Τελευταία Νέα

ΔΕΗ: Οι πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών...

tags :
ΔΕΗ: Οι πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών...
ΔΕΗ -απάντηση: Πρόχειρα μας ήρθαν στο νου δύο εκθέσεις που δεν θεωρούμε ότι είναι υπερβολικές ως προς τις κατευθύνσεις που δίνουν...

JPMORGAN: Έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της σύστασης  σε "overweight" από "neutral" και στην αύξηση της τιμής-στόχου στα 13,50 ευρώ ανά μετοχή από 6,80 ευρώ προηγουμένως.

Η JPMorgan εκτιμά πως το 2014 η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει για πρώτη φορά θετικό ρυθμό ανάπτυξης (+0,6%) από το 2007, και ως εκ τούτου αναμένει επιβράδυνση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ.

Εάν όλα πάνε καλά, τα καθαρά έσοδα της ΔΕΗ θα βελτιωθούν σημαντικά το 2014, σχολίαζε ο ξένος οίκος, που εκτιμά πως η πώληση ποσοστού της Επιχείρησης που αναμένεται το α' εξάμηνο του 2014, θα βοηθήσει στην απομόχλευση της εταιρείας.

ΔΕΗ(Ι): Τιμή – στόχο τα 15,00 ευρώ και σύσταση overweight είχε δώσει η HSBC στην δική της αναφορά. Οπως είχε επισημάνει, η μετοχή διαπραγματεύεται με υψηλό discount σε σχέση με το ενεργητικό της.

Η μετοχή της ΔΕΗ είναι διαπραγματεύσιμη με P/BV 0,5 τόσο για το 2013 όσο και με βάση τις εκτιμήσεις για το 2014, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για τις εταιρείες του κλάδου βρίσκεται στη 1,3 φορά.

Και πριν λίγες ημέρες η Wood Co. ξεκίνησε να την καλύπτει με σύσταση Αγορά και τιμή στόχο στα 14,0 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης