Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και γενικό ξήλωμα υφυπουργών έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας

tags :
ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και γενικό ξήλωμα υφυπουργών έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας
ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και γενικό ξήλωμα υφυπουργών έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Στον επικείμενο ανασχηματισμό που θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο πρόκειται να αντικατασταθούν πέντε κορυφαίοι υπουργοί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μετακινηθεί και ένας υπουργός από νευραλγικό υπουργείο, η τύχη του οποίου παίζεται ακόμα αφού στο Μαξίμου δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» στο Μαξίμου θεωρείται δεδομένη η αντικατάσταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιώργου Παπαδημητρίου.
  • Στη θέση του θα τοποθετηθεί έμπειρο πολιτικό στέλεχος που είναι αποδεκτό από τις αγορές και τον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Στόχος του νέου υπουργού θα είναι να προχωρήσει ταχύτατα το πρόγραμμα επενδύσεων και τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μειωθεί η ανεργία και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης.
Για πολλούς και διάφορους λόγους στο Μαξίμου προεξοφλούν την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος βγήκε δυναμικά από την αφάνεια, εξασφαλίζοντας αρνητική δημοσιότητα με το ζήτημα της σημαίας που προκαλεί μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Ακόμα δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Γαβρόγλου, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα είναι ο Νίκος Φίλης που έχει προηγούμενα με την εκκλησία.



  • Συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν δεδομένη την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και θεωρείται χαμηλών προσδοκιών. Δεν αποκλείεται τη θέση της να καταλάβει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Στο Μαξίμου προεξοφλούν και την απομάκρυνση του Σταύρου Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο κ. Κοντονής να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Στη θέση του πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη με την τοποθέτηση προσωπικότητας που δεν συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Στο χειρότερο επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις του υπουργού αρμόδιου για το μεταναστευτικό και προσφυγικό Νίκο Μουζάλα με το Μαξίμου. Ο Νίκος Μουζάλας που υπέγραψε την επιστροφή στην Ελλάδα προσφύγων από την Γερμανία, χρεώνεται με μια σειρά άστοχες ενέργειες στη διαχείριση του προσφυγικού.
Κομβικό ρόλο στον ανασχηματισμό θα παίξει η παραμονή ή όχι του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών. Ενδεχόμενη μετακίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, συνδέεται αυτόματα με την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.

  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πρόκειται να πάει σε άλλο υπουργείο και σύμφωνα με συνεργάτες του αν προκύψει ζήτημα θα προτιμήσει να βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Τσακαλώτου με τον Νίκο Παππά είναι προβληματικές.
Από την κυβέρνηση απομακρύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των υφυπουργών και στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα πρόσωπα σε μια προσπάθεια να δοθεί το στίγμα και της ηλικιακής ανανέωσης και με προσανατολισμό για ένα πιο ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης