσεων των κρατικών τίτλων των χωρών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών των Γερμανίας και Γαλλίας.

ΤΟ ΣΑΠΑΚΙ – GOLD (1):

Oρισμένοι φίλοι μας απορούν που χρησιμοποιεί η στήλη μία τέτοια έκφραση για τον… ΘΗΣΑΥΡΟ…

Χωρίς σχόλια, απλά τους παραθέτει το κατωτέρω γράφημα που δείχνει την πορεία του στα τελευταία- περίπου – 40 έτη.

ΠΛΗΝ ΤΩΝ INSIDERS (αυτοί ποτέ δεν χάνουν και το μόνο που δεν ξέρουν είναι το… πόσα έχουν) έχει εξαφανίσει τεράστια κερδοσκοπικά και μη κεφάλαια…



……………………….

ΤΟ ΣΑΠΑΚΙ – GOLD (2): Ας διαβάσουμε και κάτι διαφορετικό…

Harvard Economist Warns “$700 Gold by Late 2017″

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης