Τελευταία Νέα

Και ως συνήθως οι Αγορές προηγούνται των ειδήσεων και των εξελίξεων...

tags :
Και ως συνήθως οι Αγορές προηγούνται των ειδήσεων και των εξελίξεων...


  • Πέτρος Στεριώτης – αναλυτής της Nuntius Sec.
Ο Μάιος έφτασε στο τέλος του όντας ο τέταρτος στην σειρά ανοδικός μήνας για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α.

Μάλιστα, οι 9 από τους 11 τελευταίους μήνες “έγραψαν” ανοδικό πρόσημο, δημιουργώντας κάποια “μαγιά” ώστε να διαφαίνονται καλύτερες ημέρες για την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Σύμφωνα με το παλιό χρηματιστηριακό αξίωμα που λέει ότι “οι Αγορές προηγούνται των ειδήσεων και των εξελίξεων”, ας ελπίσουμε ότι όχι μόνο το Χ.Α. αλλά και ολόκληρη η Ελληνική Οικονομία θα βγει, σταδιακά, από το αδιέξοδο των τελευταίων ετών.

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει περιορισμένη, σε σχέση με το πρόσφατο “bull market”, μεταβλητότητα τιμών, παραμένοντας σε μικρή απόσταση από το μετά-“Capital Controls” υψηλό του, προσφέροντας έτσι σε όσους πίστεψαν στο ανοδικό σενάριο το ιδανικό περιβάλλον διαχείρισης των θέσεών τους, χωρίς να εμφανίζονται φαινόμενα πανικού και εσπευσμένου “ξεφορτώματος”.

Μεγαλύτερες οι πιέσεις για τον Τραπεζικό δείκτη, που συνηθίζει να έχει δυσκολία “απόκρουσης” των όποιων πιέσεων, με το μεγάλο “στοίχημα” εδώ να είναι η εκ νέου υπέρβαση των 1.000 μονάδων.

Οι προσδοκίες για το Ελληνικό ζήτημα μετατίθενται πλέον στο Eurogroup του Ιουνίου, με τον χρόνο πάντως να κυλά αδυσώπητα προς την αποπληρωμή των αυξημένων δανειακών υποχρεώσεων, που είναι προγραμματισμένες για τους επόμενους “θερμούς” μήνες.

Προφανώς και οι “καλές προθέσεις” δεν θα μπορούν να δίνουν για πάντα “καύσιμα” στο ΧΑ.

Με τον Παγκόσμιο “οδηγό” των Μετοχικών Αγορών, τον Αμερικανικό Nasdaq και τον “ηγέτη” των Ευρωπαϊκών, τον Γερμανικό DAX, να παραμένουν σε ιστορικά υψηλά, η διάθεση των διεθνών επενδυτών για ανάληψη ρίσκου παραμένει ιδιαίτερα θετική, με ότι αυτό συνεπάγεται για Αναδυόμενες Αγορές, “χαμηλότερης ορατότητας και βάθους”.

Από άποψη τεχνικής ανάλυσης, ο Γενικός Δείκτης έχει κρίσιμη στήριξη στις 752 μονάδες, ενώ προφανής είναι η αντίσταση στις 800. Έξοδος λοιπόν, της Αγοράς από το εύρος 752 – 800 μονάδες, θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις των ενεργών χαρτοφυλακίων, με ανοδικό στόχο τις 850 και πτωτικό τις 700…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης