Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η αγορά του Χ.Α. είναι φανερό ότι μαζεύει δυνάμεις για τρίτο μήνα, για να μας δείξει την συνέχεια…

tags :
Η αγορά του Χ.Α. είναι φανερό ότι μαζεύει δυνάμεις για τρίτο μήνα, για να μας δείξει την συνέχεια…

  • Greek Market WEEKLY Overview
H εβδομάδα δεν μας έδωσε νέα δεδομένα εκτός από μία δοκιμαστική πτήση κοντά στα υψηλά από πλευράς f25 κλείνοντας ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη Παρασκευή.

Χωρίς ιδιαίτερα νέα, αν εξαιρέσουμε την αναβάθμιση του Fitch σε B- από CCC μιας και προβλέπει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης χωρίς αστάθεια.

  • Βλέπει βελτίωση στην εμπιστοσύνη για τις τράπεζες, ανάκαμψη της οικονομίας και μειωμένα πολιτικά ρίσκα. Προβλέπει δε, το χρέος να υποχωρεί στο 169,5% του ΑΕΠ τέλος του 2019.
  • Eπίσης ανάπτυξη 1,7% για φέτος και 2,1% το 2018.
  • Η αγορά είναι φανερό ότι μαζεύει δυνάμεις για τρίτο μήνα για να μας δείξει την συνέχεια.
Ο τραπεζικός κλάδος προσπαθεί να συντηρήσει το επίπεδο πάνω από το 1000 που ουσιαστικά έγιναν και οι τελευταίες ΑΜΚ. Το φθινόπωρο και τα stress tests θα μας δείξουν αν χρειάζονται νέα κεφάλαια για την συνέχεια.

Ο κατασκευαστικός κλάδος δείχνει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά τεχνικά ενώ σε επίπεδα σημαντικών εβδομαδιαίων στηρίξεων έχουν έρθει το ΦΟΛΙ, το ΜΠΕΛΑ και το ΕΥΔΑΠ.

Κάποιο περιφερειακοί τίτλοι κινούνται αυτόνομα με χαμηλούς όμως όγκους συναλλαγών Το ΚΡΙ ΚΡΙαπορρόφησε άμεσα το μέρισμα των 9 λεπτών ενώ φλερτάρει πλέον με τα 100 εκατομμύρια που αν καταφέρει και κατοχυρώσει για κάποιο διάστημα μπορεί να μπει στο στόχαστρο και ξένων.

Ο ΤΙΤΑΝΑΣ πάνω στην πολύ σημαντική στήριξη των 23 με το 2406 να είναι το stop στο short θυμίζοντας ότι ο τίτλος είναι συνήθως οδηγός στην αγορά.

Ο ΜΥΤΙΛ δεν κατάλαβε από διόρθωση, μιας και συνεχίζει να φλερτάρει με τα υψηλά του έχοντας υψηλότερο στόχο από το 9 και πολύ κοντινό stop στο 828.

Στα στατιστικά μας ο ΓΔ από αρχές έτους έχει κέρδη 28,15%, ο f25 με 24,35%, ο τραπεζικός με 25,24% και ο πρωταθλητής ftsem με κέρδη 51,08%.

Οι επιλογές μας έκλεισαν με κέρδη 35,03% υπερ-αποδίδοντας του ΓΔ κατά 6,88%.

  • Greek Market WEEKLY Overview(2)
Παραμένουμε αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα περιμένοντας να δούμε πόσο θα διαρκέσει η “διόρθωση-χώνεμα” τιμών πριν δούμε την συνέχεια.

Θυμίζουμε ότι η αγορά ανέβαινε για 6 μήνες και είναι λογικό στα επίπεδα του 850 να έπαιρνε
ανάσες και ειδικά από την στιγμή που βγήκαμε στις αγορές και ο στόχος στην παρούσα επετεύχθη.

Οι τζίροι στην διόρθωση είναι χαμηλοί, ενώ αντίστοιχα ανεβαίνουν στις ανοδικές συνεδριάσεις. Χρειαζόμαστε τζίρους πάνω από τα 70 εκατομμύρια, αν θέλουμε να δούμε διάσπαση του 850 επιπέδου.

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINΑΝCE AXEΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης