Τελευταία Νέα

ΓΕΚΤΕΡΝΑ και York Capital... με λίγα λόγια τα ατού και τα...'' ντεσού''...

tags :
ΓΕΚΤΕΡΝΑ και York Capital... με λίγα λόγια τα ατού και τα...'' ντεσού''...
ΓΕΚΤΕΡΝΑ - απάντηση: Το επενδυτικό κεφάλαιο της York Capital επένδυσε 100 εκ. ευρώ σε δύο χρόνους: Σε πρώτο χρόνο για μετοχές από αύξηση κεφαλαίου της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (9,9%) σε τιμή 2,50 ευρώ και το 3% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε τιμή 3,15 ευρώ περίπου.

ΚΑΙ σε δεύτερο χρόνο για ένα μερικώς μετατρέψιμο και μερικώς ανταλλάξιμο ομόλογο αξίας 68 εκ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 25 εκ. ευρώ θα μπορούν να εξοφληθούν άμεσα από την εταιρία...

ΚΑΙ συνδέονται με ισόποση απαίτηση, ενώ το υπόλοιπο θα αφορά μετατρέψιμες και ανταλλάξιμες ομολογίες με μετοχές της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και της Τερνα Ενεργειακή συνολικής αξίας 43 εκ. ευρώ. Το ομολογιακό έχει 5ετή διάρκεια ,ενώ το επιτόκιο θα κινηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ίσως και κάτω από το 3%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ(Ι): Τα καλά νέα για το fund είναι ότι αγοράζει μετοχές σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή – εξού και το χαμηλό κουπόνι - ενώ η εταιρία ενισχύεται άμεσα με φθηνή ρευστότητα.

Οι μέτοχοι θα υποστούν απομείωση της συμμετοχής τους κατά 21%... Ωστόσο τα 100 εκ. ευρώ συν τα 43 εκ. ευρώ που θα εισρεύσουν από την πώληση του 25% της συμμετοχής στο Ήρων ΙΙ σε επενδυτικό κεφάλαιο του Qatar θα μειώσουν το συνολικό δανεισμό κάτω από 4 φορές τα λειτουργικά κέρδη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης