Τελευταία Νέα

ΠΕΡΙ ΟΠΑΠ...

tags :
ΠΕΡΙ ΟΠΑΠ...
Διαβάστε το καθότι απόλυτα κατατοπιστικό και αληθές...

-------

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ (από τον φίλο Νίκο Χρυσικόπουλο - Capital.gr): Από τα πρώτα funds που τοποθετήθηκαν εν μέσω του Greek Crisis στην ελληνική κεφαλαιαγορά, έχασε κατά περίπου ένα χρόνο τα χαμηλά της αγοράς, αγόρασε σε έως και κατά 50% υψηλότερες τιμές αλλά τώρα «ανταμοίβεται» για την, αναγκαστική, υπομονή του.

Ο λόγος για τη Silchester International που από το 2011, δηλαδή σχεδόν ένα 12μηνο πριν η αγορά προσεγγίσει τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών της τελευταίας 20ετίας, «έχτιζε» θέσεις σε ΔΕΗ και ΟΠΑΠ και τώρα, με το ελληνικό Χρηματιστήριο να ανακάμπτει, βρίσκει ευκαιρία να ρευστοποιήσει σε καλύτερες      

Το αμερικανο-βρετανικό fund, που είχε προσεγγίσει ακόμη και τα επίπεδα του 6% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ προχώρησε σταδιακά σε μείωση θέσεων, αρχικά στο 5% και στη συνέχεια κάτω από το συγκεκριμένο όριο δημοσιοποίησης των ποσοστών βασικών μετόχων στο Χρηματιστήριο και συγκεκριμένα στο 4,97%.

Οι κινήσεις ρευστοποίησης ενδέχεται να σχετίζονται και με την αλλαγή της σύνθεσης της επενδυτικής ομάδας του fund και δεν αποκλείεται να υπάρξει κινητικότητα και στη ΔΕΗ (κατέχει το 13,80%), έπειτα από την σημαντική άνοδο του τίτλου.

Το Silchester ιδρύθηκε προ 20ετίας από τον 62χρονο σήμερα Stephen Butt, έναν από τους πιο γνωστούς financiers του City και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Morgan Stanley.

Θεωρείται ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά long only fund και πλέον διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 23 δις. ευρώ, κυρίως για λογαριασμό αμερικανών πελατών του, ενώ όλες οι επενδυτικές αποφάσεις λαμβάνονται από ομάδα 27 αναλυτών και fund managers.

Στον αντίποδα, η Blackrock αύξησε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ η οποία ανέρχεται πλέον στο 5,17%, ενώ στα ίδια επίπεδα διαμορφώνεται και το ποσοστό του Baupost Group.

Παράλληλα, τις θέσεις του διατηρούν σημαντικά διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, ιδιωτικά αλλά και κρατικά, μεταξύ των οποίων το Norges Bank και γνωστά μεγάλα αμοιβαία και συνταξιοδοτικά κεφάλαια.
 
Το τελευταίο διάστημα η μετοχή του ΟΠΑΠ επιχειρεί να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα πέριξ των 10,50 ευρώ, σε επίπεδα τιμών δηλαδή Ιουλίου 2011. Το τελευταίο τρίμηνο καταγράφει απόδοση 13% και σε διάστημα 52 εβδομάδων 60%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης