Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Εκτιμήσεις που... σοκάρουν(;) για τον Γεν. Δείκτη - πολλά και ενδιαφέροντα(;)

tags :
Χ.Α.: Εκτιμήσεις που... σοκάρουν(;) για τον Γεν. Δείκτη - πολλά και ενδιαφέροντα(;)

X.A.: Επιλογές και σχόλια μόνον για επενδυτές (19/6)


Μετά τη γνωστή τραγική 7ετία, στο περίπου, έχει ξεκινήσει ο νέος μεγάλος ΚΥΚΛΟΣ ανόδου. Θα πάμε αρχικά στα 1200 μετά στις 2000 και κάτω από κάποιες προϋπόθεσεις σε νέα ιστορικά υψηλά μέσα στην τριετία…

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του ΒΝ
----------------

ΠΡΟΛΟΓΟΣ – ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Η Αγορά υποδέχτηκε με πανηγυρικό τρόπο την συμφωνία με αυξημένο τζίρο και νέα φετινά υψηλά φέρνοντας τον Γενικό Δείκτη σε επίπεδα διαπραγμάτευσης υψηλότερα από την περίοδο έναρξης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Δεδομένης της μεγάλης χρονικής απόστασης που υπάρχει πλέον μέχρι την επόμενη μεγάλη λήξη ομολόγων (Ιούλιος 2018) δημιουργείται ένας χρονικός ορίζοντας που μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμος για την οικονομία.Η ψυχολογία αποφορτίζεται από το στρες των επαναλαμβανόμενων διαπραγματεύσεων, των καθυστερήσεων και των δηλώσεων και πλέον επικεντρώνεται στο κομμάτι της εκτέλεσης των συμφωνηθέντων.
  • Αυτό βέβαια δεν θα είναι κάτι απλό....
  • Η εκτέλεση των συμφωνηθέντων περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις και πληθώρα από νομοθετήματα τα οποία σε συνδυασμό με την εκτέλεση του προϋπολογισμού πρέπει να ευθυγραμμιστούν ώστε να κρατήσουν την οικονομία εντός στόχων.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο Γενικός Δείκτης στην έγκριση του πρώτου προγράμματος είχε τιμή 1.630 μονάδες, στην έγκριση του δεύτερου προγράμματος βρίσκονταν στις 797 μονάδες ενώ στο τρίτο πρόγραμμα ήταν στις 686 μονάδες.

  • Κάθε νέα συμφωνία έρχεται σε χαμηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη. Είναι λογικό οι εγκρίσεις των προγραμμάτων διάσωσης να βγάζουν περισσότερο στρες στην Αγορά, η  επενδυτική στάση είναι πολύ επιφυλακτική στην λήξη και στην ανανέωση του κάθε προγράμματος διότι αμέσως ποσοτικοποιείται η επίδραση των δημοσιονομικών μέτρων σε βασικούς δείκτες της οικονομίας.
Ειδικά σε μέτρα που αφορούν την φορολογία (ΦΠΑ, εταιρικός φόρος, ειδικοί φόροι κατανάλωσης) η ενσωμάτωση γίνεται σε επίπεδο φήμης καθώς οι εμπλεκόμενοι έχουν αυξημένα αντανακλαστικά αντίδρασης σε σχετικά ακούσματα (ΣΧΟΛΙΟ από τον Μάνο Χατζηδάκη).

______________

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 500 εκατ. ευρώ και άνω)
!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ / ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΧΙΑ VENTURES:



!ΕΤΕ ΒΑΝΚ- ALPHA BANK: Είχαμε επισημάνει την μεταξύ τους στρέβλωση που άγγιζε το 1 δισ. ευρώ πριν μερικούς μήνες. Τώρα η απόσταση μειώθηκε στα… 260 εκατ. ευρώ. Μία απλή “αλλαγούλα” οφθαλμοφανέστατη μάλιστα, που μπορούσε να κάνει την διαφορά… Η αγορά δηλ. το ταμπλό, δεν παίζεται με το αν διασπάσει τις 600, 700 ή 800 μονάδες ο γενικός δείκτης…

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ- BofA/ML: Ο οίκος ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 2,3300 από 2,1400 ευρώ (διατηρεί ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ) ενώ για τον τίτλο της Εθνικής ανεβάζει την τιμή-στόχο στο 0,36 από 0,31 ευρώ, διατηρώντας επίσης neutral. Διατηρεί σύσταση ΥΠΟΑΠΟΔΟΣΗΣ τόσο για τη Eurobank, ενισχύοντας την τιμή-στόχο στο 0,80 από 0,71 ευρώ, όσο και για την Πειραιώς στο 0,20 από 0,19 ευρώ.

!EYΔΑΠ: Έχει προεξοφλήσει τα πάντα όλα… Εν τω μεταξύ δεν έχει δανεισμό, ενώ ο σημαντικότερος δείκτης Ev/ebitda για το 2016 διαμορφώθηκε στο εξαιρετικότατο 3,5. Τεράστιο το discount για τον κλάδο.

  • Η μτχ υποαποδίδει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα…
  • Αποτιμάται σε 588 εκατ., με τα ίδια κεφάλαιά της να ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ…
  • ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ ύψους 52 εκατ. ευρώ…
  • ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ και με ΤΑΜΕΙΑ γεμάτα με 280 εκατ. ευρώ…
!ΟΤΕ: Το αυξημένο μέρισμα των 16 λεπτών (2015:0,10) θα αποκοπεί στις 27 Ιουνίου, ωστόσο τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Η βελτίωση των μεγεθών της μητρικής του ΟΤΕ υπόσχεται ακόμα καλύτερο μέρισμα για το 2017. Και αυτό είναι αρκετό για να προσέξει κανείς επενδυτικά την αφύπνιση του «αυτοκράτορα» της αγοράς.

!ΟΤΕ(1): Από το 2012 με κινήσεις αποεπένδυσης και μείωσης κόστους έχει κατεβάσει τον καθαρό δανεισμό από τα επίπεδα των 2,9 δις ευρώ στα 534 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου ο ΟΤΕ θα έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό ή ακόμα και αρνητικό!



  • ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 100 μέχρι 500 εκατ. ευρώ)
!ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ: Η αγορά παίζει πολύ αν το άθροισμα των δύο μετοχών θα είναι (ή δεν θα είναι) μεγαλύτερο από την τρέχουσα τιμή καθώς η μελέτη του ανεξάρτητου απομιμητή έδινε για τον ΑΔΜΗΕ δίκαιη τιμή τα 2,95 ευρώ.

  • Για τους έχοντες αγωνία τι θα γίνει με την μετοχή στους δείκτες που συμμετέχει η ΔΕΗ και παρακολουθούν οι ξένοι το ΧΑ έδωσε την λύση: Όπου υπάρχει παρουσία της ΔΕΗ σε δείκτες (Γενικός Δείκτης, FTSE largecapκλπ) θα συνοδεύεται μέχρι την επόμενη τακτική αναθεώρηση τους με την μετοχή της ΑΔΜΗΕ συμμετοχών. Έτσι για τους επόμενους 4 μήνες ο FTSE-25 θα έχει 26 εταιρίες.
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 491 εκατ. ευρώ για την  ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών η οποία εισάγεται με θεωρητική τιμή 2,1200 ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης έως την Τετάρτη (21/6). Στα 885,6 εκατ. ευρώ η τελευταία κφση της ΔΕΗ με τιμή 3,8300 ευρώ… Και ΑΔΜΗΕ χ 2=… 982 εκατ.
  • _________________
  • ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι η αγορά παίζει πολύ αν το άθροισμα των δύο μετοχών ΑΔΜΗΕ+ΔΕΗ θα είναι (ή δεν θα είναι) μεγαλύτερο από την τρέχουσα τιμή της ΔΕΗ, καθώς η μελέτη του ανεξάρτητου απομιμητή έδινε για τον ΑΔΜΗΕ δίκαιη τιμή τα 2,95 ευρώ.
!ΤΕΝΕΡΓ: Σήμερα 19/6 έχει οριστεί η αποκοπή μερίσματος. Μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 15%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,08 ευρώ.

!ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με σύσταση ΑΓΟΡΑ, η Eurobank Equities βλέπει στη μετοχή του σημαντικά περιθώρια ανόδου, τοποθετώντας την τιμή στόχο στα 2,0000 ευρώ. Στα 1,4000 τώρα

!ΕΧΑΕ: Ο ΟΜΙΛΟΣ αποτιμάται σε 355 εκατ. ευρώ στην τιμή των 5,4300 ευρώ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ εξυπακούεται, ότι άρχισαν να βελτώνονται σημαντικά στις τελευταίες εβδομάδες…

  • ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ μεγάλη ρευστότητα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στην αξία τους δεν προσμετρώνται ΟΝΟΜΑ, ΦΗΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, “ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ” κ.λπ κ.λπ…
__________________

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή
εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την
παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

  • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.
  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά
    στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.
  • Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης