Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Φρέσκο γάλα + ATM γάλακτος: Στην αγορά μπαίνουν ακόμη τρεις συνεταιρισμοί...

tags :
Φρέσκο γάλα + ATM γάλακτος: Στην αγορά μπαίνουν ακόμη τρεις συνεταιρισμοί...
Oι κτηνοτρόφοι αποφασίζουν να δίνουν το γάλα τους μέσω συνεταιρισμών

Νέοι παίκτες μπαίνουν στην αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα και έρχονται να ανακατέψουν περισσότερο την… καρδάρα. Το βασικό στοιχείο είναι ότι πλέον οι κτηνοτρόφοι αποφασίζουν να δίνουν το γάλα τους μέσω συνεταιρισμών.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο φρέσκο γάλα και στα ATM γάλακτος. Μετά το εγχείρημα του ΘΕΣ Γάλα από τη Λάρισα, στην αγορά μπαίνουν ακόμη τρεις συνεταιρισμοί.

Από τον συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός», έχουν αποφασίσει να μπούνε πιλοτικά στην πώληση φρέσκου παστεριωμένου γίδινου γάλακτος από αυτόματους πωλητές-ΑΤΜ, κάνοντας αρχή από την Αλεξανδρούπολη και τη Ξάνθη. Ο «Θρακών Αμνός», με 170 μέλη σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξή του.

Οι αγελαδοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αποφάσισαν επίσης να πωλούν απευθείας στους καταναλωτές με τη χρήση των Αυτόματων Πωλητών (ΑΤΜ γάλακτος).

Ο τίτλος της Ομάδας των αγελαδοτρόφων λέγεται «Από Πρώτο Χέρι».

Στην αγορά μπήκε και η Φλώρινα. Πρόκειται για τον Τάσο Θεοδωρόπουλο που έβαλε σε λειτουργία το πρώτο ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος στη Δημοτική Αγορά της Φλώρινας.

Ο καταναλωτής δίνει 1 ευρώ για ένα λίτρο γάλακτος και μόλις 0,50 ευρώ για το μισόλιτρο, ενώ στην πορεία εντάχθηκαν και άλλοι κτηνοτρόφοι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης