Τελευταία Νέα

Πέτρος Στεριώτης: Στην παρούσα φάση η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

tags :
Πέτρος Στεριώτης: Στην παρούσα φάση η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

Σε χαμηλό 5 μηνών κινείται ο Τραπεζικός Δείκτης του Χ.Α. με τις συναλλαγές να αυξάνονται αλματωδώς στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στον κλάδο “επέστρεψε”, αλλά με αρνητικό τρόπο, με το σενάριο ανακεφαλαιοποίησης και την ανάγκη ελέγχου της ευρωστίας των Τραπεζικών χαρτοφυλακίων να κρέμονται σαν “δαμόκλειος σπάθη” πάνω από τις τιμές.

Σημαντικές οι πιέσεις στο υπόλοιπο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς οι συμφωνημένες με τους Δανειστές μεταρρυθμίσεις κινούνται με ρυθμούς που θυμίζουν “χελώνα”.

Στη διεθνή ειδησεογραφία, η  συνεδρίαση της Fed ίσως προσφέρει ενημέρωση για την πορεία μείωσης του ισολογισμού της Τράπεζας, ενδεχόμενο, πάντως, που φαίνεται να έχει προεξοφληθεί και τον Dow να παραμένει στα ιστορικά υψηλά του.

Στη Γερμανία, πιθανή εκλογική νίκη της Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, αναμένεται να διατηρήσει την πολιτική κατεύθυνση της Ευρωζώνης σε ζητήματα όπως το Ελληνικό σχετικά αμετάβλητη, με πολλούς αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα αναλάβει ενισχυμένο ρόλο το επόμενο διάστημα.

Από τεχνικής άποψης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στο να δοκιμάσει την ανοδική γραμμή τάσης που συνδέει τα ετήσια χαμηλά του 2016 και του 2017, στην οποία ως καθοδικό στόχο αναφερθήκαμε στο σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι εμφανώς καθοδική, με την επόμενη αξιόλογη στήριξη να βρίσκεται στον απλό κινητό μέσο όρο 200 ημερών, κοντά στις 730 μονάδες.

Η απόδοση του Ελληνικού δεκαετούς παραμένει κοντά στο κρίσιμο τεχνικά επίπεδο του 5,50% δείχνοντας ότι το “ξεπούλημα” τίτλων εστιάζεται στη εγχώρια Μετοχική και όχι στην Ομολογιακή Αγορά. Με δεδομένο ότι οι δύο Αγορές δεν μπορούν να αποκλίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένουμε είτε την αντίδραση του Γενικού Δείκτη (με επίκεντρο τον πολύπαθο Τραπεζικό δείκτη), είτε την υποχώρηση των τιμών του Ελληνικού Κρατικού ομολόγου.

Στην παρούσα φάση η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και χρειάζεται προσοχή προτού οι επενδυτές αναλάβουν θέσεις εναντίον της κυρίαρχης τάσης…

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης