Τελευταία Νέα

Ποια είναι η πραγματική αξία των warrants της Εθνικής Tράπεζας;

tags :
Ποια είναι η πραγματική αξία των warrants της Εθνικής Tράπεζας;
ΕΤΕΤΠ (Η απάντηση από τον Π.Λ.): Ποια είναι η πραγματική αξία των warrants της Εθνικής τράπεζας; Πολλοί οι ερωτώντες...

ΛΟΙΠΟΝ, πολλοί είχαν πιστέψει ότι άπαξ και άλλαξε η τιμή της αυξήσεως κεφαλαίου από τα 4,29 ευρώ στα 2,20 ευρώ θα αναπροσαρμοστεί και η τιμή εξάσκησης των warrants.

H τιμή εξάσκησης των warrants δεν θα αλλάξει και άρα τέλη Ιουνίου συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου που είναι η δεύτερη περίοδος εξάσκησης των warrants όσοι το επιθυμούν (δηλαδή κανείς…) θα εξασκήσουν τα δικαιώματά τους με τιμή στα 4,46 ευρώ.

Όταν η μετοχή στο χρηματιστήριο βρίσκεται στα 2,64 ευρώ δεν μιλάμε για εξάσκηση προφανώς. Τίθεται λοιπόν ένα μείζον θέμα, ποια είναι η αξία των warrants της Εθνικής Τράπεζας;

Αν δεν μπορούν να εξασκηθούν, τότε κατ΄ουσία δεν έχουν αξία. Η διαφορά μεταξύ 4,46 ευρώ και 2,64 ευρώ είναι διαφορά 41% που προφανώς κανείς επενδυτής δεν θα πληρώσει. Κανείς επενδυτής δεν θα πληρώσει premium 41% για να εξασκήσει τα warrants.

Πληροφορούμαστε ότι γίνεται μια προσπάθεια ώστε να αλλάξουν όροι και παραδοχές στα warrants, αλλά μάλλον δεν θα αλλάξουν οι παραδοχές. Οι τιμές εξάσκησης των warrants καθορίστηκαν το 2013 και όχι το 2014.  Ως εκ τούτου ίσως να είναι φυσιολογική η πτώση των warrants της Εθνικής που κατρακύλησαν και χθες...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης