Τελευταία Νέα

ΒΑΛΚΑΝ: Σε διαδικασία επανόδου...

tags :
ΒΑΛΚΑΝ: Σε διαδικασία επανόδου...
Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών (διακοπτόμενη εκμετάλλευση) κατά το α’ εξάμηνο του 2013 και το αντίστοιχο του 2012 ήταν μηδενικός, καθώς ολοκληρώθηκε η πώληση υλικού λόγω διακοπής της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα του ξύλου.

Τα αποτελέσματα ΠΦ ανήλθαν σε κέρδη 18,54 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών  1,06 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η πολύ υψηλή κερδοφορία οφείλεται στην συνεισφορά του αποτελέσματος από συγγενείς επιχειρήσεις το οποίο ανήλθε σε ποσό κερδών 19,34 εκατ. έναντι ζημιών ποσού 0,16 εκατ. την προηγούμενη περίοδο.

Η κερδοφορία των συγγενών επιχειρήσεων οφείλεται στις θετικές υπεραξίες που προέκυψαν από την αποτίμηση των ακινήτων τους σε εύλογη αξία. Αναλυτικά τα κέρδη της συγγενούς επιχείρησης ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ανήλθαν σε ποσό 84 εκατ. ευρώ. ενώ της συγγενούς ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ανήλθαν σε ποσό 6 εκατ. ευρώ.


ΒΑΛΚΑΝ - ορκωτοί ελεγκτές: Έμφαση Θέματος... εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 9.14 της ενδιάμεσης συνοπτικής χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, όπου γίνεται αναφορά στην ύπαρξη ληξιπροθέσμων οφειλών του Ομίλου και της Εταιρείας συνολικού ποσού 16.8 εκατ.ευρώ.

Η επιτυχής έκβαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την βελτίωση της ρευστότητας αποτελεί καθοριστικής σημασίας γεγονός για την λειτουργία του Ομίλου και της Εταιρείας. Στο συμπέρασμά μας δεν διατυπώνεται επιφύλαξη σε σχέση με το θέμα αυτό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης