Τελευταία Νέα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (από τον κ. Απόστολο Μάνθο)

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (από τον κ. Απόστολο Μάνθο)

Διαγραμματικό "δοκάρι", στις 1200 μονάδες, βρήκε η ομάδα των "Bears" στην "επιθετική" τους προσπάθεια να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη προς το κρίσιμο σημείο στήριξης των 1180 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Η Αγορά περιήλθε στα "πόδια" των "Bulls" περνώντας με σχετική ευκολία από τη ζώνη των 1220 με 1245 μονάδων. Πιθανή διακράτηση της εν λόγω ζώνης με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα οδηγήσει τον γ.δ. μετά τις 1260 μονάδες, στο επόμενο σημαντικό επίπεδο αντιπαράθεσης των 1290 με 1305 μονάδων.

Ως θετική για την περαιτέρω πορεία κρίνεται η μη καταγραφή ημερήσιων κλεισιμάτων χαμηλότερα από το εύρος, που ορίζει το Uni-channel του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών (1209 με 1234 μονάδες).

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στο εβδομαδιαίο chart τιμών καθώς φαίνεται ότι ο Δείκτης προσπαθεί να "ροκανίσει" ανοδικά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας. Πιθανό "άβρεχτο" πέρασμα της δικομματικής Κυβέρνησης από τη "στενωπό" της Βουλής θα δώσει ανοδικές ανάσες την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακριβώς πάνω στο σημείο των 390 μονάδων, όπου παραδόξως τέμνονται διαγραμματικά οι δύο καθοδικές γραμμές, που ενώνουν τις κορυφές Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου με τις κορυφές του Μαρτίου – Απριλίου "ανέκρουσε πρύμναν" ο FTSE25 ανακτώντας ανοδικά τη ζώνη στήριξης των 394 με 400 μονάδων.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η επανάκτηση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών της περιοχής των 410 μονάδων για να μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε το πεδίο αντίδρασης έως τις 425 μονάδες.

Ανοδικό "stop" και "alert" θα "ηχήσει" με το "χάσιμο" της περιοχής των 390 μονάδων, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης