Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Από το Α μέχρι το Ω - Από και για τον κόσμο των αγορών

tags :
Από το Α μέχρι το Ω - Από και για τον κόσμο των αγορών
ΑΡΚΕΙ ΝΑ φαντασθεί κανείς ότι για (150) εισηγμένες εταιρείες αυτή την στιγμή γνωρίζουμε την εικόνα τους όπως ήταν στις 30.6.2016…

  • ΚΑΙ ΘΑ πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 για να μάθουμε τα νεώτερά τους… Αφού οι περισσότεροι πάλι θα περιμένουν την τελευταία στιγμή της προθεσμίας… Εδώ είμαστε και θα το δούμε κι αυτό…
  • ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ και παράταση ενός έξτρα μήνα, γιατί δεν προλάβαιναν τα… ΠΑΙΔΙΑ! Την στιγμή που ολόκληρα ΕΛΠΕ δημοσιεύουν σήμερα(!!)…
ΤΑ ΠΑΝΤΑ επομένως στην υπηρεσία του μικρόμετοχου… Τον άρμεξαν για τα καλά, του τα πήραν σχεδόν όλα και τώρα ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ για τα καλά… 

Και μην μας πουν ότι αυτά εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ευρωζώνη και στις αγορές της, γιατί εκεί ισχύουν και εφαρμόζονται και πολλά άλλα, που εδώ εμείς…απλά.. “τουμπεκί ψιλοκομμένο”…

ΑLPHA BANK: Θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Έτους 2016, την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
  • -ώρα 17.20: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Έτους 2016. Έκδοση Δελτίου Τύπου το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Τραπέζης στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • -ώρα 17.30: Ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιασκέψεως. Λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους σε μεταγενέστερη επικοινωνία, αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.
Β-

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: O DAX στον δικό του κόσμο όπως πάντα με το 12130 να είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δοκιμάσει το 12186 ή το 12210. Κοντινή στήριξη το 12052 και 12025 και μόνο κατοχύρωση του δεύτερου μπορεί να δοκιμάσει και πάλι κίνηση στο 11950 ή στο 11920...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ
 
οι μισοί Γερμανοί δεν έχουν δικό τους σπίτι: Τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στην Γερμανία, οι τράπεζες δίνουν αφειδώς στεγαστικά δάνεια, αλλά οι Γερμανοί εξακολουθούν να έχουν το μικρότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη. Πού οφείλεται αυτό;


  • Κατ΄αρχήν σε ιστορικούς λόγους: στη διάρκεια του πολέμου πολλές γερμανικές πόλεις είχαν ισοπεδωθεί και ανοικοδομήθηκαν γρήγορα, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση για πρώτη κατοικία.
  • «Το κράτος, οι εργολάβοι και οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχτισαν τεράστια συγκροτήματα πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα πολλές διαθέσιμες κατοικίες από τη δεκαετία του ’50 και του ’60 για ενοικίαση», λέει ο Αλεξάντερ Συρτ από το γερμανικό ινστιτούτο πολεοδομίας στη Βόννη.
  • Η γερμανική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον ενοικιαστή, καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων, προστασία σε περίπτωση καταγγελίας της μίσθωσης ακόμη και σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης. Αλλά την ίδια στιγμή επιβάλλει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στον ιδιοκτήτη.
  • Στη Γερμανία υπάρχει ένα ζήτημα νοοτροπίας, που εμποδίζει τη δέσμευση της ιδιοκτησίας:
  • -η σύγχρονη αγορά εργασίας απαιτεί συνεχή κινητικότητα, πολλοί μετακομίζουν σε άλλη πόλη όταν αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο ή ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους εκπαίδευση…
  • -αλλά και εκεί μπορεί να μην βρουν μόνιμη δουλειά, παρά μόνο μία σύμβαση ορισμένου χρόνου.
  • Όλα αυτά δεν συμβαδίζουν με την ιδιοκτησία, η οποία δεσμεύει και τελικά εμποδίζει την κινητικότητα των εργαζομένων.

ΕΥΡΩ:Το ενιαίο νόμισμα δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό, καθώς η διακήρυξη της ΕΕ για την επέτειο των 60 της χρόνων δεν έστειλε κάποιο ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα, ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα

  • Μιλώντας για τη χώρα μας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρακολούθηση των εξελίξεων γύρω από το κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία πάει από αναβολή σε αναβολή. 
  • Την ίδια στιγμή, η ευρωζώνη πέρασε επιτυχώς μία από τις επερχόμενες… δοκιμασίες της, καθώς οι εκλογές στην Ολλανδία ανέδειξαν νικητή τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε έναντι του ακροδεξιού Βίλντερς. 
  • Φυσικά, έπονται οι εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στο ελληνικό ζήτημα. 
  • Κοινή άποψη είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν αρνητικά το συνάλλαγμα, οπότε αξίζει να τοποθετηθούμε σε θέση πώλησης.


ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Η αγορά έχει κουράσει με τους τζίρους σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός λογικό μιας και τα επίπεδα έχουν δουλευτεί για μεγάλο διάστημα και θα πρέπει να υπάρξει κάποια διάσπαση για να αυξηθεί. Εν κατακλείδι παραμένουμε αισιόδοξοι, με το μόνιμο πρόβλημα μας τον χρόνο.


ΗΠΑ: S&P500 - Tο 2355-2360 δεν απειλήθηκε με τον "S" να δοκιμάζει και πάλι τα χαμηλά του. Μία διάσπαση του 2330 θα μας φέρει στο 2324 αν μη τι άλλο, ενώ επόμενο επίπεδο είναι το 2305. Κοντινή αντίσταση το 2348 και 2352. Μόνο διάσπαση του 2358 μπορεί να μας φέρει στο 2370



"ΘΑΥΜΑΤΑ":
 O Σεραφείμ Κοτρώτσος που ξεσπάθωνε τις προάλλες μέσα από την ΕΡΤ («Αίθουσα Σύνταξης, 17/3/2017) για τις "πανάκριβες υποδομές" των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο ίδιος ο Σεραφείμ Κοτρώτσος με τα... ολόχρυσα κουτάλια του ως υπεύθυνος Επικοινωνίας του «Αθήνα 2004» επί τέσσερα χρόνια; 

  • 'Η πρόκειται για συνωνυμία; Mε δικά μας λεφτά τότε, με δικά μας λεφτά και τώρα. Εκανε πάντως καλή δουλειά στον «Αθήνα 2004», αφού τα εγχώρια ΜΜΕ εξανδραποδίστηκαν πλήρως, με μοναδική ίσως εξαίρεση τότε την.. «Ελευθεροτυπία».
  • Σχεδόν όλοι οι διευθυντές των αθλητικών τμημάτων και οι περισσότεροι συντάκτες βρέθηκαν στο μισθολόγιο του «Αθήνα 2004». Και έμεινε ο μακαρίτης Φίλιππος Συρίγος φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Νικ.α.π. (εφημερίδα Documento)

ΙΔΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ- ΤΙΤΑΝ: Στις 31.12.2016, ο συνολικός αριθμός ιδίων μετοχών που είχε στην κατοχή της η Εταιρία ήταν 3.957.191, από τις οποίες, 3.871.677 ήταν κοινές και 85.514 προνομιούχες. Οι μετοχές αυτές αντιπροσώπευαν ποσοστό 4,68% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. 

  • Οι ίδιες κοινές μετοχές που είχε στην κατοχή της στις 31 Δεκεμβρίου 2016 η Εταιρία αντιπροσώπευαν ποσοστό 5,02% Σε εκτέλεση της από 17.6.2016 απόφασης της ΤΓΣ των Μετόχων η Εταιρία προέβη το 2016 στην αγορά 1.219.658 ιδίων κοινών μετοχών αξίας κτήσεως €24.264.346 και 79.595 ιδίων προνομιούχων μετοχών αξίας κτήσεως €928.266. 

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Μόνο breakeven το 2016 - Η Goldman Sachs αναμένει break even στα αποτελέσματα των τραπεζών το 2016, μετά την δημοσιοποίηση συνολικά ζημιών 3,5 δισ. ευρώ και 8,7 δισ. ευρώ το 2014 και 2015 αντίστοιχα. Η αύξηση της κερδοφορίας σε βιώσιμα επίπεδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.



ΛΟΙΠΟΝ… Ο ΚΥΡΙΟΣ Προβόπουλος
 που ΕΖΗΣΕ όλα τα γεγονότα, από κοντά, από μέσα, που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή που ζούμε, είπε ότι: «Αν ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς έπαιρναν 2-3 μέτρα, το ΑΕΠ στη χώρα δεν θα μειωνόταν κατά 27% αλλά το πολύ θα κατέβαινε κατά 15% πράγμα που παλευόταν εύκολα 

  • Και επομένως δεν θα χρειαζόταν ούτε ΔΝΤ, ούτε Τρόικα, ούτε μνημόνια, ούτε θα μπορούσαν οι Γερμανοί και ο Σόιμπλε να μας κουνάνε το δάκτυλο, ούτε οι άλλοι φωστήρες της Ευρώπης να μας λένε τεμπέληδες και φοροφυγάδες. 
  • Δεν θα μας κόβανε επίσης τους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε η ανεργία θα είχε φθάσει στα ύψη, ούτε και θα χρειαζόταν η φορολογική καταιγίδα που ζούμε. 
  • Δηλαδή η χώρα θα συνέχιζε όπως πριν την πορεία τους και δεν θα μας έκλεβαν οι τοκογλύφοι δανειστές τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας, ούτε θα είχαν αυτοκτονήσει, λόγω της κρίσης, 7.000 συμπατριώτες μας.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FB (φίλων της στήλης): 


Η ομορφιά του ευρωπαϊκού jargon. Λέμε όλοι μαζί: "εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές στα εργασιακά θέματα".
Ο Τσίπρας καταλαβαίνει: "ωραία, θα προστατευθούν με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων".
Ο Γιούνκερ καταλαβαίνει: "ωραία, θα εφαρμοσθούν οι βέλτιστες πρακτικές για να μειωθούν μισθοί και δικαιώματα, ώστε να υποστηριχθεί η ανταγωνιστικότητα". Και είναι όλοι ευχαριστημένοι σε αυτή την όμορφη ευρωπαϊκή οικογένεια.

  • Για να μην ξεχνάμε πόσο πανηγυρικά έχουν αθωωθεί από την Δικαιοσύνη για το Βατοπέδι τα πολιτικά στελέχη ΝΔ/κυβερνήσεων Καραμανλή: Αυτή η μέθοδος πανηγυρικής αθώωσης ονομάζεται "παραγραφή αδικημάτων" με το νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών.

ΝΕΕΣ, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει δώσει και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία ωστόσο διατηρεί σύσταση "ΑΓΟΡΑ" και για τις τέσσερις μετοχές, καθώς όπως επισημαίνει, βλέπει αξία στους τίτλους. 

  • Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή μειώνει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,51 ευρώ από 3,67 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 50%. Αντίστοιχα, κατεβάζει τον πήχη για τη Eurobank στο 0,77 από 1,36 ευρώ (περιθώριο 34%), για την Εθνική στο 0,35 από 0,41 ευρώ (περιθώριο 52%) και για την Πειραιώς στο 0,21 από 0,38 ευρώ (περιθώριο 20%).
  • Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι προτιμά τις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank καθώς προσφέρουν το καλύτερο προφίλ ρίσκου - απόδοσης. 

ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ: Το ψέμα είναι το όπλο των αδυνάτων.


  • Edgar J. Mohn. Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή.
  • Αισχύλος Το ψέμα δεν μπορεί να ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Απολλώνιος ο Αλεξανδρεύς. Ψεύδεσθαι ανελεύθερον. Αλήθεια γενναίον.
  • Αίσωπος Ὅποιος λέει ψέματα δεν τον πιστεύουν καὶ ὅταν λέγη την ἀλήθεια.
  • Αίσωπος Η ζωή στούς ανθρώπους είναι τρισάθλια και ελεεινή, όταν προτιμάται το ψέμα από την αλήθεια.
  • Εμπεδοκλής Όποιος λέει ψέμματα και μελετάει σκοτεινούς σκοπούς έχει μάτια θολά και, πολλές φορές αλήθωρα.
  • Θεόφραστος Το ψέμα γεννήθηκε από διαβολή και φθόνο, κρατεί λίγο και μετά μαραίνεται.
  • Πυθαγόρας Αν κάποιο ψέμα λέγεται, να το αντιμετωπίζεις με απάθεια.
  • Σοφοκλής Οὐκ ἐξάγουσι καρπὸν οἱ ψευδεῖς λόγοι. (Τὰ ψέματα δὲν καρποφοροῦν).
  • Ου. Τζέιμς. Το πιο μεγάλο ψέμα είναι η αλήΘεια που έχει κατανοηθεί λανθασμένα.
  • Μπ. Σω. Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Δ/νων Σύμβουλος - εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΤΙΤΑΝ ΑΕ από τις 24.6.1992. Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας από το 1996. Ο κ. Παπαλεξόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στη McKinsey & Company Inc στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Στον ΤΙΤΑΝΑ εργάζεται από το 1989. 

  • Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Επιτροπής του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΕΒ ΒΙΑΝ), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT). 
  • Σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός (Dip. EL-Ing. ETH, 1985) στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Harvard(ΜΒΑ, 1987). Έχει ελληνική υπηκοότητα και είναι 55 ετών.

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν ιδιωτικές επενδύσεις σε εποχή ύφεσης, αν δεν έχεις ισχυρές δημόσιες επενδύσεις… Είναι απλά θέμα ρευστότητας… Ρίχνεις χρήμα στην αγορά, για να μπορέσουν ιδιωτικές εταιρείες να αποκτήσουν τζίρο, άρα πλαφόν, άρα εγγυητικές, άρα δάνεια, άρα να ξεκινήσουν ιδιωτικές επενδύσεις…


  • Οι δημόσιες επενδύσεις είναι μακρόπνοες, οι ιδιωτικές συνήθως βραχείες σε χρόνο…
  • Συνεπώς οι δημόσιες επενδύσεις απαιτούνται ακριβώς στην ύφεση για να δώσουν θέσεις εργασίας και αντικείμενο σε ιδιωτικές εταιρείες με ορίζοντα μεγαλύτερο των δύο χρόνων…
  • Σε σωστές φυσικά υποδομές που ούτως ή άλλως χρειάζονται πάντα σε μία οικονομία που θα περάσει σε ανάπτυξη
  • Αυτό που ακριβώς χρειάζεται η οικονομία που σε εποχή ύφεσης, δεν μπορεί να βασίζεται σε εργαζόμενο των 5 ωρών την εβδομάδα…

ΣΤΕΡΛΙΝΑ:Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν. Η στερλίνα παρά τα σκαμπανεβάσματα έκλεισε θετικά έναντι του δολαρίου, μη δικαιώνοντας την πρόβλεψή για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Όλα αυτά ενώ την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η ενεργοποίηση του άρθρου 50 από την Theresa May. Το ευρώ από την άλλη περνάει περίοδο κάμψης, κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων.



ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ


Ενσωματωμένη εικόνα 2


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η Euroxx  έχει μειώσει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,5000 από 4,0000 ευρώ (περιθώριο ανόδου 57%), για την Eurobank στα 0,9000 από 1,7000 ευρώ (περιθώριο 80%), για την Εθνική Τράπεζα στα 0,3500 από 0,5000 ευρώ (63%) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,3000 από 0,4600 ευρώ...

  • Η Goldman Sachs τηρεί «ουδέτερη» στάση για τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ προτείνει «αγορά» μόνον για την Alpha Bank. 
  • Συγκεκριμένα, δίνει τιμή-στόχο 2,6000 ευρώ ανά μετοχή για την Alpha Bank, με σύσταση “ΑΓΟΡΑ”, ενώ για τις Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank δίνει σύσταση “ΟΥΔΕΤΕΡΗ”, με τιμή στόχο 0,3000 ευρώ, 0,2500 ευρώ και 0,8500 ευρώ αντίστοιχα.

Φ- Fibonacci


Ενσωματωμένη εικόνα 3


ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ στο ταμπλό για...νέες ευκαιρίες... Δεν είναι και λίγες, αλλά χρειάζεται τύχη ως προς το timing...

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ - Μονεμβασιά

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Βασ.Παπ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης