Τελευταία Νέα

ΕΤΕ ΒΑΝΚ και αμκ

tags :
ΕΤΕ ΒΑΝΚ και αμκ
ΕΤΕ ΒΑΝΚ -απάντηση ( Σχόλιο από τον Π.Λ.): Περίπου στα 3 δισ. φθάνουν οι προσφορές στο pre - market δηλαδή στο προάνοιγμα του βιβλίου προσφορών της υπερκαλύπτοντας την αμκ κατά 1,2 φορές....πριν ανοίξει επίσημα το book building που ξεκινάει στις 6 και κλείνει στις 8 Μαίου.

Στόχος της Εθνικής είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ. Με βάση νεότερες πληροφορίες η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής θα είναι στα 2,25 ευρώ ή discount -48% από τα 4,29 ευρώ που ήταν η τιμή της αμκ του 2013.

ΕΤΕ(Ι): Η αμκ κατά 2,5 δισ. ευρώ θα καλυφθεί 100% και θα είναι επιτυχής. Ωστόσο θα επαναλάβουμε - για πολλοστή φορά - ότι η αμκ του 2013 ήταν καταστροφική.

Και λυπούμαστε για αυτό που θα αναφέρουμε… Δεν θα δείξουμε οίκτο σε κανένα επενδυτή που επένδυσε στα 4,29 ευρώ. Ήταν ακραίο μία τράπεζα με 5 δισ. κεφάλαια να εμφανίζει 11,5 δισ. κεφαλαιοποίηση.

Η ακραία αποτίμηση ως προς την λογιστική της αξία, δεν προβλημάτισε πολλούς δυστυχώς και έτσι χάθηκαν πολλά χρήματα. Η αύξηση του 2014 όμως διαφέρει, το έχουμε επισημάνει πλειστάκις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης