Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Επόμενος σταθμός είναι ουσιαστικά τα stress tests των τραπεζών το φθινόπωρο

tags :
Χ.Α.: Επόμενος σταθμός είναι ουσιαστικά τα stress tests των τραπεζών το φθινόπωρο

Η αγορά έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη περίπου 4%. Μετά από αρκετούς μήνες είχαμε επιτέλους κλείσιμο της περιβόητης αξιολόγησης. Το ποσό που ουσιαστικά μπορεί να πάει στην αγορά είναι μόλις 1,1 δις μιας και τα υπόλοιπα αφορούν λήξεις ομολόγων.

Από την άλλη δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι ουσιαστικό για το χρέος, κάτι που θα έκανε την διαφορά στην οικονομία. Παρόλα αυτά όπως όλα δείχνουν, το Δ.Ν.Τ. απλά δίνει χρόνο στην Γερμανική περισσότερο κυβέρνηση να τελειώσει με τις εκλογές και να έρθει σε μία δεύτερη φάση να συμφωνήσει για επιμήκυνση του χρέους μιας και δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή του ως έχει.

Το QE φαίνεται να χάνεται, εκτός και αν έχουμε ανατροπές το επόμενο διάστημα ενώ επόμενος σταθμός είναι ουσιαστικά τα stress tests των τραπεζών το φθινόπωρο. Τα μακρινά πλεονάσματα δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν, μιας και μπορεί να υπάρξει πρόβλημα για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον για το 2060.

Ο τραπεζικός κλάδος πλήρωσε τον στόχο της ζώνης του 1100 επίπεδο που θέλει τη προσοχή μας και που μόνο κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση. Από την άλλη ο ΓΔ κατάφερε νέο υψηλό κλείσιμο εβδομάδας και όσο το 788 συντηρείται η επιθετική τάση παραμένει κραταιά. Το stop μας στην παρούσα βρίσκεται στις 768 μονάδες. Ουσιαστική επόμενη αντίσταση είναι το 830 σε πρώτη και το 850 επίπεδο σε δεύτερη φάση.

Η έκδοση του ομολόγου της SUNLIGHT (Γερμανός) φαίνεται να είχε μεγάλη υπερκάλυψη (πάνω από 2 φορές), γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη τόσο των ξένων θεσμικών όσο και των Ελλήνων ιδιωτών. Το επιτόκιο υπολογίζεται ανάμεσα στο 4,20-4,40%.

Ακολουθεί ομόλογο έκδοσης 300 εκατομμυρίων στις 21-24 του μήνα με επιτόκιο 3,2-3,5% με την έκδοση και λόγω μεγέθους να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο ΓΔ έκλεισε με κέρδη 25,78%, πολύ κοντά ο f25 και ο τραπεζικός με 22,83% και 26,20%  αντίστοιχα.  Ο ftsem συνεχίζει να υπεραποδίδει με κέρδη 40,77%.

Πρωταθλητές από τις επιλογές μας η ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 88% και ακολουθεί η ΓΕΚΤΕΡΝΑ με 62,28% και η
ΜΟΗ με 38,17%.

Ο ΜΥΤΙΛ με νέα υψηλά απόδοση 30,73% και προετοιμασία έκδοσης ομολογιακού. Το ΛΑΜΔΑ που από την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε να αλλάζει επίπεδο υπεραπέδωσε την εβδομάδα που πέρασε δείχνοντας ότι όσο συντηρεί το 530 επίπεδο στοχεύει το 7. Το ΚΡΙ ΚΡΙ συνεχίζει να κάνει καθημερινά ιστορικά υψηλά χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις όσο το 2 μπροστά.

Ο τραπεζικός βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον θέλει προσοχή. Μένει να δούμε αν ΟΤΕ ΟΠΑΠ και άλλες δυνάμεις πάρουν την σκυτάλη στον ΓΔ ή η αγορά θα προτιμήσει να πάρει ανάσες μετά το γεγονός.

Greek Market WEEKLY Overview (συνέχεια)

Παραμένουμε αισιόδοξοι για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι πως το δύσκολο κομμάτι δεν ήταν η συμφωνία για την κυβέρνηση αλλά οι μετέπειτα κινήσεις της για την απελευθέρωση δυνάμεων της οικονομίας που θα καταφέρουν να προσελκύσουν επενδυτές τόσο ξένους όσο και Έλληνες… Αν φυσικά επιθυμεί, τόσο το 2017 όσο και τα επόμενα χρόνια να πιάσει τους στόχους που πρέπει για να πετύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει.

Θυμίζουμε, πως η κυβέρνηση έχει υπογράψει κόφτη που θα ενεργοποιηθεί το 2018 και θα έχει να κάνει σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2017 έχοντας προϋπολογίσει ανάπτυξη της τάξεως του 2,5% κάτι που φαίνεται άπιαστο σε σχέση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Από την άλλη, η αγορά δεν έχει να φοβάται κάτι πολιτικά τουλάχιστον μιας και σε όποια περίπτωση ακόμα και διενέργειας εκλογών το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το εκλάβει θετικά. Κάτι τέτοιο στην παρούσα δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ειδικά μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης ασχέτως αν πήραμε το χρέος ή το QE.

Το δεδομένο αυτό το έχουμε εδώ και αρκετούς μήνες για αυτό και είδαμε την αγορά να έχει τόσο καλή
συμπεριφορά με τόσο άσχημα νέα το προηγούμενο διάστημα. Τεχνικά εδώ και αρκετούς μήνες ασχέτως των όποιων διορθώσεων βλέπουμε μία μεσοπρόθεσμη πλέον ανοδική τάση που φυσικά ποτέ δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει και απλά την ακολουθούμε.

Στις εβδομαδιαίες αλλά και στις ημερήσιες αναλύσεις μας θα παρακολουθούμε από κοντά την αγορά και τις μετοχές της για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε της κίνηση με τον καλύτερο τρόπο.

Greek Market WEEKLY Overview

FTASE 25 Large Cap Long term charts & Comments

Ο f25 έπιασε για ακόμα μία φορά τον εβδομαδιαίο στόχο μας. Το 2110
επίπεδο είναι κοντινή στήριξη και επιθετική τάση που μόνο κατοχύρωση
θα μπορούσε να δώσει κάποια καλύτερη διόρθωση στο 2088. Επόμενος
στόχος είναι το 2207.
_____________________

ΓΔ Long term charts & Comments

O ΓΔ συνέχισε με νέα υψηλά και το stop στο Long πλέον είναι το 768. Κοντινή στήριξη το 790 και 781 με το τελευταίο να είναι και κύρια. Επόμενοι πλησιέστεροι στόχοι το 830 κι 841. Και κύριος στόχος η ζώνη του 850.
_____________________________________________

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει συνταχθεί από την FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. με σκοπό την παροχή γενικής ενημέρωσης στους πελάτες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των χρηματαγορών. Το παρόν έγγραφο διανέμεται δωρεάν και τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων σε αυτό το έγγραφο.

Οι πληροφορίες ά αξιόπιστες, χωρίς η FAST FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. να έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών και των πηγών αυτών. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν
την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν
αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης