Τελευταία Νέα
Στη Ροή των Τερματικών του Χ.Α.

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ-απάντηση: Πως προχωρούν τα δύο οδικά έργα που θα μετατρέψουν πλήρως τον Μαλιακό Κόλπο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

tags :
ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ-απάντηση: Πως προχωρούν τα δύο οδικά έργα που θα μετατρέψουν πλήρως τον Μαλιακό Κόλπο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ-απάντηση: Προχωρούν τα δύο οδικά έργα που θα μετατρέψουν πλήρως τον Μαλιακό Κόλπο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.


Τα έργα που ξεκίνησαν το 2007 με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί το 2010, αντιμετώπισαν σωρεία προβλημάτων και τελικά οι εργολαβίες έμειναν μετέωρες για σχεδόν 3 χρόνια. Σταδιακά, το 2012 τα δύο έργα ξανάρχισαν με άλλους αναδόχους, με την μέθοδο της αντικατάστασης.

ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ: Είναι η παράκαμψη Λαμίας, ενά έργο που εκτός από οδικό είναι και αντιπλημμυρικό. Το έργο έχει τίτλο "κατασκευή του αυτοκινητόδρομου με τα σύνοδα του έργα στο τμήμα Νέα Κοίτη Σπερχειού-Α/Κ Ροδίτσας. Ο νέος ανάδοχος που το ανέλαβε είναι η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ενώ συνολικά η πρόοδος του έργου έχει φτάσει το 27%.

Η σύμβαση αναφέρει ως προθεσμία υλοποίησης το καλοκαίρι του 2014, όμως οι μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις για τους δανειοθαλάμους και στις μελέτες εφαρμογής οδηγούν στην πιθανότερη χρονική περίοδο ολοκλήρωσης να είναι το Φθινόπωρο του 2015.


ΚΑΙ η παράκαμψη Στυλίδας και Καραβόμυλου. Το μήκος του έργου είναι περιπου 17χλμ ενώ ο νέος ανάδοχος είναι η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.


Το έργο έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων και το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ξεμπλοκάρει.


Η πρόοδος του έργου είναι περίπου στο 75% καθώς έχουν πληρωθεί 114εκατ. ευρώ. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως ο αρχικός προύπολογισμός του έργου ήταν 200εκατ .ευρώ με τον αρχικό ανάδοχο ΑΤΤΙΚΑΤ να το κερδίζει με το ποσό των 123 εκατ. ευρώ.

Σήμερα έχει δοθεί συμπληρωματικά και ένα ποσό 31εκατ. ευρώ φτάνοντας την συνολική του δαπάνη στα 154εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2015. 


Να σημειώσουμε πως όλος ο Μαλιακός Κόλπος από τα Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες με την ολοκλήρωση των δύο έργων θα περάσουν στην κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας" που κατασκευάζει τον Ε65.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης