Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των Αγορών...

tags :
Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από και για τον κόσμο των Αγορών...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ μέσω των ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΥΠΟΥ και των ΧΟΡΗΓΙΩΝ: Νισάφι πιά… Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό… 
______________

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: Σε κάθε ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ που κλείνει τοποθετούνται στόχοι, μετά από διαπραγματεύσεις, τουτέστιν νέα μνημόνια.

ΚΙ ΟΤΑΝ οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται, κάτι που έρχεται νομοτελειακά καθότι αυτά που απαιτούνται προκαλούν χειρότερη ύφεση…

  • Τότε η επόμενη δεν κλείνει μέχρι να συμφωνηθούν νέοι στόχοι, προκειμένου να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά που… δημιουργήθηκαν από την μην επίτευξη των προηγουμένων.
ΦΥΣΙΚΑ οι νέοι στόχοι είναι επίσης αδύνατον να επιτευχθούν, όπως χαρακτηριστικά η απαίτηση-εμμονή για το πλεόνασμα 3,5% σε μία οικονομία που διαρκώς συρρικνώνεται…

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η επόμενη αξιολόγηση πάλι να καθυστερεί, μέχρι να… «συμφωνηθούν» οι επόμενοι στόχοι.

ΣΤΟ διάστημα αυτό όμως οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων της χώρας και των Πολιτών της μειώνονται ακόμη περισσότερο και η εξαγορά/κατάσχεση τους από τις επιχειρήσεις των δανειστών κοστίζει πολύ λιγότερο.

______________

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η συνολική φορολογία της ακίνητης περιουσίας (όχι μόνο το ΕΝΦΙΑ), έχει εξαπλασιαστεί σχεδόν σε σχέση με το 2010, υπερβαίνοντας τα 4 δις ετησίως …

ΔΗΛΑΔΗ  σε δέκα χρόνια μέσω των ακινήτων θα έχει μεταφερθεί χρέος – ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ- ύψους 40 δις ευρώ από το κράτος στους Πολίτες.

ΕΠΙΣΗΣ  χιλιάδες Έλληνες αποποιούνται την κληρονομιά ακινήτων, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις που τα συνοδεύουν…

ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να  καταλήγουν στο κράτος και μετά στα αδηφάγα ταμεία των δανειστών.


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FAST FINANCE SEC

Greek Market WEEKLY Overview – Daily position longstop 1685

Η διάσπαση του 650 έδωσε ανοδική λύση στον σχηματισμό με την αγορά να καταγράφει νέα υψηλά έτους και τον μήνα να κλείνει στις 666 στον ΓΔ και στις 1779 μονάδες στον FTSE 25.

Το 653 γίνεται σημαντική στήριξη σε περίπτωση που δοκιμαστεί ενώ το stop στο Long στην παρούσα είναι στις 630 και 1685 μονάδες σε ΓΔ και f25. Μία κατοχύρωση του 1800 και 677 σε κλείσιμο θα ενδυναμώσει την τάση και θα μας φέρει στις 710-722 μονάδες.

Η κινητικότητα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών σε σχέση με την αξιολόγηση έδωσε την αφορμή για την κίνηση. Όλα δείχνουν ότι το EUROGROUP της Δευτέρας δεν θα δώσει λύση και όλοι περιμένουν κάποιο έκτακτο EUROGROUP μέσα στον Απρίλιο που θα δώσει λύση στην πολύμηνη διαπραγμάτευση που τελειωμό δεν έχει.

Θυμίζουμε πως επόμενο EUROGROUP έχουμε στις 22 Μαΐου γεγονός που τραβάει αισθητά σε χρόνο προβληματίζοντας την οικονομία. Ήδη αναθεωρούνται η στόχοι για ανάπτυξη σε 1,5% αρκετά αισιόδοξο όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το πρώτο τρίμηνο από πλευράς μακροοικονομικών αναμένεται το χειρότερο των τελευταίων ετών μιας και η οικονομία έχει βαλτώσει περιμένοντας την λήξη των διαπραγματεύσεων.

Ο ΓΔ πλέον βρίσκεται σε κέρδη της τάξεως του 4,16% ενώ ο f25 με 2,92% και τον τραπεζικό να υπολείπεται μιας και έχει απώλειες 8,22% από αρχές έτους κλείνοντας παρόλα αυτά την μεγάλη ψαλίδα με τους υπόλοιπους κλάδους.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλιας ζαχαρακης

Οι επιλογές μας σταθερά ανοδικές με κέρδη της τάξεως του 7,79% δείχνοντας πως το 2017 είναι χρονιά μετοχών και όχι δεικτών. Οι περισσότερες παραμένουν σε Long κατάσταση και μάλιστα αρκετά μεγάλο διάστημα.

Η αγορά προεξοφλεί μία θετική έκβαση μιας και δεν υπάρχει και άλλος δρόμος μπροστά μας με την διαφορά ότι ο χρόνος που χάνεται κάνει την διαφορά στο ΑΕΠ και στην εμπιστοσύνη που θα χρειαστεί χρόνο για να επανέρθει.

Τεχνικά συνεχίζουμε να βλέπουμε επόμενο πιθανό μεγάλο στόχο την ζώνη των 800 μονάδων αν και καλό θα ήταν να πάμε βήμα βήμα την εικόνα. Όσο η αγορά συντηρεί την ζώνη του 615 μεσοπρόθεσμα είμαστε ανοδικοί. Πολλοί τίτλοι ήδη έχουν εδώ και καιρό αλλάξει τάση ενώ μέρα με την μέρα προστίθενται και νέοι τίτλοι.

FTASE 25 Large Cap Long term charts & Comments:

Η διάσπαση του 1730 έκανε την διαφορά δίνοντας τάση και πληρώνοντας νέα υψηλά έτους. Το 1772 είναι κοντινή στήριξη με την αγορά να κλείνει πάνω στο επίπεδο ενώ κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει αν μη τι άλλο στο 1755.

  • Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 1800 σε κλείσιμο μπορεί να δώσει περαιτέρω τάση με επόμενο επίπεδο το 1867. Στο μηνιαίο βλέπουμε πως μπορεί να έχει ανοίξει ο δρόμος για το 2200 ανεξαρτήτως διακυμάνσεων. Το stop μας στην παρούσα στο 1685.
ΓΔ Long term charts & Comments:

Το 653 γίνεται σημαντική στήριξη μας ενώ το stop στο Long είναι στην παρούσα στο 630. Μια κατοχύρωση του 677 σε κλείσιμο μπορεί να μας δώσει περαιτέρω τάση με επόμενο στόχο στο 722. Πλέον στο μηνιαίο έχει ανοίξει ο δρόμος για το 780-800 επίπεδο.

EUR/USD_spot long stop 10489

To πτωτικό trend πληρώθηκε και όπως ήταν φυσιολογικό έδωσε διόρθωση. Το 1,0680 κοντινή και το 1,0615 επόμενη κύρια στήριξη. Το 1,0820 κοντινή και το 1,0880 κύρια αντίσταση, Διάσπαση του 1,06 επιπέδου μπορεί και πάλι να δοκιμάσει το 1,0490…

S&P 500_spot long stop 2322

To stop μας στο Long ανεβαίνει στο 2322. Μία διάσπαση θα μας φέρει στο 2303. Αντίστοιχα κλείσιμο πάνω από το 2365 μπορεί να μας δώσει και πάλι τα υψηλά μας. Οι ταλαντωτές ήδη έχουν βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα..

DAX_spot Daily chart & Comments DAX_spot long stop 11850

Το 12.424 μοναδική επόμενη αντίσταση για τον Γερμανό. Το 12.052 κοντινή και το 11980 επόμενη στήριξη. Το 11.850 είναι το stop μας στο long.

Dow Jones _spot Daily chart & Comments

Το στοπ μας ανεβαίνει στο 20412. Μία κατοχύρωση και μόνο μπορεί να μας φέρει στο 20180. Το 20865 κύρια αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί και πάλι να μας δώσει τα υψηλά μας.
_____________

LAMDA Development: Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για ισχυροποίηση της θέσης της στον χώρο του real estate, ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με τη Värde Partners (μέσω θυγατρικής της) (εφεξής «Värde») για την είσοδό της Värde στο μετοχικό κεφάλαιο της νεοϊδρυθείσας θυγατρικής εταιρείας LAMDA MALLS A.E., η οποία κατέχει τις μετοχές των εταιρειών LAMDA Δομή Α.Ε. και Πυλαία Α.Ε. και στις οποίες ανήκουν τα Εμπορικά Κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα.

  • Ειδικότερα, η Värde θα καταβάλει το ποσό των 61,3 εκ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της LAMDA MALLS Α.Ε., ενώ προτίθεται να υποστηρίξει την επέκταση της εταιρείας μέσω εξαγορών και νέων αναπτύξεων ακινήτων εμπορικού χαρακτήρα.
Η καταβολή του ως άνω τιμήματος της συναλλαγής θα ολοκληρωθεί μόλις υλοποιηθούν οι σχετικές προϋποθέσεις, που αναφέρονται στα συμβατικά κείμενα και αφορούν κυρίως στις απαραίτητες εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

  • Η αρχική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της νεοϊδρυθείσας εταιρείας LAMDA MALLS A.E. ανέρχεται σε 331 εκ. ευρώ.
  • Η Lamda Development  δεσμεύεται να ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε νέα εξέλιξη αναφορικά με την ως άνω συμφωνία.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ: Σημειώνεται ότι, η Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων ύψους 12 δις δολαρίων Η.Π.Α.

  • Η προσέγγιση της Värde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στοιχεία ενεργητικού, που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.
  • Η Varde Partners ενεργεί ως sponsor και διαχειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στα οποία συμμετέχουν διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ιδρύματα, κληροδοτήματα, συνταξιοδοτικά σχήματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λοιποί θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες πελάτες.
  • Στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, η Värde Partners απασχολεί 250 άτομα με κύρια γραφεία στη Μινεάπολη, στο Λονδίνο και στη Σιγκαπούρη και διάφορα γραφεία ανά τον κόσμο.
Chartist Trader‏@ApoManth: Ζητούμενο για το Τραπεζικό Δείκτη είναι η διακράτηση ή μη των 725 μονάδων..



 

….

ΟΛΘ: Την Παρασκευή δεν άνοιξε το ταμπλό, με την  τιμή να διατηρείται στα 19,8000 ευρώ και στο +12,82% εφέτος. Χαμηλό – Υψηλό 2017 +12,82%… Και στο 12μηνο -7,35%. ( Ο ΓΔ +17,94%, ο 25άρης +10,48% και -15% ο ΔΤΡ…

ΕΥΔΑΠ: Ισχνές παραμένουν οι συναλλαγές της, ευθύνεται και η αποβολή της από τον 25άρη όπου διατηρήθηκαν ανπύπαρκτες συγκριτικά μαζί της επιχειρηματικές οντότητες(!!)…

  • Στο +21,45% στο 12ΜΗΝΟ ενώ έχει διανείμει και αξιόλογο μέρισμα… Πάντα, σημαντικά χαμηλότερα από τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ της…
ΚΗΦΗΝΟΔΟΥΛΕΙΑ: Ποιά άλλη από αυτή των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ που κάθε λίγο και λιγάκι μας ζαλίζουν τα ερωτικά ένστικτά μας για το ποιός είναι το επόμενο φαβορί για να μας κυβερνήσει… Ποιός και το ακόμα χειρότερο… ποιούς…

ΔΕΗ: Να μην ξεχνάμε φυσικά ότι χάθηκε πολύς χρόνος, ο οποίος και δεν αναπληρώνεται. Το 2009 όταν το Ευρωδικαστήριο κατεδίκασε την Ελλάδα είναι εντελώς διαφορετικό από το 2016, ενώ και το 2014 όταν τέθηκε το θέμα “ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ” είχε κι αυτό πολύ πιο ευνοικότερες συνθήκες… Μιλάμε για μερικά δισεκατομμύρια ΑΠΩΛΕΙΑ με την αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας που δεν θέλησε -ποτέ- να συγκρουσθεί με τους συνδικαλισταράδες-κηφήνες της….

Κοροιδεύοντας ή νομίζοντας ότι κοροιδεύουν τους Κοινοτικούς πέτυχαν ή νόμιζαν ότι πέτυχαν να κρατούν ικανοποιημένα τα κομματικά και συνδικαλιστικά τους ακροατήρια με μια στάση που σήμερα γυρνά μπούμερανγκ στην ίδια την ΔΕΗ, αφού μονάδες που κάποτε θα παζάρευε να πουλήσει σε μια εύλογη τιμή, σήμερα θα αναγκαστεί μάλλον να τις εκποιήσει κοψοχρονιά.

Στην πραγματικότητα η ΔΕΗ βρίσκεται αυτή την στιγμή αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της, καθώς το αύριο κινδυνεύει να την βρει πολύ μικρότερη, αλλά με τα ίδια μεγάλα προβλήματα. Αφενός γιατί θα αναγκαστεί να πουλήσει μονάδες κάτω από την πραγματική τους αξία, αφετέρου γιατί ουδείς ασχολείται με τα πραγματικά της προβλήματα, όπως τα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 2,6 δισ ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης