Τελευταία Νέα

SARANTIS: Σχολιασμός 6μήνου...

tags :
SARANTIS: Σχολιασμός 6μήνου...
Σαράντης: Η Ελλάδα ήταν το δυνατό χαρτί του εξαμήνου η οποία εξισορρόπησε τις απώλειες στα λειτουργικά περιθώρια σε Πολωνία και Ρουμανία.

Αν και η αύξηση στις εγχώριες πωλήσεις ήταν 1,6% στο εξάμηνο σε επίπεδο τριμήνου έφθασε το 4,4%. Το ίδιο καλές ήταν και οι πωλήσεις από το εξωτερικό οι οποίες αυξήθηκαν κατά 6,3% (β’ τρίμηνο 9,2%).

Στα προ φόρων και τόκων αποτελέσματα η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται 14% υψηλότερα και οι ξένες αγορές στο -32%. Τα συγκρίσιμα μετά από φόρους κέρδη ήταν 7% χαμηλότερα στα 5,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η πώληση των μετοχών της FF Group που κατείχε στο χαρτοφυλάκιο της η εταιρία είχε σαν αποτέλεσμα την καταγραφή ζημιών 0,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Η εταιρία γύρισε στο ισολογισμό της από καθαρή ρευστότητα σε οριακό δανεισμό.

Ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας στο τέλος της περιόδου διαμορφώθηκε σε 3 εκατ. ευρώ επηρεασμένος από την διανομή μερίσματος (10 εκατ. ευρώ) στο α’ τρίμηνο αλλά και από την εξαγορά της Τσέχικης εταιρίας (7 εκατ. ευρώ).

Σε ότι αφορά την κατανομή των πωλήσεων το 73% παραμένει Ο όμιλος έδειξε αντοχή στα δύσκολα και εφόσον επιβεβαιωθούν οι μάκρο προβλέψεις της Τρόικα για γύρισμα της εγχώριας οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η κερδοφορία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

Η διοίκηση αναμένει κέρδη 17 εκατ. ευρώ για την φετινή χρήση. Οι βελτιώσεις στον ισολογισμό όσο θα ενισχύεται η ελληνική αγορά θα είναι ακόμα πιο έντονες καθώς η εσωτερική αγορά έχει πού υψηλότερο περιθώριο κέρδους

(Σχολιασμός 6μήνου από τον κ. Μ. Χατζ. της Beta Sec)....

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης