Τελευταία Νέα

Οι Γερμανοί προσπαθούν για ακόμα μία φορά να “κλωτσήσουν το τενεκεδάκι”

tags :
Οι Γερμανοί προσπαθούν για ακόμα μία φορά να “κλωτσήσουν το τενεκεδάκι”


Ηλίας Ζαχαράκης: Το κακό είναι ότι, ουσιαστικά, έχουμε χάσει το πρώτο εξάμηνο

Ουσιαστικά η Αγορά έχει να περιμένει την εξέλιξη της 15ης Ιουνίου, προσδοκώντας ότι θα μπορέσει να βρεθεί μία λύση για την βιωσιμότητα του χρέους, έστω και μεσοβέζικη, αλλά παρόλα αυτά γραμμένη με λεπτομέρειες στην συμφωνία…

Η Κυβέρνηση έχει να κλείσει κάποια προαπαιτούμενα που ουσιαστικά λείπουν από το “παζλ” και που δεν φαίνονται ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτά καθαυτά. Οι Γερμανοί προσπαθούν για ακόμα μία φορά να “κλωτσήσουν το τενεκεδάκι” για μετά τις εκλογές τους, παρόλα αυτά το ΔΝΤ θέλει να γίνει έγγραφη μία λύση, έστω και μελλοντική, ακόμα και αν δεν βάλει νέα χρήματα στο τραπέζι.

Το τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες έχει την σημασία του, περισσότερο σε σχέση με αυτά που η Αγορά περιμένει.

Παραμένουμε αισιόδοξοι για την μεσοπρόθεσμη τάση της Αγοράς, με το επίπεδο του 800 να θέλει βραχυπρόθεσμα προσοχή, μέχρι να δούμε τι είδους χρονική, ή και σε τιμές διόρθωση θα κάνει η Αγορά.

Το τι θα γίνει με το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει την σημασία του, άλλα θεωρείται λίγο έως πολύ δεδομένο και μένει να δούμε τι θα γίνει με το θέμα χρέος, μιας και αυτό θα είναι το γεγονός που θα μας δώσει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, την λύση και θα πείσει, ή όχι, ακόμα περισσότερα κεφάλαια να εισρεύσουν στην Αγορά. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το Χρηματιστήριο, αλλά και για το ύψος των επιτοκίων δανεισμού τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Το κακό είναι ότι, ουσιαστικά, έχουμε χάσει το πρώτο εξάμηνο και είναι αρκετά δύσκολο να πιαστούν οι στόχοι στο ΑΕΠ για το 2017…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης