Τελευταία Νέα

ΓΕΚΤΕΡΝΑ - Σε καθοδική πορεία το καθαρό χρέος...

tags :
ΓΕΚΤΕΡΝΑ  - Σε καθοδική πορεία το καθαρό χρέος...
ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Οι ζημίες επηρεάσθηκαν από σημαντικές μη ταμειακές προβλέψεις απομείωσης ενεργητικού (περίπου 70,1 εκατ. ευρώ σε κατασκευές και real estate) αλλά και από τα ισχυρά χρηματοοικονομικά κόστη.

Οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου το εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε 83,4 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των παραχωρήσεων.

Παρόλες τις συνεχιζόμενες υψηλές επενδύσεις του ομίλου καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης τα τελευταία χρόνια, το καθαρό χρέος πλέον αποκτά καθοδική πορεία...

ΚΙ αυτό γιατί η επανέναρξη των Οδικών Παραχωρήσεων αλλά και οι σχέσεις του με την Qatar Petroleum και την York Capital προσδίδουν αυξημένη ρευστότητα αλλά και την απαιτούμενη απομόχλευση.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται πλέον σε 583 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 140 εκατ. το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Τα χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του έτους ανέρχονταν σε 392 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός σε 975 εκατ. ευρώ.

Το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ανήλθε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των περίπου 3,9 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας μια σημαντική περίοδο κερδοφορίας αλλά και δημιουργίας αυξημένων ταμειακών ροών για τον όμιλο.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης