Τελευταία Νέα

Αγορά, ταμπλό και γενικός δείκτης...

tags :
Αγορά, ταμπλό και γενικός δείκτης...
Χ.Α. - Αγορά:

Μετά την έκθεση του ΔΝΤ για τις τράπεζες και προσδιορίζοντας κεφαλαιακό έλλειμμα 6 δισ. ευρώ η αγορά δείχνει σημάδια κόπωσης και παρ'ότι δεν διορθώνει βίαια η δυναμική του παρελθόντος έχει χαθεί, ενώ μειώθηκαν αισθητά οι όγκοι και οι τζίροι. 

Οι συνεδριάσεις των επόμενων ημερών θα είναι καθοριστικές καθώς θα φανεί αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι  το σχέδιο για εμπροσθοβαρή άνοδο στο Χ.Α. με στόχο τις 1.650 μονάδες.

Το σχέδιο θέλει να έρχεται γρηγορότερα η άνοδος καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τραπεζικό ή πολιτικό ατύχημα.

Βραχυχρόνια βέβαια υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν συνολικά τις αναδυόμενες αγορές και ειδικά την Ελλάδα. 

1) Οι ανησυχίες για την πορεία του πετρελαίου λόγω των εξελίξεων στο Ιράκ. 2) Η εικόνα της αγοράς ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου, η φούσκα συνεχίζει να φουσκώνει, προκαλώντας ακραίες στρεβλώσεις τέτοιας κλίμακας…. που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει σε βίαιες κινήσεις.

Σε ότι αφορά την χθεσινή συνεδρίαση η εικόνα στο χώρο του FTSE 25 ήταν αρνητική με την πλειοψηφία των μετοχών να υποχωρεί, ενώ στις τράπεζες επικρατούσαν ήπια ανοδικές τάσεις, με την Εθνική στα 2,75 ευρώ ή άνοδος +1,85%..

Ήπια κέρδη για την Alpha Βank συνολικά η εικόνα του κλάδου είναι άτονη. Ο κλάδος μετά τις έκδηλες ανησυχίες μήπως υπάρξει ατύχημα στα stress tests της ΕΚΤ έχει χάσει την πρόσφατη δυναμική του από πλευράς όγκων. 

Στα warrants επικράτησαν μεικτές τάσεις, αλλά με την συναλλακτική δραστηριότητα να βρίσκεται στο ναδίρ. Το warrant της Alpha στο +4,28%, της ΕTE στο -2,12% και αμετάβλητο της Πειραιώς.

Ακολουθεί η περίοδος εξάσκησης των warrants στην ΕΤΕ Βank, όπου φυσικά και δεν θα υπάρξει το παραμικρό ενδιαφέρον λόγω των μεγάλων αποκλίσεων μεταξύ τιμής εξάσκησης και της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.


Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αγορά μετά το ράλι που έφερε άνοδο 24% από τα χαμηλά της 19ης Μαΐου και τις 1.062 μονάδες, διόρθωσε σε ποσοστό -3,95% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ χθες κινήθηκε πέριξ της 1.260 με 1.280 μονάδων. 

Η διάσπαση των 1.300 μονάδων θα οδηγήσει το χρηματιστήριο τεχνικά στις 1.350 με 1.400 μονάδες.

Η διάσπαση των 1.400 μονάδων στο υπεραισιόδοξο σενάριο θα οδηγήσει το χρηματιστήριο στις 1650 μονάδες που αποτελεί το μεσοπρόθεσμο στόχο της αγοράς, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τα stress tests της ΕΚΤ. 

Αν δεν χρειαστούν νέα κεφάλαια οι τράπεζες οι 1650 μονάδες θα επιτευχθούν με πιθανότητα επιβεβαίωσης σχεδόν 100%. Αν χρειαστούν νέα κεφάλαια προφανώς ο στόχος αναιρείται και θα υπάρξει βίαιη διόρθωση προς τις 1050-1100 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης