Τελευταία Νέα

EYΔΑΠ και... επιστροφή κεφαλαίου...

tags :
EYΔΑΠ και... επιστροφή κεφαλαίου...
ΕΥΔΑΠ: Η συγκεκριμένη δεν έχει ακόμη πει και πολλά στο ταμπλό...Η εξόφληση των οφειλών από το Δημόσιο έχει δημιουργήσει τεράστια εισροή μετρητών στην εταιρία με αποτέλεσμα στο ταμείο να υπάρχουν 250 με 270 εκατ. ευρώ, μετά τον τελικό διακανονισμό των υποχρεώσεων.

ΕΝΑ γεγονός που αφήνει χώρο για επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους (ακόμα και 200 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 20% και πλέον).

ΚΑΙ είναι κανείς να αναρωτιέται γιατί τα παραπάνω δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής που είναι διαπραγματεύσιμη με discount 40% έναντι της αγοράς με βάση την αξία της επιχείρησης προς τα EBITDA (EV/EBITDA).

Η ΕΥΔΑΠ έχει περιθώριο να προχωρήσει σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, έως 150 εκατ. ευρώ, τονίζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση ΑΓΟΡΑ και τιμή-στόχο στα 11,00 ευρώ, ενώ σημειώνει ότι η μετοχή συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές της. 

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει αξιόλογα τα αποτελέσματα 2013 της εταιρίας, ενώ στα τρέχοντα επίπεδα τιμών (στα 9,0300 ευρώ) η μετοχή της έχει περιθώριο ανόδου 22% έως την τιμή-στόχο... Και διαπραγματεύεται σε μεγάλο discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες του κλάδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ είχε τονίσει ότι η εταιρία κατέχει πράγματι 250-270 εκατ. ευρώ σε μετρητά χωρίς να οφείλει στις τράπεζες.

«Ωστόσο» είχε επισημάνει ότι... «Περιμένουμε να παραλάβουμε από την Geniki Βank τόσο το προτεινόμενο επενδυτικό όσο και το στρατηγικό σχέδιο (business plan) με βάση το οποίο θα προκύψει αν και πόσα κεφάλαια θα μας περισσέψουν. Τότε το διοικητικό συμβούλιο θα υποβάλει και την σχετική πρόταση στους μετόχους».

ΓΙΑ να δούμε τώρα πότε αυτό το Business Plan θα υποβληθεί από την Geniki Bank. Και ευχόμεθα να μην είναι στον ρυθμό που κινείται η μετοχή της...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης