Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Μικρά και ενδιαφέροντα αλλά και ποιές θα επηρεασθούν αρνητικά από την άνοδο του ευρώ

tags :
Χ.Α.: Μικρά και ενδιαφέροντα αλλά και ποιές θα επηρεασθούν αρνητικά από την άνοδο του ευρώ

SPREADS

ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 5,45 +5,01
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,05 +2,60
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,52 +1,07
ΙΤΑΛΙΑ 2,13 +1,69

ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΘΕ και μην δίνετε σημασία στην παραπληροφόρηση… Δεν βάζουν τόσα δισ. ευρώ οι ξένοι στην Ελλάδα, για να τα χάσουν… Το ΧΑ θα ζήσει μέρες από τα παλαιά… ‘Οχι ότι δεν τις έχει ζήσει σε αρκετές δεκάδες χαρτιά σε αυτή την μαύρη 7ετία… Απλά, τώρα θα έχουμε άλλα κόλπα… 

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (Από 500 εκατ. ευρώ και άνω)
!COCA COLA ΗBC: Έχασε δυόμισι φορές το αποκοπέν μέρισμα με μόλις 55 χιλ. τμχ αξίας 1,44 εκατ. ευρώ… Το ισχυρό χρήμα θα αρχίσει σταδιακά να αποστασιοποιείται από μετοχές ομίλων και εταιρειών που θεωρούνται, αν μη τι άλλο, δίκαια αποτιμημένα

  • Και θα στραφεί προς αξίες που ναι μεν ενέχουν κάποιο ρίσκο αλλά έχουν την δυνατότητα και την δυναμική να χαρίσουν υπερ-αποδόσεις μελλοντικά… Στα 9,55 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση του leader του ελληνικού χρηματιστηρίου, τον τίτλο του οποίου όμως θα αμφισβητήσουν δυνάμεις που “λουφάζουν’ αυτή την περίοδο…
!ALPHA BANK: Με μία κεφαλαιοποίηση 3,32 δις ευρώ με ένα tangible equity τέλος 2017 στα 9,45 δις ευρώ (P/ΤBV 2017 = 0,35) είναι βαθιά υποτιμημένη και με το υψηλότερο CET1exDTC ** 11.1% μακράν το μεγαλύτερο από όλες τις ελληνικές τράπεζες (ΕΤΕ CET1exDTC 5%)

!ΜΟΗ +ΕΛΠΕ: Η ξαφνική άνοδος του ευρώ έχει επιπτώσεις σε πολλές εισηγμένες εταιρείες. Μεγάλο πρόβλημα κατ’ αρχάς θα έχουν τα διυλιστήρια επειδή τα περιθώρια κέρδους είναι σε δολάρια και έτσι η ισχυροποίηση του ευρώ θα έχει μεγάλη επίπτωση στα κέρδη.

  • Δυστυχώς ακόμα κανένας έλληνας αναλυτής δεν έχει βγάλει κάποιο report με τις επιπτώσεις της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ και ΜΟΗ και γενικά των εταιρειών που επηρεάζονται από την ισχυροποίηση του ευρώ.
!ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Και προσέξτε, το ευρωδόλαρο από το 1,0500 που ήταν έχει πάει στο 1,1400. Πότε περιμένουν να μας ενημερώσουν; Αντίστοιχα, πρόβλημα θα έχει και ο όμιλος Μυτιληναίου λόγω αλουμινίου. Μεγάλο χτύπημα θα δεχθεί και ο ΤΙΤΑΝΑΣ όπου πλέον το 40-50% των EBITDA του έρχεται από την Αμερική.

!ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ(1): Και τέλος, τα Σωληνουργεία Κορίνθου επειδή είναι καθαρά εξαγωγική εταιρεία και σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου δημιουργεί συνθήκες αυξημένου ανταγωνισμού.

  • Φυσικά, όλος ο όμιλος γιατί η άνοδος του ευρώ κάνει λιγότερο ανταγωνιστικά τα προιόντα του…
!FF GROUP: Πάνω από το 60% των πωλήσεων του ομίλου της Folli Follie πραγματοποιείται στην Ασία, περιλαμβανομένης της Ιαπωνίας αλλά και των ΗΠΑ, με τον όμιλο να έχει επιτύχει ευρεία γεωγραφική διασπορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης