Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η άνοδος τελείωσε; Όχι ακόμα, κάθε άλλο μάλιστα…- Αυτό που τελείωσε ήταν το εύκολο κέρδος

tags :
Η άνοδος τελείωσε; Όχι ακόμα, κάθε άλλο μάλιστα…- Αυτό που τελείωσε ήταν το εύκολο κέρδος
  • Η άνοδος τελείωσε; Όχι ακόμα, κάθε άλλο μάλιστα……
Αυτό που τελείωσε ήταν το εύκολο κέρδος. Από εδώ και πέρα θέλει πολύ μελέτη και πολύ προσοχή, η άνοδος δεν θα είναι για όλους. Επειδή ακριβώς το χρήμα που μπαίνει στην αγορά είναι κυρίως «θεσμικό» οι αποτιμήσεις πλέον παίζουν μεγάλο ρόλο.

  • Τα ΡΕ είναι «τσιμπημένα» και η προοπτική μείωσης τους ώστε να παραμείνουν ελκυστικά δεν είναι παντού η ίδια.
  • Προσοχή χρειάζεται επίσης διότι πληθαίνουν τα φαινόμενα πώλησης μετοχών από τους βασικούς μετόχους.
Ωστόσο, μια σειρά από γεγονότα μπορούν να φτιάξουν ένα μεσοπρόθεσμο στόρι για να διατηρηθεί το καλό κλίμα και το καλοκαίρι:

1) ‘Εξοδος στις αγορές  2) Χρέος  3) Κερδοφορία.

Για την κερδοφορία οι ενδείξεις δεν είναι απαισιόδοξες, είναι σίγουρα όμως πιο μετριοπαθείς από ότι στην αρχή της χρονιάς. Η έξοδος στις αγορές θα θέσει τον πήχη του ασφάλιστρου κινδύνου χαμηλότερα και σίγουρα όχι στο 16% και 17% που κάποιοι ακόμα επιμένουν.

Και στους μήνες που ακολουθούν υπάρχουν πιστοληπτικές αξιολογήσεις από τους μεγάλους οίκους που παρακολουθούν την Ελλάδα που θα παίξουν το ρόλο τους στο κόστος χρήματος που θα επιχειρήσει να αντλήσει η χώρα.

Τέλος το χρέος φαίνεται ότι θα πάρει χρόνο και μαζί με αυτό θα πάρει χρόνο και η ένταξη των ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Με αυτές τις παραμέτρους το ανοδικό περιθώριο έχει ακόμα δρόμο, το κυριότερο όμως είναι πως τα χαρτιά στην διόρθωση τους έχουν πλάτη, βγαίνουν δηλαδή ακόμα αγορές.

  • Αποκρατικοποιήσεις, καλά νούμερα τουρισμού και έναρξη πώλησης των κόκκινων δανείων στέλνουν εκ νέου θετικά μηνύματα στην Αγορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης