Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΒΗΜΑτοδότης: Οταν αφήνεις χώρο στον Καμμένο - Ο Τσίπρας πάει Βατικανό και η γαλλίδα «Σιδηρά Κυρία»-

tags :
ΒΗΜΑτοδότης: Οταν αφήνεις χώρο στον Καμμένο - Ο Τσίπρας πάει Βατικανό και η γαλλίδα «Σιδηρά Κυρία»-


ΒΗΜΑτοδότης 

  • Οταν αφήνεις χώρο στον Καμμένο

Οταν αφήνεις χώρο στον Καμμένο

     
Σε χρόνο ρεκόρ η Ντόρα Μπακογιάννη (φωτογραφία) κοινοποίησε τη συνάντησή της με τον Κ. Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Εδωσε μάλιστα και το «μενού» των συζητήσεων, όχι ακριβώς τι ειπώθηκε αλλά γενικόλογα. Θα σας αποκαλύψω όμως τι ακριβώς ειπώθηκε, το οποίο δεν υπάρχει σε καμία διαρροή από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη. Το ραντεβού κλείστηκε την προηγούμενη ημέρα και η Ντόρα θέλησε να δει τον πρώην πρωθυπουργό ώστε να «αδειάσει» τον κ. Καμμένο για τους ισχυρισμούς του ότι είναι υπέρμαχος του καραμανλισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός άκουσε το αίτημα της Ντόρας ψύχραιμα και λέγεται ότι είπε: «Ας έρθει, άλλωστε ο Καμμένος δεν έχει καμία σχέση μαζί μας και την πολιτική μας». Και όταν έγινε η συνάντηση και άρχισε η Ντόρα να λέει τα «παράπονά της» στον κ. Καραμανλή και ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε» τον καραμανλισμό και την πολιτική του στον Καμμένο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καραμανλής γύρισε και της είπε με αρκετό σοβαρό ύφος: «Ακουσε, Ντόρα. Ο Καμμένος κάνει αυτά που κάνει επειδή βρίσκει χώρο και τα κάνει». Πάγωσε προς στιγμήν η Ντόρα γιατί γνώριζε πολύ καλά τι ήθελε να πει ο πρώην πρωθυπουργός. Οτι δηλαδή αφού οι άλλοι στη ΝΔ δεν υπερασπίζονται το έργο του, βρίσκει χώρο ο κ. Καμμένος και το κάνει.

Η… Καμμενο-διώκτρια

Για την ιστορία, απλώς σας αναφέρω ότι η ιστορία της υπεράσπισης του Κ. Καραμανλή από την Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε όταν η Ντόρα ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να «μαζέψει» τον Καμμένο μετά τις δηλώσεις που έκανε για πιθανότητα θερμού επεισοδίου τον Ιούνιο στις κυπριακές θάλασσες. Ο κ. Καμμένος ζήτησε με τη σειρά του από τον ΚυρΜητσοτάκη να «μαζέψει» την Ντόρα και άφησε αιχμές για ένα εκατ. ευρώ στο Λονδίνο. Τότε η Ντόρα άρχισε την εκστρατεία. Επέβαλε στη ΝΔ να επιτεθούν τα γαλάζια στελέχη στον κ. Καμμένο (έως και ο Κωστής Αχ. Καραμανλής επιστρατεύθηκε για να αποδείξει ότι ο λεγόμενος καραμανλισμός δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Καμμένο). Ετσι, όπως λένε στο γαλάζιο στρατόπεδο, εξαιτίας του Καμμένου η Ντόρα βρήκε έναν νέο ρόλο στο κόμμα της. Αυτόν της… «Καμμενο- διώκτριας»! Πλησίασε παλαιούς «μητσοτακικούς» (που έχουν απομακρυνθεί από τον νυν πρόεδρο του κόμματος), πήγε περιοδεία στην περιφέρεια και μίλησε εναντίον του κ. Καμμένου, στάθηκε αφορμή για να συναντηθεί με τον Κ. Καραμανλή. Και η «εκστρατεία» της Ντόρας συνεχίζεται. Τώρα δεν ξέρω εάν την Πέμπτη που έχει συγκαλέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος (και θα δώσει τον λόγο στους βουλευτές) η Ντόρα θα ξεσπαθώσει πάλι εναντίον του κ. Καμμένου.

Ο Τσίπρας πάει Βατικανό

Δεν υπάρχει πρωθυπουργός (από τη μεταπολίτευση και μετά) που να έχει συναντηθεί τόσες φορές με Αρχιεπίσκοπο όσο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος, να σημειώσω, δηλώνει άθεος, αλλά συνεχώς με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο βρίσκεται (μετά από τόσες συναντήσεις οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας δεν βρίσκονται όμως και στο καλύτερό τους σημείο). Αλλά τι άθεος; Επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, ζήτησε και έμεινε μόνος του επί δέκα λεπτά με την Πλατυτέρα των Ουρανών, επισκέφθηκε τον Πανάγιο Πάφο, παρίσταται με ευλάβεια στις εορτές της Ορθοδοξίας (αγιασμός υδάτων, εορτές, δοξολογίες κ.τ.λ.), συναντήθηκε με παπάδες, με μοναχούς, με μητροπολίτες, με πατριάρχες, με τον Πάπα και τώρα ετοιμάζεται να ξανασυναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο στις 24 Μαρτίου, στο Βατικανό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρώμη. Μάλιστα, όταν είχε συναντηθεί τον Σεπτέμβριο του 2104 με τον Πάπα άφησε να διαρρεύσει ότι ήταν ο πρώτος ηγέτης αριστερού κόμματος που είχε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Και ας τον δέχτηκε ο Πάπας ως άνθρωπο που ασχολείται με θέματα ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Τότε όμως ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Η γαλλίδα «Σιδηρά Κυρία»

Η μικροκαμωμένη γαλλίδα επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός εύθραυστου και ευαίσθητου ατόμου, αλλά οι έλληνες συνομιλητές της με διαβεβαιώνουν πως είναι στην κυριολεξία «Σιδηρά Κυρία». Η Νουί, που αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα μετά από ένα διήμερο με πλήθος επαφών, ξεκαθάρισε στις τραπεζικές διοικήσεις πως εάν δεν πιάσουν τους στόχους του έτους για τα «κόκκινα» δάνεια, τότε θα τα βρουν σκούρα στα τεστ αντοχής που θα διενεργηθούν στις αρχές του 2018. Και όπως μαθαίνω, όλοι οι επικεφαλής των τραπεζών την άκουσαν με απόλυτη προσοχή.

***

Εκείνος που έχει άριστες σχέσεις με το αφεντικό του SSM είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας μάλιστα σε κλειστή συνεδρίαση εργασίας με την κυρία Νουί, παρουσία των υποδιοικητών της Τράπεζας, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση πως η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο και τις αποσβέσεις των τραπεζών και οι ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και την ασυλία των τραπεζιτών θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών το 2017. Στην ίδια βάση εστίασε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να εκλείψει η αβεβαιότητα και να σταθεροποιηθούν οι συνθήκες για τις τράπεζες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης