Τελευταία Νέα

JUMBO: (Αποτελέσματα 9Μ 2014): Σχολιασμός από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη

tags :
JUMBO: (Αποτελέσματα 9Μ 2014): Σχολιασμός από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη
Μπορεί πέρυσι να «έλλειπαν» τα 20 εκατ. ευρώ από την γραμμή των λειτουργικών κερδών και κάτω, λόγω του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και έτσι ωστόσο η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει και τα προσαρμοσμένα κέρδη της περυσινής περιόδου.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα έμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα (+2,2%) στην Κύπρο και στην Βουλγαρία σημειώθηκαν υψηλές επιδόσεις (+36% και +22% αντίστοιχα) ενώ η Ρουμανία που ξεκίνησε το Δεκέμβριο είχε συνεισφορά 1,9 εκατ. ευρώ.

Καλά νέα στα περιθώρια κέρδους τα οποία ενισχύθηκαν λόγω δυνατού ευρώ ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές εμφανίζονται στα 55 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 30 εκατ. ευρώ λόγω αγοράς αποθέματος για το τέταρτο τρίμηνο στο οποίο φέτος έχει μετακινηθεί η εορταστική περίοδος του Πάσχα.

Η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρίας στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε στα 109 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούν έντοκα γραμμάτια.

Τα καλά νέα για την εταιρία αναμένεται να συνεχιστούν όσο η Ελληνική οικονομία θα κινείται προς το σημείο ισορροπίας καθώς ο τζίρος που έρχεται από την Ελλάδα αφορά το 78% των συνολικών εσόδων της εταιρίας.

Στα σημεία προσοχής η ανακοίνωση μείωση θέσης του επενδυτικού κεφαλαίου της Templeton η οποία υποχώρησε κάτω από το 5% έχοντας ακόμα στην κατοχή του περί τα 6,6 εκατ. μετοχές (ανάλυση από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης