Τελευταία Νέα

Lamda Development: Πληθώρα ερωτημάτων και οι απαντήσεις τους...

tags :
Lamda Development: Πληθώρα ερωτημάτων και οι απαντήσεις τους...
LAMDA Development: Πολλοί αναγνώστες μας ζήτησαν την άποψη- εκτίμηση της στήλης για την μετοχή της που έχει διεγείρει την φαντασία αρκετών εξ αυτών λόγω του project στο Ελληνικό.

Καταφύγαμε λοιπόν στον ''από μηχανής θεό'' της στήλης, στον φίλτατο αναλυτή κ. Μάνο Χατζηδάκη. Και ιδού λοιπόν... 

Lamda Development (Αποτελέσματα 3Μ 2014) I: Μιλώντας για ''Turnarrounds'' η περίπτωση της Lamda development χρήζει προσοχής αφού μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών η χρονιά ξεκίνησε με ενθαρρυντικά μηνύματα.

Η τελική γραμμή έκλεισε οριακά θετική (670 χιλιάδες ευρώ) με αυξημένη συνεισφορά από τα εμπορικά κέντρα.

Η διαφορά στο φετινό πρώτο τρίμηνο στον ισολογισμό έχει να κάνει με την εξάλειψη της επίδρασης του αναβαλλόμενου φόρου (11,8 εκατ. ευρώ) καθώς και με την μη ενοποίηση του Φλοίσβου λόγω πώλησης ποσοστού στην Dogus. 

Σε ότι αφορά τις απομειώσεις η εταιρία δεν εμφάνισε κάποιες διαφορές αποτίμησης καθώς οι ανεξάρτητες αποτιμήσεις λαμβάνουν χώρα στις εξάμηνες και ετήσιες λογιστικές καταστάσεις. 

Η καθαρή αξία του ενεργητικού διαμορφώθηκε σε 298,1 εκατ. ευρώ ή 7,30 ευρώ ανά μετοχή παρουσιάζοντας discount από την τρέχουσα τιμή 24% εν μέρει δικαιολογημένα αφού η αγορά αναμένει την τιμή εξάσκησης του δικαιώματος της αύξησης κεφαλαίου.

Επισημαίνεται ότι από τα 298,1 εκ. ευρώ τα 159,2 εκ. ευρώ αφορούν αξία γης προς αξιοποίηση,  Σε ότι αφορά την αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι το ενημερωτικό δελτίο θα περάσει από έγκριση εντός του Μαΐου από την  Κεφαλαιαγορά.

Η Lamda Holdings παραμένει o βασικός μέτοχος με ποσοστό 61,9%, οι ξένοι θεσμικοί κατέχουν το 6,5% ενώ οι ίδιες μετοχές αφορούν το 7,9% της εταιρίας. 

Lamda Development (Αποτελέσματα 3Μ 2014) II: Αξιοσημείωτη είναι επίσης η επίδραση των προεξοφλητικών συντελεστών στην διαμόρφωση της εσωτερικής αξίας.

Έτσι από τις αρχές του 2010 η καθαρή αξία (NAV) ανά μετοχή έχει συρρικνωθεί από τα 12,3 ευρώ ανά μετοχή στα 7,30 ευρώ ανά μετοχή ή σε απόλυτα νούμερα κατά 204 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή τα λειτουργικά κέρδη των εμπορικών καταστημάτων έχουν αυξηθεί από τα 34,2 εκ. ευρώ στα 35,5 εκ. ευρώ. Πιθανόν τα 502 εκ. ευρώ του τέλους του 2009 να συνιστούσαν μια υπερβολή...

ΟΜΩΣ από την άλλη πλευρά τα 298 εκατ. ευρώ του 2014 με αυτά τα δεδομένα κερδοφορίας να αποτελούν μια πολύ συμπιεσμένη αποτίμηση.

Με βάση την ευαισθησία των αποτελεσμάτων η μεταβολή των αποδόσεων κατά 0,5% αναπροσαρμόζει κατά +/-39 εκατ. ευρώ στην εσωτερική αξία της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης