Τελευταία Νέα

Περί ΓΕΚΤΕΡΝΑ... πολλά και ενδιαφέροντα...

tags :
Περί ΓΕΚΤΕΡΝΑ... πολλά και ενδιαφέροντα...


ΓΕΚΤΕΡΝΑ-απάντηση: Στον τομέα των Παραχωρήσεων, δεδομένης πλέον της ενοποίησης του τομέα σχεδόν στο σύνολό του με την μέθοδο της καθαρής θέσης, τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 0,10 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,12 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013.

Ο Όμιλος έχει πλέον αναλάβει ένα ικανό χαρτοφυλάκιο τριών μεγάλων οδικών έργων, στα δύο εκ των οποίων (Ιόνια Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) θα αυξήσει σημαντικά την συμμετοχή του στο προσεχές διάστημα (το τρίτο έργο αφορά την συμμετοχή του Ομίλου στην Ολυμπία Οδό).

Συνολικά θα έχει επενδυμένα ίδια κεφάλαια περίπου 185 εκατ. ευρώ στα εν λόγω τρία έργα, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια σημαντικές πηγές εσόδων. Και υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος των Μεταλλείων σταδιακά θα γίνεται ιδιαίτερα σημαντικός για τον Όμιλο καθώς πλέον οι εργασίες στα μεταλλεία Λευκόλιθου-Μαγνησίας στην Εύβοια έχουν ξεκινήσει.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ(Ι): Αν και πρόσφατα αναφερθήκαμε... Λόγω της επανεκκίνησης των οδικών αξόνων, όπως και άλλων παραγόντων όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι βελτίωσαν τις οικονομικές τους επιδόσεις το πρώτο 3μηνο του 2014 (Ελλάκτωρ, J&P Aβαξ). Ομως πολύ ισχυρότερη βελτίωση είχαμε στην περίπτωση του ομίλου της...

Ενισχύθηκε σημαντικά ο κύκλος εργασιών σε 163,5 εκατ. από 96,8 εκατ. ευρώ και περιορίσθηκαν οι ζημίες από 16,9 εκατ. σε 1,96 εκατ. ευρώ. Μεγάλη άνοδος στα λειτουργικά κέρδη του ομίλου από 5,6 σε 22 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός ανέρχεται σε 695,5 εκατ. (από... 783 εκατ ευρώ), ενώ στα ταμεία υπάρχουν 268 εκατ. ευρώ (από 205 εκατ.)

Εντυπωσιακές οι ταμειακές θετικές ροές της από λειτουργικές δραστηριότητες, ξεπέρασαν τα 83,2 εκατ. από 22,3 εκατ. στο 2013.  Οι αμοιβές της ελίτ στα 0,36 εκατ. ευρώ (πολύ σωστές).
Αποτιμάται σε 356 εκατ. ευρώ στη τιμή των 3,7700 ευρώ, με p/bv 0,80 και ΔΔΜ στο 0,74. Απασχολεί 1128 άτομα από 825 άτομα πέρυσι.

----------------------

Ισχυρό περιθώριο ανόδου για τις μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα και ΤΕΝΕΡΓ εκτιμά η Axia Ventures η οποία έχει ξεκινήσει την κάλυψη των 2 μετοχών με στόχο τα 7,00 ευρώ για την πρώτη (από τα τρέχοντα επίπεδα των 3,77 ευρώ) και στα 6,00 ευρώ για την δεύτερη (από τα 4,24 ευρώ). 

Ειδικότερα για τον τίτλο της ΓΕΚ Τέρνα, ο οίκος δίνει σύσταση "ΑΓΟΡΑ" καθώς εκτιμά ότι το περιθώριο ανόδου του τίτλου ανέρχεται στο 85%

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις στο ΧΑ καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις οδηγούν σε ισχυρές ταμειακές ροές στους τομείς κατασκευών και ανανεώσιμης ενέργειας του ομίλου.

Βασικός καταλύτης είναι η επανεκκίνηση των έργων για τους οδικούς άξονες καθώς αφορούν ανεκτέλεστο ύψους 1,6 δισ. για τον όμιλο σε βάθος τετραετίας. 

Η Axia προβλέπει εκτίναξη εσόδων φέτος στα 969 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 41,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στον τίτλο της Τέρνα Ενεργειακής, η Axia βλέπει περιθώρια ανόδου 41%, εξ ου και η σύσταση "ΑΓΟΡΑ". 

ΓEKTEΡNA: Να σημειωθεί και η έκθεση με την οποία αυξάνει στα 5,30 ευρώ από 4,00 πριν την τιμή-στόχο για την μετοχή της η Eurobank Equities σε έκθεση στην οποία αναβαθμίζει την σύσταση σε Αγορά. Περιθώρια ανόδου 40%...

Η Eurobank Equities χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και με βάση τις εκτιμήσεις της τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα ανέλθουν στα 51,6 εκατ. φέτος και στα 43 εκατ. το 2015.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης