Τελευταία Νέα

EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

tags :
EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΕΛΠΕ-απάντηση: Η Alpha Finance, η οποία σε ανάλυσή της, δίνει τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, τα 8,25 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή, πιστεύει ότι στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, η τιμή της μετοχής έχει ενσωματώσει όλα τα αρνητικά σενάρια, όπως το προβληματικό διυλιστήριο, οι μεγάλες ζημίες του 2013, τα πολύ χαμηλά περιθώρια διύλισης (12 ετών), η καθυστέρηση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ κ.λπ.

Τώρα πλέον, σύμφωνα με την Alpha Finance, με πρώτη κίνηση το ομολογιακό δολαρίου των 400 εκατ. και το προς έκδοση ομολογιακό σε ευρώ, το κόστος αναχρηματοδότησης θα μειωθεί και θα υπάρχει εξοικονόμηση 15 εκατ. ευρώ ετησίως από τόκους.

ΕΛΠΕ(Ι): Επιπλέον, χωρίς να υπολογίζεται καθόλου ο ΔΕΣΦΑ και για τα δύο έτη, η χρηματιστηριακή βλέπει κέρδη 19 εκατ. ευρώ κατά το 2014 και κέρδη 120 εκατ. το 2015!

Βλέπει, επίσης, θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές το 2015, ύψους 188 εκατ. ευρώ, από αρνητικές εφέτος, ποσό που δίνει μία απόδοση, της τάξης του 10%.

Θεωρεί δε, ότι η πώληση του ΔΕΣΦΑ προχωράει, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς θα επιφέρει σημαντική μείωση του τραπεζικού του δανεισμού. Σημειώστε ότι, αυτή τη στιγμή η εταιρεία παίζει με P/BV 0,80, όταν ο ευρωπαϊκός κλάδος παίζει με 1,20.

Τέλος, θετικό καταλύτη για την περαιτέρω πορεία του συγκροτήματος, μετά την απομόχλευση, λόγω ΔΕΣΦΑ, θα αποτελέσει η επανέναρξη της προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν, όταν και αν βεβαίως αρθεί το επιβληθέν εμπάργκο από την Ε.Ε...

Καθώς κάτι τέτοιο θα είχε άμεση επίδραση, τόσο στο κόστος της πρώτης ύλης, όσο και στα πιστωτικά περιθώρια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης