Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις, ίσως και... ενδιαφέροντα

tags :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις, ίσως και... ενδιαφέροντα
  • ΣΥΓΚΡΙΣΗ – ELA
  • Στο ποσό των 46,6 δισ. ευρώ, έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, διατηρήθηκε το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ, το αμετάβλητο ανώτατο όριο αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
  • ΤΡEIΣ ΜΗΝΕΣ (και κάτι) ΑΡΓΟΤΕΡΑ: Κατά 3,3 δισ. ευρώ στα 34,6 δισ. ευρώ μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) στα τέλη Ιουλίου, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ξανά τα μερίσματα που έχει μοιράσει ο ΟΤΕ από το 2002

Ετος 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
Μέρισμα 0,16 0,10 0,08 0,08 0,12 0,12 0,19 0,75 0,75 0,55 0,35 0,35
………………….

  • Κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης θα αρχίσει σύντομα στο Καστελόριζο
Εργασίες για την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στο Καστελόριζο αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, ώστε να περιοριστεί σημαντικά το κόστος, για τους πολίτες αλλά και το κράτος, για την μεταφορά του νερού με καράβι, όπως γίνεται έως σήμερα.

Νωρίτερα υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αντικείμενο την επεξεργασία θαλασσινού νερού από μονάδες αφαλάτωσης για τις ανάγκες του Δήμου Μεγίστης και συνολική συμβατική αξία 870.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%).

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι τα νησιά της χώρας θα έχουν ποιοτικό νερό και ότι σύντομα θα εκλείψει το καθεστώς της μεταφοράς νερού στο Αιγαίο και όλα τα νησιά θα έχουν σημαντική υδροδοτική ικανότητα.(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H UNIBIOS υπενθυμίζουμε ότι ανέλαβε ήδη το έργο της λειτουργίας των συστημάτων για την ύδρευση Πάτμου και Αρκειών. Και χτυπάει σε όλα τα νησιωτικά μέτωπα… Και το Καστελόριζο δικό της…

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ αποτιμάται σε… 2 εκατ. ευρώ…

  • Στη μεταβίβαση όλων των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, στην θυγατρική της Watera International με έδρα στο Λουξεμβούργο, ππροχώρησε πέρυσι η Unibios στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για την ανάπτυξη και επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου στον τομέα της επεξεργασίας νερού.
Υπενθυμίζεται πως η σύσταση της Unibios είναι απόρροια της μετατροπής της εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ,( εισηγμένης στο Χ.Α. από το 1972), σε εταιρία Συμμετοχών. Το όνομά της είναι πλέον συνδεδεμένο με έναν Όμιλο που καλύπτει τις τεχνολογίες που σχετίζονται με την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας και του νερού.

Χάρη σε αυτή την κίνηση, η ελληνική εισηγμένη προχώρησε στη δημιουργία του ομίλου Watera International με έδρα στο Λουξεμβούργο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον επίκαιρο και αναπτυσσόμενο τομέα του νερού.

……………………..

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ “ΚΟΜΜΑΤΙ” του noise trading: Noise trader είναι ο επενδυτής ο οποίος λαμβάνει αποφάσεις για αγορά ή πώληση μετοχών χωρίς τη χρήση των θεμελιωδών δεδομένων.

  • Οι επενδυτές αυτοί ακολουθούν αγελαία συμπεριφορά και υπεραντιδρούν σε καλά ή άσχημα γεγονότα.
  • Η παρουσία των noise traders στις χρηματοπιστωτικές αγορές, μπορεί να προκαλέσει αποκλίσεις από τα αναμενόμενα επίπεδα τιμών, ακόμη κι αν όλοι οι υπόλοιποι traders είναι ορθολογικοί.
  • Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη κι εάν ένας επαγγελματίας διαχειριστής κεφαλαίων έχει εντοπίσει μία περίπτωση μη ορθολογικής αποτίμησης, πριν αποφασίσει να την εκμεταλλευτεί θα πρέπει να λάβει υπόψη του και τους noise traders.
  • Η συμπεριφορική χρηματοοικονομική θεωρεί και την τεχνική ανάλυση κομμάτι του noise trading, διότι βασίζεται σε τεχνικές και δείκτες που δεν σχετίζονται με τα θεμελιώδη δεδομένα μιας εταιρίας.
………….

ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΜΙΑ ανώτερη δύναμη πρέπει να κινεί τις τύχες των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου.

  • Δεν εξηγούνται αλλιώς όλα αυτά τα εξωγήινα φαινόμενα, όλα αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που επαληθεύονται στο ελληνικό ταμπλό…
  • Το ΧΑ έχει φθηνές εταιρείες και αυτό φαίνεται κάθε φορά που δημοσιεύουν ισολογισμούς οι εισηγμένες του.
  • Όμως η σχέση «φθηνή μετοχή» ως προς το «χρηματιστηριακό ενδιαφέρον» είναι μάλλον αντιστρόφως ανάλογη με τα αποτελέσματα.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η «αγάπη» των επενδυτών με εταιρείες που τους έχουν μηδενίσει έως και τρεις φορές τα κεφάλαιά τους.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα το πώς κάποιος επιλέγει εταιρεία με ζημιές ανάλογες της αποτίμησης και να αγνοεί εταιρείες με κέρδη, καλή σχέση ξένων/ιδίων κεφαλαίων και χαμηλό p/bv.

ΤΑΧΟΥΜΕ ξαναγράψει, ξαναδιαβάσει κι αλλού, αλλά στου κουφού την πόρτα…

______

MLS: Νέο ιστορικό υψηλό πωλήσεων κατέγραψε η MLS το 2016 με τον κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 18% να διαμορφώνεται στα 25,38 εκατ. ευρώ από 21,40 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αύξηση 25% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν σε 6,27 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 5,02 εκατ. ευρώ το 2015.

Τα κέρδη 2,22 εκατ. ευρώ το 2016 από 2,02 εκατ. ευρώ το 2015 καταγράφοντας αύξηση 10%.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,1845 ευρώ. Στο ταμπλό 4,5600 ευρώ και p/e 24,7.
Τα ταμειακά διαθέσιμα 9,26 εκατ. ευρώ αντανακλώντας την ισχυρή ρευστότητα
Η καθαρή θέση της εταιρίας ενισχυμένη στα 23,88 εκατ. έναντι 22,58 εκατ. ευρώ πέρυσι (P/BV 2,37)

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: ΥΨΗΛΑ 17 χρόνων (Με τον ΓΔ τότε στις 3750 μονάδες…)


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης